Rüyada Ziyafet Görmek

Rüyada ziyafet vermek, hayır üzerine toplanmaya; ziyafetine icabet edildiğini ve herkesin dolasıya yediğini görmek, o topluluğa başkan olmaya; ziyafet, bazen kaybolan kimsenin gelmesine delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Rüyada Yemek Görmek)

Rüyada ziyafet vermek, hayır üzerine toplantıya işarettir Bu rüyalar daima hayra yorulur. Rüyada ziyafet vermek, iyilik yapmak demektir. 

Rüyada ziyafet sofrası görmek, hayatının sonuna kadar para derdi çekmemek demektir. Bir ziyafet sofrasına oturmak, istediği makama yükselir anlamındadır. Büyük bolluğa ve huzura işarettir. Kişinin ömrü boyunca sıkıntı çekmeyeceğine işaret eder.

Rüyada sofrasının üzerine birçok yemekler konulduğunu ve kendisinin de sedirde oturduğunu görmek; izzet, şeref, ferahlik, sünnet, düğün, müjde, hayır ve menfaat ile tabir olunur. 

Rüyada ziyafet sofrası kurulmuş ve her çeşit yemek konulmuş olduğu halde kimsenin sofraya oturmadığını görmek, hayır değildir. Kendisi için bir sofra kurulmuş olup bir çok misafirlerin ondan yemekte olduklarını gören büyük bir memuriyete geçer, yahut halka hayrı ve hizmeti dokunur. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada ziyafet vermek, hayır üzerinde toplanmaya işarettir. Rüyada bir cemaati ziyafete davet ettiğini ve onlar da arzularınca yemeklerden yediklerini gören kimse, o cemaate lider olur. Bazı tabirciler de bir kimsenin rüyada ziyafet vermesi, kaybolan bir kimsenin gelmesine işarettir, dediler. Ziyafet sofrası gören ömrü boyunca para sıkıntısı çekmeyecektir. Bir ziyafet sofrasına oturan, haset ettiği kişilerle aynı düzeye gelir. Ziyafet sofrası hazırlamak büyük bolluktur.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Yemek Daveti

Ziyafet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir