Rüya Tabirleri Gen Tr

Rüyada Ruhun Çıkması Görmek

Güncelleme: 15 Ağustos 2026 3 yorum

Rüyada ruhun cesetten çıkarıldığını görmek, emanetleri sahiplerine vermeye veya hastanın hastalığından yahut hapis kimsenin hapislikten kurtulmasına işarettir. Bazen ruhun cesetten çıkarıldığını görmek, rüya sahibinin görüşmediği kişilerle görüşmesine işarettir.

Rüyada kişinin kendi ruhunun bedeninden ayrıldığını görmesi, rüya sahibinin uzun süredir taşıdığı bir yükten kurtulmak istediğine, iç dünyasında bir yenilenme arayışında olduğuna yorumlanır. Bu rüya, kişinin kendine ayırması gereken zamana ve dinlenme ihtiyacına işaret eder.

Ruhun bedenden çıkıp göğe yükseldiğini görmek, hayırlı bir dönemin başlayacağına, rüya sahibinin feraha ve itibar artışına erişeceğine delalet eder. Sıkıntı içindeki biri için bu rüya, önündeki engellerin kalkacağı bir sürecin habercisi sayılabilir.

Ruhun bedenden çıkıp tekrar geri döndüğünü görmek, kaybedildiği sanılan bir hakkın veya fırsatın yeniden ele geçebileceğine, yapılan bir hatadan dönüleceğine yorulur. Rüya sahibi, yarım bıraktığı bir işe ya da ara verdiği bir ilişkiye sağlıklı biçimde geri dönebilir.

Başka birinin ruhunun çıktığını görmek, o kişiyle olan bağda bir değişimin, ayrılığın veya bir dönemin kapanışının işareti olarak yorumlanır. Rüya sahibi, o kişiyle arasındaki ilişkinin artık eskisi gibi sürmeyeceğini hissettiği bir evreye girebilir.

İlgili Rüya Tabirleri:

Rüya yorumları (3)

  • Yavuz Yanıtla

    Ruhumun bedenimden bir şey veya biri tarafından çıkartılarak alındığını ve ben de elimi bir kazma gibi kullanarak, ruhumu tutmaya çalışıyorum ama çabalarım boşa gidiyor. Çığlık atarak uyanıyorum. Hayra yoruyorum ama kafama takılmıyor da değil.

    • Mehmet Sait Yanıtla

      Abi bence bu sahih rüya deildir. Çünkü korkulan rüyalar genelde sahih olmaz.

      Rü'ya üç nevidir: İkisi, tabir-i Kur'anla اَضْغَاثُ اَحْلَامٍ da dâhildir; tabire değmiyor.
      Manası varsa da ehemmiyeti yok.
      Ya mizacın inhirafından kuvve-i hayaliye şahsın hastalığına göre bir terkibat, tasvirat yapıyor; yahut gündüz veya daha evvel, hattâ bir-iki sene evvel aynı vakitte başına gelen müheyyic hâdisatı, hayal tahattur eder; ta'dil ve tasvir eder, başka bir şekil verir.
      İşte bu iki kısım اَضْغَاثُ اَحْلَامٍ dır, tabire değmiyor. Üçüncü kısım ki, rü'ya-yı sadıkadır.
      O doğrudan doğruya mahiyet-i insaniyedeki latîfe-i Rabbaniye, âlem-i şehadetle bağlanan ve o âlemde dolaşan duyguların kapanmasıyla ve durmasıyla, âlem-i gayba karşı bir münasebet bulur, bir menfez açar.
      O menfez ile, vukua gelmeye hazırlanan hâdiselere bakar ve Levh-i Mahfuz'un cilveleri ve mektubat-ı kaderiyenin numuneleri nev'inden birisine rastgelir, bazı vakıat-ı hakikiyeyi görür.
      Ve o vakıatta, bazan hayal tasarruf eder, suret libasları giydirir.
      Bu kısmın çok enva'ı ve tabakatı var.
      Bazı aynen gördüğü gibi çıkar, bazan bir ince perde altında çıkıyor, bazan kalınca bir perde ile sarılıyor.
      Hadîs-i şerifte gelmiş ki: Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'ın bidayet-i vahiyde gördüğü rü'yalar; subhun inkişafı gibi zahir, açık, doğru çıkıyordu.
      Mektubat - 347

  • Sıla Yanıtla

    Aslında ben ruhumun çıkması değil de ruh olduğumu gördüm. Bu ne demek?

Rüyanızı yazın, yorumlayalım

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanır.