Rüyada Esnemek Görmek

Rüyada yatıp yatıp esnediğini görmek; tembelliğe, uyuşukluğa, günah işlemeye ve namazı ihmal etmeye yahut onu gafletle, ruhunu ibadete vermeden kılmaya delalet eder.

Ayrıca bkz: Uyku

Rüyada bir yorgunluk, bir iş sonrası esnediğini görmek, sorundan feraha çıkmaktır. Fakat rüyasında başkasının esnediğini görmek, maddi konularda zorluk olarak yorumlanır.

Rüyada sık sık esnediğini görmek, yahut esneyen bir kimse ile karşılaşmak, bugünlerde biraz canınızın sıkıldığına, kendinizi avutmazsanız bu can sıkıntınızın daha da artacağına işarettir. 

Bazılarına göre, rüyada esnemek mekruh olarak yorumlanır. Rüyasında esnediğini gören herkesin şikâyetine uğrar. Esnediği zaman elini ağzına tuttuğunu görmek hak yolunda olduğuna, çok esnemek uykusuzluğa ve ilgisizliğe delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada yalandan esnemek, günah işlemeye, feryat edip ağlamak ve tembellikle namazı terk etmek gibi şeytanın razı olacağı amellere işarettir.

Rüyada esnediğini görmek, düşmana zafer bulma ve sevaba da işarettir. Bazen de bu rüya halinin keşfedilmesiyle sırrının ortaya çıkmasına işarettir. Bazen de iyi olmayacak bir hastalığa yakalanmasına işarettir.

Esnemek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir