Rüyada Tilki Görmek

Rüyada tilki görmek; hilekar, yalancı, bozguncu, katil, bir düşmana işarettir. Rüyada tilki öldürmek, cin tayfasından biri rahatsızlık sonucu bağırıp çağırmaya yahut şeref ve varlık sahibi bir kadına sahip olmaya delalettir. (Bkz. İn)

Rüyada Tilki Görmek Nedir

Tilki görmek bazen şerefli erkek veya kadın görmeye işarettir. Tilkinin derisi, mala; sütü, şifaya yahut üzüntüden kurtulmaya işarettir. 

Rüyada tilkinin etini yemek yahut onu öldürmeyi tasarlamak, yel ağrısına tutulup kurtulmaya; tilki, menfaate, elbiseye, hanıma ve bekar için evlenmeye delalet eder.

Rüyada tilkiye bindiğini görmek, sıkıntı ve tasaya düşülmesine; tilkiden indiğini görmek de pek iyi bir şekilde yorumlanmaz.

Rüyada tilki görmek, etrafınızda kötülük yapabilecek insanların olduğuna yorumlanır. Tilki kürkü giymek, düşmanlarınızı alt edeceğinizi belirtir. Tilki sütü içtiğini görmek, hastalıklarınızın iyileşeceğini bildirir.

Rüyada bir tilki kovaladığınızı gördüyseniz, kirli işlere karışacağınız ve aşk hayatında da tehlikeli ilişkiler yaşayacağınız anlamına gelir. Ayrıca bu rüya, kendini sevdiren düzenbaz birisine işarettir. (Bkz. Ses)

Rüyada Tilki Görmek Ne Demek

Hilekar, gaddar bir erkek veya yalancı, düzenbaz bir hizmetçi ile tabir olunur. Bir tilki ile mücadele ettiğini gören, yakınları ile düşmanca kavga eder. Tilki ile oynadığını ve onu tutmak istediğini gören kişiye bir kadın sevgi gösterir, fakat onun kadına karşı meyli olmaz. 

Kirmani’ye göre, bir tilkinin kendisine sürtündüğünü görmek, yalancı ve gaddar bir koca ile tabir olunur. Evinde tilki görmek, sevdiği bir kadınla evlenmeye; elinden tilkinin kaçtığını görmek, borcunu ödemeye işarettir. 

Ebu Sait El-Vaize göre; rüyasında bir tilkinin gizlendiğini görenin karısı zina eder. Bir tilki ile uğraştığını gören, hilekar biriyle kavga eder. Tilkiyi aradığını gören, bel hastalığına uğrar. 

Rüyada kendisi için bir tilki edindiğini gören, sevdiği ve memnun olacağı bir kadınla evlenir. Tilkinin kendinden kaçtığını görenden ona borçlu olan biri saklanır ve kaçar. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada tilki görmek katil, çok yalancı, ihtilaf çıkaran ve muamelelerinde hilekar bir düşmana işarettir. Rüyada tilkiyi öldürdüğünü gören kimse, cin taifesinden biri dokunur. Bir kimse bir tilki alsa, o kimseye borçlusu veya bir düşmanı gelir. Tilkiyi öldürse, borcundan kurtulur. 

Rüyada tilki ile oynaştığını gören kimse, birbirlerini sevecekleri bir kadınla evlenir ve Allah onları birbirleriyle mesrur eder. Tilki; müneccim, doktor, idareci ve hakir insanla tabir edilir. Bu tilkiyi öldürdüğünü gören kimse, şerefli ve izzetli bir hanıma sahip olur. Tilkiyi görürse, şerefli bir erkeği ve şerefli bir kadını görür. Yahut dessas ve hilekar bir erkek ona yaltaklık yapar. (Bkz. Zina Etmek)

Rüyada kendisine bir tilkinin yönelip teveccüh ettiğini görse, bu rüya çok hileli, bilinmeyen bir düşmana işarettir. Tilki, hileli kadınlara işarettir. Bir kimse tilkiyle hile yaptığını görse, o kimsenin yalancı olmasına işarettir. Tilkiyi mükafatlandırdığını görenin rüyası da böyle tabir edilir. 

Rüyada tilkinin kendisinden kaçtığını gören kimsenin, o tilkinin hilesinde bulunacak bir borçlusu ile tabir edilir. Tilki derisinden eline bir şey geçtiğini görenin, kuvvet ve zaferi ile tabir edilir. Bazen de, hanımı tarafından eline geçecek mirasa işarettir. Tilki sütü içtiğini gören kimse, hasta ise hastalığından; hasta değilse, üzüntü ve kederinden kurtulur. Bazen de tilki görene, nefsinde zillet ve malında noksanlık olur, dediler. 

Rüyada tilki eti yiyen birini görmek, hasta ise hastalığından çabucak kurtulur ve sıhhate kavuşur. Tilki görmek; menfaata, elbiseye, hanıma ve bekar için evlenmeye işarettir. (Bkz. Kedi Eti Yemek)

Rüyada tilki kovaladığınızı görürseniz, kirli işlere karışacağınız ve aşk hayatınızda da tehlikeli işler yaşayacağınız anlamındadır. Tilkiyi öldürmek, büyük başarılara imza atacağınız anlamına gelir.

Tilki

“Rüyada Tilki Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Rüyamda bir yatakta yatıyorum, yeri tam olarak bilmiyorum ama bana kurt saldırıyor. Ben kendimi saklıyorum ama bir bakıyorum ki arkasından da köpekler kovalıyor, geçip gidiyorlar. Sonra yanıma tilki geliyor ve ayakkabılarımın yarısını yemiş ve ben de onu kovaladım.

  2. Ben rüyamda tilki gördüm. Cenabı Allah bizleri kötülük düşünen kulların şerrinden uzak etsin. Tilki gibi insanların şerrinden korusun. Bahçemde 10 tane tavuk vardı 8 ini yedi.

  3. Rüyamda motosiklet kullanıyorum. Düz yolda aniden kaza geçiriyorum. Yol kenarında parlak, tüylü, kırmızı neredeyse kurt büyüklüğünde tilkinin oradan uzaklaştığını görüyorum. Bu rüyam hakkında yorumunuz nedir?

  4. Üç kişi bir yere gittik, kapalı bir yere girdik. Arkadaşım cebinde ip ile tilki yakaladığımızı dedi. Ben de "Amca oğlu ile ordan geçip kurbanlık için koyun alırız" dedim. Arkadaş tilkiyi tuttu. Ne demek bu?

  5. Rüyamda sobanın bacasından köpek sesi geldiğini duydum, açtım kapağı arkasında bir poşet içinde sanki benim köpeğim içindedir diye poşeti açtım o an tilki çıktı onu yakaladım ve aynen yerine koydum.

  6. Küçük evde beslenen hint bülbültarzı kuşlar vardı. Ben salmıştım sonra tekrar onları evde beslemek istedim. Kafese koyacaktım iki tanesi kafesteydi kafesten çıkartırken kafesin içindeki suda yanlışlıkla boğuldular sonra onları kurtardım canlandılar evin içinde sonra aniden küçük boylu bir tilki çıktı kuşları kaptı öldürdü. Beni ısırmaya çalıştı yapamadı. Sonra tilkiye vurayım dedim parmağımı gerçek hayatta duvara vurdum. Parmağım uyandığımda çok acımıştı.

     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir