Rüyada Ocak Görmek

Rüyada ocak görmek; ev işlerini yürüten kimseye, binek hayvanına yahut kişinin kendi otomobiline, kişinin hayatını kazandığı dükkan yahut işine işarettir. Ocak bekar için evlenmeye, kafirin müslüman olmasına, günahkarın tövbesine delalettir.

Rüyada üzerinde çanak vb. bulunan ocak görmek, evli kimse için hanımının hamile kalmasına; ocak, bir yerden gelen yahut bir yere giden kimse için eve delalet eder.

Rüyada ateşli ocak görmek; ihtiyaçları gidermeye ve rızka, ateşsiz ocak üzüntü ve kedere işarettir. Rüyada ocakta güzel alevlerle yanan ateş görmek, evlada; ocaktaki ateş kişinin midesine, orda görülen odun ise yediği şeylere; ocakta görülen çömlek kocaya, onun evin ihtiyaçlarını gidermek için çektiği sıkıntılara delalet eder.

Rüyada boş ocak görmek, henüz hayata geçirmediğiniz plan halinde olan bir iştir. İçinde kömür bulunan ocak, iş yaşamınızda verdiğiniz emekler sonrasında olumlu değişiklikler olacak demektir. Bir ocağın sönmesi, işte bozulmaya, aile yaşamınızda sıkıntıya işaret eder.

Rüyada ocak görmek ne anlama gelir: Bazı tabirciler ise sağlık ve bol kazanca işaret etmişlerdir. Rüyada ocakta yemek pişirmenin aile içine işaret ettiği de kimi tabirciler tarafından belirtilmektedir.

Rüyada ocak görmek tabiri: Kişinin bu yüzden iş hayatında fazla ileriye gidemeyeceğine rivayet eder.

Rüyada bir ocak başında olup onu yakmaya çalıştığını görmek, başladığınız bir işi tamamlamaya çalıştığınıza; ocağınızın sönmüş olduğunu görmek, işinizin bir çıkmaza girdiğine işarettir. Ocak bazen de ev ve aile halkı ile de tabir olunur. Ocağını sönmüş gören bir aile faciası ile karşı karşıya gelebilir. Ocağın yanık ve alevli olması, aile mutluluğuna delildir.

Kirmani’ye göre; ocak, bir evin düzeni ve intizamıdır. O ocakta iyi ve kötü görülen her hal bunlara kıyaslanarak tabir olunur.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; ocak rüyada eştir. Ocak kireçten ise eşi kibirli bir ailenin kızıdır. Ağaçtan ise dedikoducu bir ailedendir. Eğer altın ve gümüş gibi kıymetli bir madenden ise şerefli bir ailedendir. Eğer tuğla ve taştan ise, fakir ve ahlaklı bir ailenin kızıdır.

Rüyada bir ocağın yakıldığını görmek, sahibinin geçiminin darlaşacağına işarettir. Bazı yorumcuların düşüncelerine göre, ocağın yakıldığını görmek, ev halkının yolculuğuna delalet eder.

Ayrıca bkz. Ocak Izgarası, Ocakçı, Mangal 

Rüyasında bir ocak yaptığını gören, bolluk içinde yaşar. Ocağın yandığını gören, ailesi ile mutlu olarak ömür sürer. Ocağın sönmüş olduğunu görenin evi yıkılır.

Ocak

“Rüyada Ocak Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda pilav yapmak için tencerede yağ eritiyorum yağın içinde bulgur taneleri de var sonra unutup işe gidiyorum, eve başka bir şey için dönüyorum. Ocağı yanarken görüyorum, tencerenin kapağını açtığımda yanmak üzere olan yağı kapatıyorum ve kendi kendime “İyi ki de eve gelmişim biraz daha geç kalsaydım evi yakacaktım” diyorum. Evde duman var ama hiçbir şey yanmamış, tam da o sırada gergin bir şekilde uyanıyorum. Tabiri nedir?

  2. Mutfakta çay koyup uzun zaman sonra mutfağa gidince demliğin erimesi tüpün kızarması nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir