Rüyada Ot Görmek

Rüyada ot görmek, iyilik ve hayra; ot toplamak ya da yemek, fakir için zenginliğe, zengin kimse için malın artmasına, dünyayı terk eden kimsenin yeniden dünyaya meyledip fitneye düşmeye işarettir.

Rüyada avucu içinde ot bittiğini görmek, hanımı ile başkasının ilişkisine tanıklık etmeye; elinin dışında ot bittiğini görmek, vefat etmeye; bina ve mescid gibi yerlerin dışında ot bittiğini görmek, evlenmek suretiyle aile çevresinin genişlemesine; vücudunda ot bittiğini görmek, ucuzluk ve bolluğa, mal ve zenginliğe; vücuda zarar verecek yerde (kulak, yüz vb.) ot bittiğini görmek, üzüntü ve kedere, hasta kimsenin vefat etmesine; iştah açıcı ekşi ot, kişinin bir yakını yahut dostu tarafından göreceği menfaate; ekşi sandığı otun acı olduğunu görmek pişmanlığa delalet eder.

Rüyada ot satan kimseyi görmek; alçak gönüllülüğe, üzüntü ve kederin gitmesine işarettir. Rüyada güzel kokulu otlar görmek ve bunları koklamak, üzüntü ve kederden kurtulmaya, güzel amele ve sevinçli gelişmelere; güzel kokulu ot bekar için kadına, evli için çocuğa yahut güzel şöhrete işarettir.

Rüyada güzel kokulu otların kök ve damarları erkek çocuğa; güzel kokulu otların kesildiğini görmek, üzüntüye; kendisine güzel kokulu otlar (çiçek, gül vb.) getirildiğini görmek, duruma göre sevinçli bir olaya ya da hastalanmaya delalettir.

Rüyada güzel kokulu ot satan kimseyi görmek, kaza ve kadere razı olan olgun bir kimseye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Çayır, Çimen, Mera, Yeşillik.)

Rüyada güzel koku saçan ve kuru olan ot veya otluk görmek, hafif bir felaketi; kuru yonca rızkı; hiç kokmayan otluk görmek, mal veya eşyadan bir şeyin çalınacağını gösterir.

Rüyada ot topladığını görmek, fakirlikten kurtulup, zenginleşeceğine yorumlanır. Güzel kokulu ot görmek, sıkıntılı bir olayın haberidir. Rüyada otların arasında yatmak görmek, yalnız kalınacağına ve özleme işaret eder. Ot kestiğini görmek, sıkıntılardan kurtulacağınızı işaret eder.

Rüyada ot görmek tabiri, herkes tarafından sevileceğiniz anlamına gelir. Yemyeşil ot, hayatın kolaylaşacağına işaret eder.

Rüyada güzel kokulu ot görmek, küçük bir sevince işarettir. Ot bir yoruma göre de bereket ve bolluğa da delalet eder. Ot yığını görmek, birçok mal edinileceğine işarettir. Yeşil ot murat; kuru ot ise iyi değildir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen ot, iyilik ve hayırdır. Kendi avucu içinde ot bittiğini gören kimse eşini başkası ile görür. Avucunun dışında ot bittiğini gören kimse, ölür ve kabrinde ot biter. Mescit ve ev gibi yerlerin dışında otun bittiğini görmek, evlilikle oluşan akrabalığa işarettir. Üzerinde ot bittiğini ancak bu otun kulağını ve yüzünü örtmediğini görmek, ucuzluk ve bolluğa erişmektir. Ayrıca bu rüya, herkes tarafından sevileceğiniz anlamına gelir.

Ot

“Rüyada Ot Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Selamlar. Ben rüyamda arkadaşımın dükkanının önünde büyümüş otları, hemen hemen çalı kadar büyümüş ot gördüm ve onları dibinden söküyordum. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

  2. Merhabalar, ben deniz gibi bir yerin üzerinde önce yosun sanıyorum sonra elimle topladığımda biçilmiş kuruya dönük biçilmiş otlar geliyor elime. Anlamını yazarsanız sevinirim.

  3. Ben çalıştığım yerin bahçesinde çimlerin arasında tek başına bir ayrı ot beliriyor, çok da güzel kopartmak istiyorum “Aman ne de güzel duruşu var. Sakın kopartmayın” diye de söylüyorum. Otu gidip birde seviyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir