Rüyada Yemek Yemek Görmek

Rüyada tek başına yemek yemek, üzüntünün işaretidir. Kalabalık yemekler, kazanç elde edip bu kazancınızı başka insanlarla nasıl paylaşacağınızı gösterir.

Bütün tabircilerin birleştiği yoruma göre; güzel pişmiş, yemesi kolay, tatlı lezzetli yemeği yemek, hayır ve menfaat, rızık ve mal, mutluluğa işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Yiyecek, Yemek Pişirmek

Rüyada acı ve biberli yemeği yemek, keder ve hüzün; ekşi yemek yemek, hastalık ve sıkıntı ile tabir olunur. Kokmuş ve bozulmuş yemek, harama delalet eder. Ağzına, iyi ve tatlı yemekten bir lokma koyduğunu gören, sevinilecek bir söz işitir. Tatsız ve lezzetsiz bir yemek lokması ise fena söz duymasına işarettir.

Rüyada kendisine birinin yemek verdiğini görmek, rüyayı görenin eline çok mal geçer. Yemek veren iyi biri ise helal, kötü biri ise haramdır. Ağzına çok sıcak bir lokma koyup yuttuğunu gören, bir belaya uğrar.

Rüyada lokmasının boğazında kaldığını görmek; musibet, keder, işlerinin bozulması, geçimde zorluğa işarettir. Lokmayı kolaylıkla yuttuğunu görmek, hayır ve menfaat, mal ve rızık olacağına delalet eder. Çok sıcak yemek, rızık darlığına ve geçimde zorluğa; lezzetli yemek iyi geçime; yemeğin içinden kıl çıkması, hüzne işarettir. 

Rüyada yemekten sonra parmaklarını yaladığını görmek, rüyayı görenin eline çok az hayır geçer. Yemeği su gibi içtiğini görenin, rızkı ve geçimi bol olur. Ağzına birçok yemek doldurduğunu görenin, işleri karışır. Yağsız tatsız bir yemek yediğini gören, ölümü arzu edecek derecede darlığa düşer. Bir yemeği tadıp bunu lezzetli bulan, sevince erer. Bir yemeği tadıp ondan nefret eden, ölür. Bir sahan veya tepsiden yemekte iken, yemeğin bittiğini görenin ömrü sona ermiştir. 

Rüyada yemek kabını boşaltıp dili ile veya parmağı ile yaladığını görenin o yerden rızkı kesilmiştir. Yahut eceli gelmiştir. 

Kirmani’ye göre; rüyasında ziyafet sofrasından yemek yediğini gören hayra ve rızka kavuşur. Kurulmuş sofradan yemek yenildiğini gören, bekar ise evlenir. Sofrada önündeki yemeğin bir anda değiştiğini gören, fakirleşir. Ziyafet sofrası kurmak uzun hayata; sofrayı toplamak ölümünün yaklaştığına işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada bir kapta yemek yediğini gören kimse kanaatkâr olur. Ancak yemek yediği kap, altın ve gümüş gibi haram olan şeylerden ise, bu rüya haram mal ve çok borca işarettir. İnsanlar arasında yemek yemek, şöhrettir. Yiyeceği şeyi çiğnediğini görmek, kazanç ve işini benimsemeyerek hafife almaktır. Çiğnediği şeyi yuttuğunu görmesi, borcunun acele istenmesidir.

Rüyada yediği şeyin tadı kendisinden daha iyi bir tada döndüğünü görmek, rüyayı görenin rüyası iç temizliğine; acı ve ekşiye dönmesi ise işinden ve ailesinde bir değişikliğin husule gelmesine işarettir. Sağ eliyle yemek yediğini gören sünnete uyar. Sol eliyle yemek yemek ise düşmana itaat, dosta cefadır. 

Rüyada yemeği başkasının eliyle yediğini gören kimse namuslu ve kanaatkar olarak Allah’a itimat ve tevekkül ile rızıklandırılır. Bazen de rüyayı gören hasta olur, kendisi yemek yemeden aciz olur. Kötü renkli bir yiyecek yediğini görmek, rüya sahibinin kıymetinin düşeceğine işarettir. Beyaz mantar yediğini görmesi; emre, nehye, işte acele etmeyip itidal üzere olmaya, uzun ömre, hasta için şifaya ve hastalığa işarettir. 

Rüyada kabak yemek, sünnet-i seniyyeye tabi olmaya, hidayete ve zekaya delildir. Kuşluk yemeğine davet edildiğini görmesi, uzak yolculuğa; öğle yemeğine daveti, sıkıntılardan kurtulup rahata kavuşmasına; akşam yemeğine davet edilmesi ise kendisine hile edilmek istenip ona hile etmeden kendisinin hileyi düşünene hile etmesi ile tabir edilir. 

Rüyada yemeği yiyip hazmettiğini gören kimse, iş ve sanatında haris olur ve çok çalışmaya mecbur kalır. İnsan etini çiğ olarak yediğini gören kimse, etini yediği kimseyi ya da onun akrabalarını çekiştirir.

Yemek Yemek

“Rüyada Yemek Yemek Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Pişmiş ıspanak yemeğinin altına konan pişmiş farenin yedirilmeye çalışılması.

  2. merhaba, rüyamda çağla şikelin güya küçük bir lokantasına çinko bir kap içerisinde yaprak sarma, köfte, küçük parçalar halinde kabak dolması olan sulu bir yemek ordövr tabağı şeklinde bana sunuluyor. Yanında ayrıldığı eşi emre Altuğ da var. Yorumlarsanız sevinirim.

  3. Çalıştığım kurumun kampına gitmişim yemek için sıradayım (eşimle beraber) fakat tepsi bulamıyorum ve yemek yiyemiyorum kamptan ayrılmak istiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir