Rüyada İsa (A.S.) Görmek

Rüyada İsa (A.S.)’yı görmek; züht ve takvaya, Allah yolunda çile ve sıkıntı çekmeye, tıp ilmini öğrenmeye, kanaatkar olmaya, müjde ve sevince, duaların kabul olmasına işarettir.

Bkz: Peygamber, İncil, Hristiyan

Rüyada İsa Aleyhisselamı bir topluluğun içinde görmek, bela ve musibetlerden kurtulmaya; Hz. Meryem ve Oğlu İsa Aleyhisselamı bir arada görmek, orada meydana gelecek bir alamete işaret eder.

Rüyada O’nu gökten bir yere inmiş görmek, o yerde adaletin tecelli etmesine, kafirlerin helak olup, müslümanların galip gelmesine delalet eder.

İsa (A.S.)’yı rüyada gören kimse, Allah (C.C.) rızası için çok yolculuk, çok ibadet ve çok hayırlı bir kimse olur. Yine bu adam kanaatkar ve tip ilmine de vakıf olur. Bazı tabirciler rüyada Hz. İsa’yı gören kimseye, o sene fena bir şey isabet etmez. Eğer tıp tahsili yapıyorsa, ona kötü bir şey isabet eder. 

Rüyada İsa (A.S.)’yı gören kimse zahid, gezgin ve korktuğundan emin olur. Rüyada İsa (A.S.)’i çok gören kimse, tıp ilminde zamanında benzeri olmayan bir buluş bulur. Bir kimse rüyada İsa (A.S.)’i bir şehirde bir camide olduğunu ve halkın toplandığı yere Hz. İsa’nin baktığını görse, halk bir bela içinde iseler ondan kurtulurlar. 

Rüyada annesiyle beraber Hz. İsa’yı görmek, orada meydana gelecek bir alamete işaret eder. Rüyada İsa (A.S.)’nın suretine girdiğini veya onun elbiselerinden birini giydiğini gören kimse, işlerine ve kendisine gerekli şeylere bakar. İsa (A.S.)’i görmek, nerede görüldüyse o yerde izzet ve berekete işarettir. Hasta olan bir kimse, İsa (A.S.)’i görse, şifa bulur. Bir kimsenin İsa (A.S.)’i hasta görmesi, ölümüne İsarettir.

Rüyada Hz. İsa’yı görmek, adalet ve bolluğa işaret eder. Hamile olan bir kadının rüyada Hz. İsa’yı görmesi, doktor olacak erkek çocuk doğurmasına işaret eder. İsa (A.S.)’yı görmek, dinde şüphe ve ihtilafa düşmeye tabir edilir. İsa (A.S.)’i görmek, bazen de onun ümmetinden bazı insanların ortaya çıkmasına işaret eder. Eğer İsa (A.S.)’yı gören kimse, zanaatkar veya doktorsa, o kimse zanaat ve doktorluğundan istifade eder. İşleri kolaylaşır ve zanaatinden kazanç sağlar. 

Rüyada İsa (A.S.)’yı görmek tabiri, bazen kendisinin ilgisi olmadığı bir şeyle itham edilir. Bazen de kendisi yahut annesi aleyhinde bir yalan uydurulur. Hz. İsa’yı annesi ile beraber bir şehirde görmek, o şehirde bir alametin çıkmasına işaret eder. Bazen bu rüya, üzüntü, keder, iftiraya, bir yerden diğer bir yere nakletmeye, bazen de garip şeylerin çıkmasına işaret eder.

Rüyada İsa (A.S.)’nın bir yere indiğinin görülmesi, o yerde adaletin tecelli etmesine bereketin gitmesine, inançsızların helak ve müminlerin de başarılı olmalarına işaret eder. İsa (A.S.)’yı görmek, bazen de dost ve talebelerinden fazla gelir elde etmeye işaret eder. 

Küçük çocuklardan birisi rüyada Hz. İsa’yı görse, yetim olarak annesinin terbiyesi altında büyür. Salih ve alim kimse olur. İsa (A.S.)’yı görmek, bazen de müjde ve sevince işarettir. Şöhret ve itibardan düşmüş bir kimsenin Hz. İsa (A.S.)’yı görmesi, akıbetinin güzel olacağına işaret eder. Bazen İsa (A.S.)’yı görmek duanın kabul edilmesine, bazen de büyük adamlara Allah (C.C.)’in buğz ve gazap etmesine işaret eder.

İsa (A.S.)

“Rüyada İsa (A.S.) Görmek” üzerine 14 yorum

  1. Rüyamda Hz. İsa'yı bebeklikten çocukluğa doğru 4 ayrı zamanda gördüm, bu ne demektir?  Onu da sanki yengem doğurmuştu Hz. İsa’yı.

  2. Rüyamda Hz. İsa’nın gökten insanlara baktığını ve sonra göğe yükseldiğini gördüm. Arkasından atlı insanların peşinden gittiğini gördüm, göğe doğru sonra oraya yönelmiştim. Gökyüzünden bir gemi düştü, düştüğünde herkes yaralandı. Bir tek ben sağlam kalmıştım. Bunun anlamı nedir?

  3. Ben rüyamda başparmağımın tırnağının üstünde sadece yüzünün resmini gördüm. Ayrıca benim tırnaklarımı çekmek isteyen siyah siluet şeklindeki bir varlığa ellerimi uzatıp Allah’a olan inancımdan dolayı korkmadığımı söylüyorum ve şahadet getiriyorum. Tırnağımın acısını hissetmiyorum.

    1. Ne güzel rüya görmüşsün ben de sadece ayakta dik bir şekilde durduğunu gördüm.

  4. Düşümde bakire Meryem’i bakire olarak doğum yaparken izledim. Hiç kan yoktu. Doğum yapan eşimdi, doğan da oğlumdu. O zamanın nebisi de oradaydı. Ağlayarak çok dua etti. Gaipten de tekbir sesleri geliyordu. Tekbir getirdik. Antik bir şehrin en yüksekteki sanırım tapınak veya sarayında doğum oldu. Uzun zaman orada kaldık. Çöllere çıktık. Hiç susuzluk, açlık çekmeden yol alıyorduk. Sahile varmaya az kaldı.

  5. Rüyamda hazreti İsa a.s yı gece karanlığı ortasında resimlerdeki hali ile gördüm ama rüyamda kendi kendime “Aaa çok çirkinmiş” dedim. O gece karanlığı ortasında bembeyaz kar beyazı bir zeminde bembeyaz kar beyazı yatağa benzer bir şeyin yanında duruyordu. Başka hiçbir ayrıntı, zaman, mekan vs. detay yok ve uyandım. Bir aydır bu rüyanın anlamını bulmaya çalışıyorum ama bulamadım. Yardım edebilirseniz sevinirim. 🙂

  6. Selam. Ben bugün rüyamda Hristiyanları yukarı tepeye çıkarken gördüm. Ben de merak ettim çıkacağım” dedim. Ben de çıkmaya geldim ama çıkamadım “Ya Allah” dedim ve çıktım. Kendimi Hz. İsa’nın yanında buldum. Hz. İsa’nın gerçek yüzünü gördüm, kendi eliyle bana su verdi içtim ama bana bakıp gülümsüyordu. Yorgundum içtiğim su beni rahatladı. Hristiyanların aralarında bir tek ben Müslüman vardım rüyamda.

  7. Rüyamda İsa peygamber yok ama beyaz bir ışık var su ve tokmak veya çekiç tartışıyor. Peygamber onlara bir şeyler söylüyor. Böyle yerin altında küçük bir yerdeler, bende. Onlar beni görmüyor, ben onları saklanmışın arkalarından dinliyorum.

  8. 2003 ilkbaharı ve sonbaharı olmak üzere 2 kere gördüm. İlkinde ağaçlık bir yerde Meryem ana oturuyor, yanına gidiyorum bana ortadan iki ince zincirle birbirine bağlı, elma genişliğinde, yassı gümüş veriyor ve “Şeytan bizden uzak dursun” diyor. Üzerlerinde bizim alfabemize göre ters yazılmış değişik harfler var. Bana veriyor “Götür ve onun boynuna as” diyor. Boynuna as dediği kişi Hz. İsa’nın mezar taşı. Götürüp asıyorum ve Meryem anaya dönüp diyorum ki, “Onda benim gözüm vardı. Ben istiyordum onu” ve rüya bitti. Sonbaharda gördüğüm ise doktorlar, bir doğumun başında ve bir çocuk doğuyor. İçlerinden bir tanesi “İşte Hz. İsa doğdu” diyor.

  9. HZ. İSA as. ben rüyamda gördüğümde herkes onun namazını kılıyordu, ben kılamıyordum ve sonra kılamadığım oda zincirlere bağlıydı ve zincirleri koparttı, benim peşimden geliyordu. Bana taş atıyor, ben de yokuşu bitirmeye çalışıyordum.

  10. Rüyamda Hz. İsa’yı gördüm. Sarışın ve mavi gözlü idi. Ama ben ona sürekli "sen Hz. Muhammed misin?" diye soruyordum o da bana kızarak "hayır, ben İsa'yım" dedi. Sizce bu rüya ne anlama geliyor, teşekkür ederim.

  11. Sabaha karşı bu rüyayı gördüm. Rüyamda saçı uzun omuzlarına uzanan, genç bir insan karşıdan geliyordu. Tam onu geçtim birkaç adım sonra sesler gelmeye başladı. İnsanlar birkaç kişi diyelim boynuna sarılıp bu Hz. İsa diye sarılmaya başladılar. Başı açık genç bir kız boynuna sarılınca göz göze geldim Hz İsa’yla, pis pis sırıttı. Ama bunun İsa olmadığını biliyorum oda biliyor benim ne düşündüğümü. Ama bu İsa yani içinden bana sen istediğin kadar kabul etme insanlara baksana nasıl inanıyorlar. Sen ne yapsan da bu insanlar beni İsa biliyor, diye konuşuyordu, okuyabiliyordum. Şimdi bu rüya Hz İsa’yla alakalı mı değil mi hocam? Ağzıma çok almadığım bir isim Hz İsa. Nasıl bir anlam çıkabilir yorumunuzu bekliyorum, selamlar…

  12. Hz. Isayi mezarında gördüm, yüzü bir bezle kaplıydı. Yatiyor gibiydi.

    Onun Kefeni nasil nerde bulundugunu sorular sordum.

    Bu rüya ne demek oluyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir