Rüyada İncil Görmek

Rüyada Müslüman birinin yanında İncil görmesi, zühd ve takvaya, inzivaya çekilmeye, bir işten dolayı iftiraya uğramaya; İncil-i Şerif’i görmek, türlü ilimlere ve hasta için sağlığına kavuşmaya delalet eder.

Rüyada İncil görmek, Müslüman biri için hatalarına dikkat ederse para ve mutluluk demektir. Hıristiyan bir kimse bu rüyayı görürse zor günleri aşacağına, rahata kavuşacağına yorumlanır.

Rüyada İncil okumak, Hristiyanlara bir çıkar sağlamaya; ezberden okumak batıla kapılıp, haktan ayrılmaya, Hristiyanlara yardım etmeye işarettir.

Nablusi’ye göre; Ehl-i İslam’dan olup, yanında İncil olduğunu gören kimse; ibadete, yolculuğa, yalnızlığa düşer ve dünyasını unutur. Bazılarına göre İncil görmek, yalan ve iftiraya uğrayacağına delalet eder. 

İbn-i Kesir ve Nafi’ye gören: Rüyada yanında bir İncil kitabı olduğunu gören kimse, eğer mahkeme önünde bulunuyorsa yalan şahitlik eder. Eğer hasta ise iyileşir. İbn-i Sirin’e göre; rüyada incil görmek ibadetle yorumlanır. 

Rüyada üzerinde bir incil bulunduğunu görmek, dünya işlerinden el çekerek ibadetle meşgul olduğuna delalet eder. Bir rivayete göre, rüyada incil görmek, namuslu ve asil bir kadına yapılan iftira ile tabir edilir. Bir rivayete göre de, incil görmek bilgi ve ilimle yorumlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir