Rüyada Hz. Ömer (R.A.) Görmek

Hz. Ömer’i rüyada gören kimse, uzun ömürlü olur, işi kabul edilir ve çekinmeden hakkı söyler.

Bakınız; Mekke-i Mukerreme, Ömer B. Hattab (R.A.), Ölüm 

Hz. Ömer (R.A.)’le Musafaha Yaptığını Görmek

Rüyada Hz. Ömer (R.A.)’le musafaha yaptığını görmek, dünya hayatında rahatlığa, dindarlığa, hoşgörülü olmaya ve koruyuculuğa delalet eder.

Hz. Ömer (R.A.)’ı Dargın Görmek

Rüyada Hz. Ömer (R.A.)’ı dargın gören kimse, Allah (C.C.)’ın rızasını gözetler, iyiliği emreder ve kötülükten sakındırır. Bir kimse Hz. Ömer (R.A.)’i kıtlık olan bir şehirde görse, o yere yağmur yağacağına ve oranın  bereketleneceğine işaret eder. 

Hz. Ömer (R.A.)’in Kendisini Kamçı ile Dövdüğünü ve Cezalandırmakla Korkuttuğunu Görmek

Rüyada Hz. Ömer (R.A.)’in kendisini kamçı ile dövdüğünü ve cezalandırmakla korkuttuğunu gören kimse, bulunduğu halden dönsün.

Hz. Ömer (R.A)’i Sevinçli Görmek

Bir kimse rüyada Hz. Ömer (R.A)’i sevinçli görse, rüyayı gören kişinin sünnet ehli yaşadığına işaret eder.

Hz. Ömer (R.A.)’i Silahlı Olarak Asker İçerisinde Bulunduğunu Görmek

Rüyada Hz. Ömer (R.A.)’i silahlı olarak asker içerisinde bulunduğunu gören kimse, takva üzere yaşayan, halktan korkan ve güvenilir bir kimse olacağına delalet eder.

Hz. Ömer (R.A.)’i Resulullah ile Beraber Görmek

Rüyada Hz. Ömer (R.A.)’i Resulullah ile beraber gören kimse, büyük bir sevaba nail olur. Bazen de Hz. Ömer (R.A.)’i görmek; düşmanlıktan sonra barışmaya, öfkeden sonra sevgiye, akrabalıktan dolayı bahta, dünyaca güçlü olmakla beraber takvayı seçmeye delalet eder.

Musafaha: Arapça, parmaklar bitişik, eller düz ve açık olarak iki kişinin tokalaşması demektir. Musafaha sünnettir. Bu, bir tür selamlaşmadır.

Hz. Ömer (R.A.)

“Rüyada Hz. Ömer (R.A.) Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Selamünaleyküm. Rüyamda emin değilim ama bir sahabe ya da Hz. Ömer’in oğlu geldi. Bana Hz. Ömer’inde gelmekte olduğunu söyledi. Sanırım yanında Hz. Ayşe anamız vardı ben o şekilde hissettim rüyada. Heyecanlandım hatta çekindim Ömer efendimizden sebebi de şu anki yaşamın kötü oluşuna sinirlenecek zannettim. Hz. Ömer r.a. ve Hz. Ayşe annemiz geldiler fakat Ayşe annemizin yüzünü görmedim. Turkuaz renkte bir çarşaf giymiş ve arkası dönüktü. Hz. Ömer r.a ile sohbet ettik. Çok sakindi, kızmadı fakat konuşulanları unuttum. Kendisi genç değildi fakat sakalı tamamen de beyazlamamış hatta büyük bölümü siyahtı. Çevremizdeki yaşam görülüyordu fakat evdeydik. Ben de utanıyordum bu devrin halinden dolayı. Rüyamın tabirini yaparsanız sevinirim.

  2. Rüyamda Hz Ömer'i gördüm. Hz Ömer (r.a) ölmüş. Onu benden başka yıkayacak kimse yok. Bunun için utanarak, sıkılarak, ağlayarak, benim onu yıkamaya layık olmadığımı düşünerek “Seni ben mi yıkayacağım ya Ömer?” diye ağlayarak uyandım. Rüyam konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir