Rüyada Uyumak Görmek

Rüyada kendini uykuda görmek, gaflete işarettir. Uyumak yahut bunu istemek, tembellik ve işsizliğe; uyumak, sadece korku ve endişesi olanlar için hayra ve kurtuluşa; diğerleri için pişmanlık ve üzüntüye işarettir.

Rüyada uyuduğunu görmek, taat ve ibadette gevşeklik göstermeye; bekar kız için evlenmeye işarettir. Salih ve alim kulun uyuması, hayırlı yolculuğa, ceht ve gayrete, yalınzlığa çekilmeye, dünyadan uzaklaşmaya delalettir.

Rüyada sırtüstü uyumak, gaflete yahut işi tamamlamaya; sağ yanına yatıp uyumak hayra; sol yana yatıp uyumak hastalık yahut ölüme, yüzükoyun uyumak, toprak kazanmaya, mal ve evlada delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Uyanık/Uyanıklık, Uyanmak, Uyandırmak, Uyarmak, Uyuklamak, Yatmak)

Rüyada uyuduğunu görmek, sevdiğiniz insanlarla beraber mutlu ve huzur içinde uyumak demektir. Kötü bir ortamda uyumak, sağlığınızın bozulacağına ve tartışmalar yaşayacağınıza yorumlanır.

Rüyada evde kendi yatağınızda uyuduğunuzu görmeniz, seçim yapmanız gereken bir hususta doğru kararı vereceğinize işaret eder. Rüyada uyumak ancak uyurken altına pislemek veyahut işemek görmek bazı sıkıntılar yaşacağınıza ve bunları atlatacağıza yorulur.

Rüyada kendini uykuda görmek, gaflettir. Bir kimse rüyada uyuduğunu yahut uyumak istediğini görse, tembelliğe ve işsizliğe işarettir. Bu rüya bütün insanlar hakkında iyi değildir. Ancak korku içinde bulunan yahut hakkında bir şiddet ve azabın meydana gelmesi, hatırına gelen kimse hakkında iyi ve hayırlıdır. 

Bir kimse rüyada kabristanda, yol üzerinde yahut bir kabir üstünde uyuduğunu görse, bu rüya hasta için ölüme, sağlam için de işsizliğe işarettir. Uyku, menfaatlerin meydana çıkmamasına ve Allah-u Teala Hazretlerinin insana vacip kıldığı salih amellerden gaflet etmeye işarettir. Uyku, taat ve ibadet sahipleri için mübarek yolculuğa ve çalışmaya, tenha bir yere çekilip dünya ziynetlerine rağbet göstermemeye işarettir.

Rüyada bir kimse bütün insanları uykuda olduklarını görse, umum insanlar hakkında kötülüğe veya piyasanın pahalı olmasına işarettir. Bazen de bu rüya, müşkil işlerin olmasına işarettir. Eğer halk kıtlık ve pahalılık içindeyseler ve bir kimse de onların uykuda olduklarını görse, bu rüya, Allah-u Teala’nın onlardan kıtlık ve pahalılığı kaldırmasına işarettir.

Rüyada bir kişinin arkası üzerine uyuduğunu görmesi, onun dünyaca nail olacağı kuvvet ve kudrete işarettir. Uyku, üzüntü ve kederin gitmesine de işarettir. Yüz üzerine uyumak iyi değildir. Bekar kızlar için uyku nikaha işarettir. Bazı tabirciler, uyku günahın bitmesine işarettir, dediler. Bazı tabirciler de uyku, aklı örten sarhoşluğa ve bazıları ise, hastalıktır, dediler.

Korkan bir kimse rüyada uyuduğunu görse, korktuğundan emin olur. Bazı tabirciler, uyku, işlerden gaflet etmeye işarettir, dediler. Arka üzerine uyumak, işi ve nasihatlarin gafletine zillet ve ölüme bazı kerede işinden ayrılmaya ve işleri bitirmeye işarettir. Yan üzerine uyumak, hayır yahut hastalık ve ölümdür.

Rüyada bir kimse birçok ağaçlar altında sağına ve soluna yattığını görürse, onun nesli çok olur. Karnı üzerine yatmak, yer kazanmaya, mal ve evlada işarettir.

Uyumak

“Rüyada Uyumak Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Bir yakınımı tabutta sırt üstü uyurken gördüm. Bunun anlamı nedir, bana anlatabilir misiniz?

  2. Rüyamda kendimi kardeşimin evinde mutfakta yerde uyumuş gördüm misafirler beni uyurken görünce, kardeşimin eşi “O hep böyle uyuyor” dedi. Bu rüyayı yorumlar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir