Rüyada Musa (A.S.) Görmek

Rüyada Musa (A.S.)’yı görmek; mağlup durumda bulunduğu düşmanlarına karşı kahredici bir üstünlük sağlamaya, yolculukta esenlik ve güvene, izzet, şeref ve yüceliğe, hakkın ve haklıların şartlar ne olursa olsun galip gelmesine işarettir. Rüyada kendisine Hz. Musa’nın asasının verildiğini görmek; korkudaan kurtulmaya, ilim ve hikmete delalet eder.

Bir kimse rüyada Musa (A.S.)’yı görürse, Allahu Teala Hazretleri (C.C.) o kimse vasıtasıyla zalim ve kibirli bir kimseyi helak eder ve ondan sonra o kimse izzet, şeref, galibiyet ve yüceliğe erişir. Rüyada Musa (A.S.)’yı görmek, haklıların kuvvetli oluşuna ve sapıkların da zelil ve perişan olmasına işarettir. Eğer Musa (A.S.)’nın görüldüğü yerde zalim bir amir veya zındık bir reis olursa Allah (C.C.) onu helak eder ve rüya sahibi onun şerrinden kurtularak selamete erer.

Rüyada kendisini Musa (A.S.)’nın suretine girdiğini veya onun elbiselerinden bir elbise giydiğini gören kimsenin düşmanı varsa, düşmanına zafer bulur, maksat ve arzusuna kavuşur. Bu rüyayı, hapis olan veya herhangi bir kimse görürse, o kimse mansur ve muzaffer olur.

Rüyada Musa (A.S.)’yı gören kimse, bir işinde mağlup ve kendisinin yakınları tarafından üzüntü ve keder içinde bulunur. Eğer bu rüyayı gören deniz yolculuğunda sıkılmış bir durumda ise, selamete erişir. Musa (A.S.)’yı görmek; çocuklar halinde herhangi bir şeye müptela olmaya aile ve akrabalarından ayrılmasına, yabancıların bakımına muhtaç olmasına zalim kimselerle iyi geçinmeye, vaadini yerine getirmeye, salih kimselerle akraba olmaya ve salih kimselerin garip şeylerine muttali ve vakıf olmaya işarettir. Bazen de rüya sahibi kendi kavminden veya bir vasiyette ya da iyilikle emretmesinden dolayı, ailesi sıkıntı ve mihnet çeker. Bazen de Musa (A.S.)’yı görmek, aracılık ve vasilik görevini güzel bir şekilde ifa etmeye işarettir.

Rüyada Musa (A.S.)’yı görmek tabiri, denizde yolculuk yapmaya ve akıbetinin selamet ve ticaretle nihayetlenmesine işarettir. Bazen de Musa (A.S.)’yı görmek, rüya sahibinin ırz ve namusu hakkında kendisinde olmayan bir şeyi söylemesine işarettir. Bazen de rüya sahibinin sözünde bir noksanlık veya başında bir ayıp bulunmasına işarettir. Riyazet ehlinin rüyada Musa (A.S.)’yı görmesi, onun terakki ettiğine ve derecesinin yüceliğine ve batıni nurlarının artmasına işarettir.

Rüyada Musa (A.S.)’yı gören kadının çocuğunun kaybolmasından veya bir sıkıntıya uğramasından korkulur ve o kadının akibeti hayırla sonuçlanır. Rüyada Musa (A.S.)’yı gören çocuk hakkında da tabir böyledir. Rüyada Musa (A.S.)’nın asasının kendi elinde olduğunu gören kimse, büyük bir makarna nail ve düşmanına galip gelir.

Bkz: Hz. Harun (A.S.), Hz. Ömer (R.A.)

Musa (A.S.)

“Rüyada Musa (A.S.) Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Ben rüyamda Hz. Musa’yı bir kadınla, eşiydi tam hatırlamıyorum bir tahta gördüm. Ne olabilir acaba?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir