Rüyada Tevrat Görmek

Rüyada Tevrat görmek; kitap ehli dediğimiz Hristiyan ve musevilere, kaybolan kimse ile bir araya gelmeye, kaybolan bir şeyin bulunmasına işarettir. 

Rüyada Tevratın değişikliğe uğramamış asıl şeklini görmek, Peygamberimizi (S.A.V.) görmeye, hikmete, ilim ve hidayete ermeye işaret eder. Tevrat okumak, sapık mezheplere ilgi duymaya; Tevrat görmek, bazen ihanet etmeye ve sözünde durmamaya delalet eder.

Rüyada Tevrat okuduğunuzu görmeniz, Musevi bir kimseyle dostluk kuracağınıza veya onunla bir iş yapacağınıza yahut onun tavsiyelerine uyarak bir işe girişeceğinize yorumlanır. 

Rüyada Tevrat okumak, büyük kişilerden kuvvet alacağına ve onlardan hayır ve menfaat bulacağına delalet eder. Yüksek sesle Tevrat okuduğunu veya okunduğunu görmek, düşmanlığa ve sonunda muradının olacağına işarettir. Kendisine birisinin Tevrat okumasını öğrettiğini görmek, hayır ve menfaat göreceğine yorumlanır. 

Abdulgani Nablusi’ye göre, Tevrat görmek eski bir dost, faziletli bir büyük insanla tabir olunur. Kitaptan değil de ezberden Tevrat okuduğunu görmek, mücadeleden sonra zafer kazanmaya delalet eder. Yanında Tevrat olduğunu gören, düşmanına karşı muzaffer olur. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Tevrat görmek, kaybolan kimse ile bir araya gelmeye ve kaybolan malını bulunmasına işarettir. Bazı kere de bu rüya, ehl-i kitaba işarettir. Tevrat’ı gören bekar ise başka bir milletten bir kadınla evlenir. Bazı kere de Tevrat’ı gören kimsenin yolculuğu çok olur. Bazen bu rüya, sahipsiz bir kadınla evlenmeye, bazen de dinini bozmak isteyenlerle oturup kalkmaya işarettir. 

Rüyada Tevrat’tan başka diğer kitap ve suhufu görmek, iş sahipleri için izzet ve hürmete işarettir. Tevrat ve İncil’i görmek, Peygamberimizi (A.S.) görmeye işarettir. 

Rüyada Tevrat ve İncil görmek, hainliğe, ahdi bozmaya ve ruhsatlı işleri işlemeye işarettir. Yine Tevrat’ı görmek; hikmet, ilim ve hidayetle de tabir edilir. Hanımı hamile olan bir kimse elinde Tevrat’ı görse bir kız çocuğu olur.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Musa A.S

Tevrat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir