Rüyada İnek Görmek

Bakınız; Sığır, Hayvan Dışkısı, Köy, Kurban,

Rüyada inek görmek, kadın için evlilik erkek için zenginlik anlamındadır. Rüyasında süt sağan kişi yeni işlere atılacak ve bol para kazanacak demektir. Rüyada süt içmek de içinde bulunduğunuz durumun daha iyi olacağını işaret eder.

Rüyada memeleri süt dolu inekler görmek, bereketin ve mutluluğun işaretidir. Hayırlı kısmet, iyi niyetli, yardımsever kadın akrabadır. İneği sağmak, kadın akraba veya dosttan kısmet almaktır. Çok sütlü inek, zengin akraba anlamına gelir.

Rüyada bir ineği sağıp sütünden içtiğini gören, fakirse zengin olur; zengin ise parası daha da çoğalır. Cabir’ül-Magribi’ye göre ; rüyasında semiz bir inek satın aldığını gören zengin bir kimse ile evlenir. Bir ineği sağdığını, fakat sütünden içmediğini gören, mal biriktirir, fakat onu harcamaz. 

Rüyada ineğin kendisi ile konuştuğunu gören, herkesin şaşıracağı derecede zengin olur. Bir sığırın kendisine doğru geldiğini gören, o yıl çok hayırlı ve mübarek olur. Sığırın kendisine arkasını dönüp gittiğini görmek, o yılın iyi geçmeyeceğine işarettir. 

Rüyada bir sığırın kendisini ısırdığını veya boynuzuyla vurduğunu görmek, eşinin kendisine ihanette bulunduğuna delalet eder. Rüyada inek görmek, helal maldır. Semiz sığır zengin bir eş, zayıf ise fakir bir eş; beyaz renkli sığır dindar bir kadın, sütlü inek hayır ve menfaat sahibine; boynuzlu inek, ahlaksız bir kadına delalet eder. 

Rüyada ineği sağmak istediğini fakat hayvanın boynuzu ile savunarak sağmaya bırakmadığını görmek, görenin eşi itaatsizlik eder. Birinin ineğini sağdığını ve ineğin de onu engellediğini görenin karısı ihanet eder. 

Es-Salimi’ye göre; rüyasında bir ineğin evine girdiğini görenin, bir devlet büyüğünden eline mal geçer. Bir inek bulup onu evine götürdüğünü gören, hayra erişir. Bir ineğin yularından tutarak götürdüğünü gören, ahlak sahibi bir kadınla evlenir. 

Rüyada bir ineğin üzerine bindiğini görmek, rüyayı görenin karısı vefat eder ve ondan kendisine miras kalır. 

Bir başka rivayete göre de: Bir ineği sağdığını gören kimse, mal biriktirir. Bir inek bulup onu eve götürdüğünü gören kimse, hayra erişir. Memeleri süt dolu inek, bereketin ve bolluğun ifadesidir.

İnek

“Rüyada İnek Görmek” üzerine 58 yorum

  1. Rüyamda ineğe iş makinası çarpıyor, ayakları kırılıp kanlar içinde yere düşüyor, etrafına toplanan bazı hayvanlar (ceylan-boynuzu yok geyik vb.)onu yemeğe çalışıyor… Hayır, olsun diyorum anlamını rica ediyorum.

    1. seninle uğraşan cokbüyük düşmanın var bu ne olabilirdersen malla alakali toprakla alakali

  2. Rüyamda çok büyük bir yılan gördüm, yarısından fazlası toprağın altında idi. Ellerimle toprağı temizledim daha sonra uzaktan onu seyrederken, yılan uyandı ve hareket etmeye başladı. Bir de inek vardı, inek sürekli yılanı rahatsız ediyordu. En sonunda yılan ineğe dolanarak onu sıkarak öldürdü. Sanırım bu yılan anakondaydı ve ineği yutabilecek kadar iriydi. En kısa sürede bu rüyama arsanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

  3. Merhabalar efendim. Ben rüyamda suda boğulup ölmüş bir ineğin çok guckuk ve meşakkatle iniltilerle ağzından yavru doğurduğunu gördüm. Yavru tam olgunlaşmıştı fakat ölü doğdu ve ben bundan çok etkilendim. Üzüntümden dizlerimi dövdüm. Bunun anlamını öğrenirsem, sevinirim. Teşekkürler…

  4. Merhaba ben devamlı büyükbaş inek görüyorum. Çobanlık yapıyorum, hep rüyamda. Her gün görüyorum. Manası ney?

  5. Eşimle birlikte ilkbaharda siyah renkli inek sürüsünü otlattığımızı gördüm. İneklerin çok koştukları bizi bir hayli yoruyordu. Bu arada bir keçi veya oğlak kesilmiş, etleri parçalanmış olarak gördüm. Sanki etler deriden ayrılmamış gibiydi. Kesme işinin kim tarafından yapıldığını tam bilmiyorum. Kesilmiş et parçalarını alıp annem, ben ve küçük kızımla ineklerin peşinden gidiyoruz ve ilkbahar olduğunu oradan anlıyorum. Eti kar yığınının üzerine koyarak kar olmayan bir yere oturuyorum. Annem ve kızım da yanıma geliyorlar. Bu arada inekler tekrar ortaya çıkıyor ve otlağa doğru dağılarak koştuklarını görüyorum. Ben ve eşim onları toplamaya çalışırken uyandım. (Sabah namazına uyandım.)İnşallah hayır olur.

  6. İnek çok iri inekler gördüm. Hatta korktum, ürperdim ama yanımdan geçti, korkumu yendim. Zarar vermedi.

  7. Rüyamda derisi yüzülmüş, kafası olmayan, sırt üstü yatmış, ayakları havada bir inek gördüm. Babam da yanındaydı ve eli kopmuştu. Yorumlarınızı rica ederim.

  8. Merhabalar bu gece rüyamda büyük bir ineğim olduğunu gördüm. İnek bana ters ters bakıyordu ama arkamdan geliyordu. Hatta bir ara elimi ısırıyormuş gibi yaptı ama ısırmadı. Onun sütünü sağmadım ama onun sütünden yoğurt yaptım. Lütfen detaylı yorumlar mısınız? Şimdiden teşekkürler.

  9. Merhaba rüyamda bir inek üstüme yatıyordu. Daha sonra da güya ben ineği beslememişim o da ölmüş. Sonradan da ölmediğini fark ediyorum. Ama at oluyor ve konuşuyordu. Teşekkür ederim.

  10. Köyde dedemin marangoz atölyesindeyim ama rüyada orası ahırmış. Bir inek var. Benim ineğimmiş. Seviyorum, yemek veriyorum, sağıyorum onu. Çok değerliymiş bu inek. Yan tarafta yine bir erkek buzağı varmış. Onunla da erkek kardeşim ilgileniyor, seviyor, yediriyor. Sonra birileri ineği çalmak istiyor. Ben koruyorum inekleri, vermiyorum. Rüyam öyle bitiyor ama inek çok yakın geliyor bana. Bakışlarla anlaşıyoruz. Bu rüyayı 2-3 sene önce yine görmüştüm.

  11. Rüyamda kanlı bir inek gördüm ve karanlık bir ormandaydım. İnşallah hayır olur…

  12. Ben rüyamda ineği ölü olarak görüyorum siyah inek. Cenazesi oluyor fakat beyaz, çok güzel bir tabutta ama inek içinde değil üstünde. Tabutu yere koyarken inek düşüyor yere ve canlanıyor. İnek ölü değilmiş. Herkes şaşırıyor. Orada da uyanıyorum.

  13. Canlı bir ineğin karnından çürümeye başladığını gördüm. İnek kaçıyordu ama karnı bir leşteki çürük gibiydi, kurtlar ve bir kuş canlı canlı yiyordu.

  14. Rüyamda bir kovanın içinde üç tane inek vardı çatının üstünde, öbür çatının üstünde de çocuğum vardı o da kovanın içindeydi. Çocuklarımın uyandığını gördüm, onları almaya giderken kovanın içindeki ineklerden biri aşağıya düştü ve beyaz renkliydi, hemen öldü.

  15. Rüyamda ala bir inek kaybettim. İneği ararken her yer sular seller altında. Ayak basacak bir kara parçası yok. Böyle bir rüya ne anlama gelir acaba? En kısa zamanda yorumunuzu bekliyorum.

  16. Bir inek doğum yapıyordu. Annem ineği doğum yaptırıyordu. İnek doğurdu ama küçük erkek çocuğuydu, yürüyerek bana doğru geliyordu. Ben hamileyim acaba ondan mı böyle rüya görüyorum. Lütfen bu rüyayı yorumlar mısınız?

  17. Rüyamda ahırımıza sokmaya çalışırken inekler birden yatıyorlar. Onlara vuruyorum kaldırmak için ve içeri girdiğimde siyahın kafası yarı kopmuş halde ama kafası duruyor. Sonra kesecektim o ara uyandım kesemeden. Siyah beyaz, sarı etli inekler bunlar. Ve birde siyah inek var ama siyahın kafası kesik ve benimle konuşuyor. Tam hatırlamıyorum ama ne dediğini.

  18. Rüyamda iki inek birden doğuruyordu ve kimse yoktu. İkisini de ben doğurturdum. Lütfen ne anlama geldiğini biliyorsanız cevap yazın lütfennn? Teşekkürler!

  19. Çok net hatırlıyorum ben rüyamda inek gördüm ve kazan dolusu su içiyordu. Acaba anlamı nedir? Çok merak ediyorum. Not: Ben çok nadir rüya görürüm.

  20. Merhaba, rüyamda eşim söyleniyor, ben uykudayım. Söylenmesine uyanıyorum. “Sen sebep oldun. İhmal etmiş, bakmamış” diye. Gözümü açıyorum siyah, parlak, çok güzel 2 adet inek görüyorum fakat inekler yerde sürünüyor çünkü bacakları kesilmişti. Eşim de galiba benim ihmalim yüzünden olduğu düşünüp söyleniyordu. İnekler o kadar güzel ve parlak ki sonra eşim bir tanesini alıp kesiyor, yerlerde sürünmesin diye. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

  21. Rüyamda bir ineği sağdım, bir kova süt aldım fakat daha sonra inek tekme atmaya başladı. Ama ben nerdeyse kovamı doldurdum. Daha sonra inekten kan geldiğini gördüm ve hamile olduğu için süt vermek istemediğini anladım. Cevap yazarsanız sevinirim.

  22. Merhaba, babamın görmüş bir rüyayı merak ediyorum… Babam amcamla konuşmuyor. Rüyasında amcamın evinde amcam, babama inek kesiyor ve amcam inek keserken derisini kesmeden direk karnını yoruyor.

  23. Selam, ben 2 gün rüya görüyorum. Birinci rüyada at beni kovalıyor, çok güzel bir at ve o atı düşürdüm fakat yine beni kovalamaya başladı ve bir eve sığındım. 2. rüyamda bir inek gördüm aynı beni kovalamaya başladı, taş attım fakat fayda etmedi. Çok güzel bir inek, kuyu kırmızı siyaha geçiyor, atta açık kırmızı sarıya geçiyor gibi. İnek boynuzlu. Bu rüyam neydi? İnek kovalamaya başladığında korku içinde kalktım. Aynı ata böyle korkumda kalktığımda. Saygılar.

  24. Rüyamda elimde kesik inek başıyla birçok ineğin içerisinde dolaşırken gördüm kendimi.

  25. Ben iki tane siyah inek gördüm. İnekleri önce sağdık sonra kız kardeşim ineklerle oynarken inek onu 3 parçaya ayırdı annem babam dâhil herkes sakinken ben çok ağladım.

  26. İyi günler. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Rüyamda önce bacağımı karıncalar taramaya başlayıp ardından koşarak su ile yıkamaya gidiyorum. Yıkadıktan sonra bacağımı yıkadığım evde 1 inek deliriyor zincirini kırıyor ama inek bazen de yerde bedeninde ayrılmış çocuk kafasına dönüyor sadece kafa ve canlı ve çok arsız bir bebek. Cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

  27. Rüyamda at arabasına bağlı 2 at var. Bunların birinin ocurum kenarına düşerken çekiyorum ve o esnada at inek oluyordu yalnız memeleri kısır ancak idrarını yapıyordu ellerime. Anlamı nedir?

  28. Köyde bir yakınım inek önündeki pislik temizlememi istedi ve elime fırçayı aldım ve önünde durdum ve beni kovalamaya başladı boynuzundan sor kurtuldum peşimi bırakmıyordu kovalıyorum uzun süre sonra bana yakın geldi yakalayamayınca başka tarafa gitti.

  29. Rüyamda evdeydim bizim üç tane ineğimiz varmış biri erkek diğer ikisi dişi üçü de balkonumuzda minderin üzerindeler ölmek üzereler üçü de kahverengi tombuldular ve üçü de aynı şekilde minderde uzanmış ölümü bekliyorlardı ben içeri girdim haber vermek için geldiğimde biri yoktu öldüğünü söylediler bunun manası ne lütfen yorumlayın bekliyorum

  30. Rüyada ineğimizin bir yokuşta düşmek üzere olduğunu ağaçla zemin arasında sıkıştığını gördüm. Ona yardım edip düzelttim ama ineğin yaralandığını ve acı çektiğini gördüm ölmemesi için dua ediyordum çaresiz kalmıştım. Ölüp ölmediğini anlayamadım. Teşekkür ederim.

  31. İneğimize akrabamız bakarken ineklerimiz çalınıyor biz gidip inekleri buluyoruz çalan kişi vermek istemiyor. Adamı bağlayıp zorla alıyoruz. Lütfen bir yorum yapar mısınız?

  32. Rüyamda evlendiğimi görüyorum ama kim olduğunu görmüyorum düğün yeri de köy yeri gibi bir yer sanırım düğün olurken inek sürüsü yolun ortasından geçiyor. Bu ne anlama geliyor?

  33. Rüyamda inek görünce mutlaka yeni bir şey alırım. Çok inek gördüysem o kadar çok yeni eşya alırım ama evlilik hiç gerçekleşmedi.
     

  34. Lütfen bunu yorumlayın. Rüyamda bir dugundeyiz ben ve arkadssim bir inek kesiyoruz. Ortada hiç kan yok. Daha sonra yerler hep hayvan organlari oluyor ve kafasi olmayan siyah kocaman bi inek bana doğru geliyor. Baska bir yone gitmesi icin elimden geleni yapiyorum ama pesimi birakmiyir artık beni kovaliyor. Bu arada kafasi kesik ama yine kan yok ortada bunun da bir anlamı olmalı. Beni kovaliyir kaciyorum kaciyorum ve binaya giriyorum. Girdiğim anda o inek eski bi arkadaşıma dönüşüyor. Kötü bitmişti arkadaşlığımız o kişiyle. Lutfen bi yorumm yapin cok korktum .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir