Rüyada Ses Görmek

Rüyada ses görmek, çıkan sesin yüksekliği ve alçaklığı ile doğru orantıda yorumlanır. Rüyada sesin gür çıktığını görmek iyilikle anılmaya; cılız ses görmek itibardan düşmeye ve korkuya; sesi alçaltmak mütevazi ve mütedeyyin olmaya; sesi gereğinden fazla yükseltmek zulümkârlığa delalet eder. Aynı zamanda sesini bir alimin yahut saygın bir kimsenin sesinden daha çok çıkarmak ayıp bir iş yapmaya ve günaha yorulur.

Bkz: Müzik

Rüyada duyduğunuz sesin güzel ya da kötü gelmesi de farklı manalar taşır. Her çeşit güzel ses kime ait olursa olsun, ferahlık ve sevince; dinlemesi hoş olmayan tüm sesler üzüntü ve sıkıntıya mana gelir. 

Halis altın ve gümüşlerin seslerini işitmek, dostluk halinde olursa rüya sahibinin bir yerden işiteceği ve uzamasını arzu edecegi güzel bir söze işarettir. Rüyada gümüş paralardan gelen ses görmek rahata, huzura ve sözünü yerine getirmeye; altın sesini işitmek  sevindirici habere, metal paraların sesi şiddetli haberlere; nakışlı olmayan paraların sesi, takva ile ilgili söze işarettir. 

Bir insanın sesini, sözünü işitmek bu sesin güzelliği nisbetinde o kimseden iyilik görmeye işarettir. Rüyada birinin size seslendiğini görmek, halk arasında iyi isim ve şöhrete işarettir. Rüyada sesinin gür ve kuvvetli çıktığını gören kimse, halk içerisinde iyilikle anılır ve şöhret kazanır. Sesinin zayıf çıktığını gören kimse, bunun aksinedir. Rüyada gür bir insan sesi işittiğini gören kimse, iyi bir mevkiye geçer. Vali ve rütbeli emniyet mensuplarının rüyada seslerinin zayıf çıkması memuriyetten ayrılarak perişan ve zelil olmalarina işarettir.

Hayvanlardan insan sesi duymak büyük menfaatler olarak yorumlanır. Tek tek hayvan seslerinin yorumu ise farklı anlamlar taşır. Üzüntü, keder, korku ve sıkıntı olarak ifade edilir.

Koyun sesi evin hanımının nezaket ve cömertliğine yahut birinden görülecek iyiliğe; oğlak sesi, kuzu ve koç sesi bolluk ve sevince delalettir. 

At sesi yiğit bir kimseden gelecek hediyeye; atın kişnemesi izzet ve kuvvete işarettir. Eşek sesi akılsız düşmanın yapacağı kötülük; merkep anırması, zalimler aleyhinde beddua etmektir. Katır sesi aksi bir adamın vereceği sıkıntıya yorulur. Aynı zamanda katır sesi kanıtsız söze ve şüpheli şeylere inanmaktır. Buzağı sesi, öküz ve inek sesi fitneye düşmek; deve sesi yolculuk ve meşakkattir. Ayrıca erkek deve sesi cihada, faydalı ticarete ve kârlı yolculuğa işarettir. 

Domuz sesi, zengin ve ahmak düşmanlara galip gelmeye ve onların malına sahip olmaya işarettir. Geyik sesi, üzüntü ve vatan olan hasrettir.

Vahşi hayvan sesi üzüntü, keder ve korkudur. Aslan sesi heybet ve şiddet, zalim yöneticiden korkmak, şaşırıp kalmaktır. Köpek uluması sesi boş sözlere dalmaya delalet eder. Aynı zamanda pişmanlık, nefret ve zulme çalışmaktır. Kurt uluması hırsızlıkla korkutulmak veya zalim bir kişiden korkmaktır. 

Pars sesi, hayret ve dehşete işarettir. Aynı zamanda, nazlanmak ve kibirleniştir. Cimri ve mütereddit bir kimseden gelecek vaade ve o vaadin yerine getirileceğine de yorulmaktadır.

Tilki sesi feryat ve yer değiştirmedir. Firardan ve göçmekten korkmaktır. Aynı zamanda keder yahut yalancı veya adî bir adamın kin tutmasıdır. 

Çakal sesi zarar ve şerden uzaklaşmak, hayırlı ve mühim işlere odaklanmak gerektiğine işarettir.  

Yılan sesi, harp ve savaş; dişi yılan sesi, harp ve korkudur. 

Arı sesi bayağı bir kimseden gelecek sıkıntıya; kötüleyici, adî bir kimse tarafından yapılacağı vadedilen şer ve musibetlere işaret eder ki onlardan kurtulmak -fasik bir kimseden yardım istemeden- başka bir şekilde mümkün olmaz.

Kedi sesi feryat, koğuculuk ve bir kişinin ardından ayıplarını söylemeye işarettir. Aynı zamanda kedi sesi, hırsız veya fasik bir hizmetçi tarafından yapılacak fenalıktır. Bolluga ve ucuzluğa da yorulur. (Bkz: Rüyada Kedi Görmek ile ilgili Tüm Rüya Tabirleri)

Fare sesi bir araya gelmek, muhabbet ve rızıktır. Fare çığlığı sarhoş bir kimse veya hırsızdan gelecek zarara işarettir.

Güvercin ötüşü sesi ağlamaya, feryat etmeye ya da nikaha işarettir. Aynı zamanda güvercin sesi müslüman, temiz, örtülü ve okumuş bir kadındır. Kırlangıç sesi faydalı söze yahut Kur’an dinlemeye işarettir. Aynı zamanda kırlangıç sesi, bir vaizin vaaz etmesi ve azapla korkutmasıdır. Karga sesi ayrılık ve ölüm haberiyle bağdaşır.

Deve kuşunun sesi, yiğit ve tedbirli bir yardımcıya kavuşmaktır. Eğer deve kuşunun sesi hosuna gitmezse rüya sahibine bir ar gelir. Çoğu tabirci; su kuşu, tavus kuşu ve tavuk sesini de iyi görmeyerek onların sesi üzüntü ve kederdir, der. 

Kurbağa sesi yola gitmek, sevinç yahut güzel haberlerin seslerini işitmek, alim bir şahsın veya reis ve sultanın hizmetine girmektir. Bazı tabirciler, kurbağa sesi kötü bir sözdür, der.

Gaipten gelen sesler ve mahiyeti emir, yasak, korkutmak, uyarmak, müjdelemek ve bilgi vermek olan bütün sesler, rüyada hissettirdiği duyguyla eşdeğerdir.

Rüyada insanın bir takım anlaşılır olmayan, kayıp sesler duyması ve ne gibi sesler olduğunu kavrayamaması, kendisiyle ilgili bir problem hakkında pek doğru olmayan bir haber alacağını gösterir. Ses güzelse iyi haber, ses kötü ise kötü haberdir.

Rüyada insanın bir takım garip sesler duyması fakat sesleri tanıyamaması, kendisini ilgilendiren bir sorun hakkında pek doğru olmayan bir haber alacağına yorumlanır.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Silah Sesi, Davul Sesi, Ezan Sesi, Bebek Sesi Duymak Görmek

Ses

“Rüyada Ses Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Rüyamda birinin ölümüne sebep olduğumu gördüm. Yani birini arıyoruz ortada yok güya benimle ilgili bir olay yüzünden kayıp sonra aynı rüyada ağzımı eliyle kapatan kişi arkamda belime iğne batırıyordu. O kadar acı hissediyordum ki bağırıyordum ama sesim çıkmıyordu, hem de hiç. O korkuyla gerçekmiş gibi uyandım, arkamda biri var mı diye baktım. Yorumlayabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

  2. Rüyamda evime hırsız girdiğini ve hiçbir şey çalmadan kaçtığını gördüm. Hırsız daha önceden görmüş olduğum birisi. Hırsızı kaçarken görüp arkasından komşulardan yardım istemek için bağırmaya çalışıyorum ama sesim çıkmıyordu. Anlamını öğrenebilir miyim?

  3. 5 aylık hamileyim. Rüyamda bebeğimin “Anne” dediğini duydum. anlamı nedir? (Kızım olacak.)

  4. Rüyada annemle kız kardeşimin olduğu odada iki silah sesi duydum.  Cevaplayabilirseniz sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir