Rüyada Uyku Görmek

Bakınız; Uyumak

İnsanın rüyasında kendisini uyurken görmesi; tembelliğine, işsizliğine ve aylak durduğunu gösterir. Halkı uyuyor görmek, tasa ve kaygıya veya pahalılığa ya da zor ve karışık işlere işarettir.

Rüyada güzel bir mekanda uyumak, sevdiklerinizle birlikte mutlu bir yaşam sürdüreceğinizin, kötü bir ortamda uyumak ise hastalığın ve ayrılığın işaretidir. Rüyada mışıl mışıl rahat bir uyku, büyük bir huzuru işaret eder.

Rüyada uyuduğunu gören, dininde fesada uğrar ve işinde başarılı olmaz. Arka üstü yatıp uyuduğunu görenin amiri kuvvetli, dünya elinin altında olur. Tortop olmuş uyuduğunu gören, malını kaybeder, kuvveti eksilir, işlerini nasıl yürüteceğini şaşırır. Bazı tabircilere göre, mutlu biri için uyku görmek, hayırlı ve emniyettir. 

Rüyada bir hastanın uykusunda uyuduğunu görmesi, iyileşeceğine; savaşta bulunanın uyuduğunu görmesi, onun korkusuna ve yenileceğine delalet eder. 

Es Salimi’ye göre; uyku rahattır. Uyku rüyası sekiz şekilde tabir olunur: Emniyet, rahat, gaflet, fesat, ölüm, malın gitmesi zaaf ve kuvvet. 

Abdulgani Nablusi’ye göre; uyku gaflettir. Uyuduğunu veya uyumak istediğini görmek, tembelliktir ve herkes için iyi değildir. Ancak korku ve endişede bulunan ve şiddet ve azap bekleyen kimsenin uyuduğunu görmesi hayırlıdır. Çünkü uykuda keder ve sıkıntının unutulması gibi bu rüya da korku ve endişenin ortadan kalkacağına delalet eder. 

Rüyada mezarlıkta veya yol üzerinde veya bir mezar üstünde uyuduğunu görmek, hasta için ölüme, sağlam insan için işsizliğe işarettir. Bazı yorumculara göre; uyku Allah’ın (C.C.) insana vacip kıldığı hayırlı işlerden gaflete, dindar ve savaşçı kişiler için mübarek bir yolculuğa, dünya işlerinden uzak kalmaya delalet eder. 

Rüyada halkı uykuda görmek, dünya işlerinin karışmasına, böyle bir hal zamanında herkesin bu belalardan kurtulacağına; uyuduğunu görmek, memur için işinden atılmaya, başkaları için fakirliğe ve yoksulluğa; bekar bayan için evlenmeye delalet eder. Uyku rüyası, işini ihmal etmeye delalet eder. 

Rüyada sırt üstü uyuduğunu görmek; işlerinde şiddete, ölüme, bazen de tembelliğe işarettir. Yani üzerinde uyuduğunu görmek, hayır değildir. Ya hastalıktır veya ölümdür. Ağaçlık bir yerde ağaç altında uzanmış olduğunu görenin çocukları çok olur. Yüzükoyun uyuduğunu gören toprağa, çocuğa ve mala nail olur. 

Rüyada uyku bastığını yani uyuklamak üzere olduğunu görmek; korkudan emniyete, asi için tevbeye, kafir için hidayete, fakir için zenginliğe, yokluktan bolluğa ve düşmandan kurtulmaya delalet eder. 

Rüyada her şeye karşı uyum gösterdiğini ve kendisine teklif edilen şeylerde uyumlu olduğunu görmek, her işe kolayca adapte olacağına delildir. İşlerinde dürüstlüğe ve mali durumunun sağlamlığına yorumlanır.

Rüyada güzel bir mekanda uyuduğunuzu gördüyseniz bu, sevdiklerinizle birlikte mutlu bir yaşam süreceğinizin işaretidir. Rüyada kötü bir ortamda uyumak, hastalığın ve kavganın işaretidir.

Uyku

“Rüyada Uyku Görmek” için bir yorum

  1. Arkadaşımın gözlerinin kıpkırmızı olduğunu gördüm. “Ne oldu?” diye sorduğumda, “Uykusuzum uykum var” dedi. Bu ne demek?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir