Rüyada Tıraş Etmek Görmek

Rüyada baş tıraş etmek, bir menfaatin gelmesi için söylenilen bir söze işarettir. Rüyada başını tıraş ettiğini gören kimse Allah-u Teala’nın uğrunda malını sarf eder. Bu rüya yaz mevsiminde olursa, o kimse için meydana gelecek menfaate bazen de rahata, baş ve göz ağrısından şifa bulmaya işarettir. 

Rüyada bir kimse başının kış mevsiminde tıraş edilmiş olduğunu görse, bazen üzüntü ve şiddete, ödenmesi lazım gelen borca ve hastalığa; bazen de tıraş olmayacak yeri tıraş etmek, meyvelere gelecek afet ve şiddete ve üzerine lazım gelen tazminata işarettir. 

Rüyada başı tıraş etmek, emaneti eda etmeye ve korkudan emin olmaya işarettir. Saçı kesmekte böyledir. Hacda başını tıraş etmek, borcu ödemeye ve bununla beraber fetih ve zafere nail olmaya işarettir. Hacda saçını kesmek, korkudan kurtuluştur. 

Rüyada başını tıraş eden kimse, şiddet ve meşakkat içinde yahut borç altında ise ondan kurtulur. Bazıları da zengin kimse mevsimsiz başını tıraş ettiğini görse, fakir olur, dediler. Borçlu ise Allah’ın izniyle borcunu öder. Rüyayı gören silah taşıyan birisiyse o kimsenin gücü ve heybeti gider. Zengin ise malına noksanlık gelir. Borçlu ise borcu ödenir. 

Rüyada başının tıraş edilmiş olduğunu görse, düşmanına zafer bulur, izzet ve kuvvete nail olur. Başını saçlarını kestiğini gören kimse makam ve rütbesinden ve iktidardan düşer. Kendi başını tıraş ettiğini gören bir hastalığa yakalanır. 

Rüyada başını tıraş etmek adeti olan kimsenin başını tıraş olmuş görmesi, kendisi için iyi ve hayırlıdır. Kendi eliyle başını tıraş ettiğini görse, borcunu öder. Bir kimse, bir kadının başının tıraş edilmiş olduğunu görse, o kadını kocası boşar yahut herhangi bir sebepten dolayı aralarında bir ayrılık meydana gelir. 

Kadın rüyada saçını kocasının kestiğini görse, kocası kendisini eve hapseder. Hanımının örülmüş saçının kesilmiş olduğunu görmesi, o kadının ebediyyen çocuk doğurmayacağına işarettir. Rüyada kendi kendine saçını tıraşı olduğunu görenin kuvveti kesilir. 

Rüyada sakalının yarısının tıraş edilmiş olduğunu görmek, fakirliğine, mevki ve şöhretini gitmesine işarettir. Kendi sakalını tanımadığı genç birisinin tıraş ettiğini görse, mevki ve rütbesi bildigi bir düşmanı veya düşmanının adaşı yahut düşmanının benzeri tarafından elinden alınır. 

Rüyada sakalını tıraş eden ihtiyarsa, mevkisi asılsız kahredici biri tarafından elinden alınır. Sakalının tıraş edildiğini görürse, şefaat uğrunda geçiminin haram olmasına ve malının kıymetinin gitmesine işarettir. Bir kimse sakalını avucunun içine alıp arta kalanını kesmesi, malının zekatını vermesine işarettir. 

Bir kimse rüyada amcasının sakalını tutup hepsini kestiğini görse, amcasının bütün mirası kendisine kalır. Amcasının sakalından bir şeyi yediğini görmesi, yediği miktarca mirasa nail olur. Rüyada sakalı tıraş mal ve rütbenin gitmesine işarettir. Bazen de sakal tıraşı, hileye yahut ziraata gelecek afet ve noksanlığa yahut rüya sahibinin çocuk yahut hanımının aniden ölmesine işarettir, dediler. Uyanıkken tıraş oldugu gibi başını tıraş ettiğini ve bundan hoşlandığını ve insanlar arasında çıkıp gezdiğini görse zengin olur ve ailesinin hizmetinde bulunur. 

Bir kadın rüyada başını tıraş ettiğini görse, kendisinin veya kocasının ölmesine ya da gizli olan ayıbının meydana çıkmasına işarettir. Bazı tabirciler, o kadına kocası tarafından hayır isabet eder, işarettir. Bıyığını tıraş ettiğini veya bıyığının kesildiğini görse, ona bir hayır gelir. Bir kimse rüyada başını ve sakalını tamamen tıraş ettiğini görse, hasta ise hastalığından, borçlu ise borcundan, üzüntülü ve kederli ise bunlardan kurtulur. Bazen de bu rüya kötüdür, dediler, 

Rüyada ensesini tıraş ettiğini gören kimsenin haberi olmadan borcu ödenir. Karnının kıllarını tıraş ettiğini gören kimseye borcunu ödemek için Allahu Teala bir şey ihsan eder ve durumunu düzeltir. Kasığının kıllarını tıraş ettiğini görse, zengin ise malı ve devleti gider. Bazıları da mülk almakla mali gider, dediler. Fakir ise zengin olur ve fakirlikten kurtulur. 

Rüyada usturayla kasığını tıraş ettiğini gören kimse hanımından bir hayra kavuşur. Bu rüyayı kadın görse kocasından bir hayra kavuşur.

Tıraş Etmek

“Rüyada Tıraş Etmek Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Selamünaleyküm. Ben rüyamda kavgalı olduğum birinin saçını kesiyorum ama yarısını kesiyorum. Kestiğim makinanın şarjı bitiyor doldurup tekrar başlayacak oluyorum uyanıyorum. Anlamı tam olarak açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  2. Ben rüyamda öğretmenimi sakal tıraş edecekmişim boynundan başlıyorum sakalı sertmiş, “Dur” diyor, kendisi tıraş oluyor. Acaba nedir anlamı? Bu öğretmenim de umreye gitmiş bir öğretmendir, iyi birisidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir