Rüyada Köy Görmek

Bakınız; Haliç

Rüyada köy görmek, gurbete yorumlanır. Rüyasında güzel ve sevimli bir köyde dolaştığını gören, uzak bir memlekete yolculuk eder. Şehirden çıkarak küçük bir köye vardığını görmek, büyük bir memuriyetten ayrılarak esnaflığa veya küçük çapta ticaret yapmaya başlayacağına delalet eder. Bazı yorumculara göre, köy görmek sıkıntıdır. Bir köye girdiğini gören sıkıntıya düşer. Köyden çıktığını görmek ise, feraha kavuşmak ile yorumlanır.

İbn-i Sirin’e göre; rüyasında bir köy camisine girdiğini görmek, Allah’ın (C.C.) emirleri yolunda ve cennetle müjdelenmeye işarettir. Rüyasında bir köy imamı ile konuştuğunu görmek, ibadetinde şüpheye düştüğünde ve doğru yolu bulmaya çalışacağına işarettir. Köy fırınından ekmek almak yeni bir kısmettir.

Rüyada bir köyden çıkarak bir şehre girdiğini gören kimse, sıkıntıdan kurtulur ve feraha erer. Bir köyün içinden geçerek yoluna devam ettiğini görmek, gönül rahatlığına ve rızık bolluğuna kavuşacağına delalet eder. Kendisini köylülerin arasında görüp onlarla konuştuğunu ve dertlerini dinlediğini gören kimse, kendisinden yardım isteyen bazı kişilere mal, para ve sözle yardım eder.

Kirmani’ye göre; bir köyde olduğunu gören dininde fesada uğrar; bir köyden bir şehre taşındığını görmek, dininde iyilik, işlerinde kurtuluş, korkudan kurtulma ve yeniliktir.

Rüyada bir köyden çıktığını görmek, iyidir. Bir köyün yıkıldığını veya orayı sel götürdüğünü görmek, o yerin büyüğünün o köye zulüm edeceğine işarettir. Bir köye girdiğini görenin eline rızık geçer. Bir köyü hayvanları alınmış veya ağaçları kesilmiş yahut ekinleri yenilmiş görmek, halkının fakir olarak işlerinin bozulacağına; bir köyü şenlenmiş görmek, berekete işarettir. Rüyasında köyde oturduğunu görenin rızkı bol olur ve menfaat görür. Köyleri ölçtüğünü gören, bir ise başlar ve bunda başarılı olur. Bir köyün olduğundan daha büyük olduğunu görmek, hayra ve fazla mal ve nimete delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada köy görmek, zulüm ve helaka işarettir. Rüyada mamur bir köye girdiğini gören kimse, bir kimse ile kavga eder. Yahut o kimseyi öldürür. Bir şehirden bir köye gittiğini gören kimse, güzel bir işe bayağı bir işi tercih eder yahut iyi bir işi yapar, sonradan bu işin kötü olduğunu zannederek pişman olur. Ya da işin hakikatine vakıf olmadığı halde şer zannettiği hayırlı bir işi yapar. Bir köye girdiğini gören kimse, güzel bir amel yapmaya başlar. 

Rüyada bir köyden çıktığını gören kimse, sıkıntıdan halas olarak rahatlığa erişir. Mamur bir köyün harap olduğunu, arazi ve ziraat yerlerinin boş kaldığını görse, o köy halkının düşecekleri bela ve musibete işarettir. Bir köyü mamur bir vaziyette görmek, dindarlığa işarettir. 

Rüyada önceden mamur olan yerleri görmek, yine dindarlığa ve tövbe etmeye işarettir. Bazen köy, karanlık odaya, bid’at, fesat ve cemiyetten çıkmaya işarettir. Bir kimse rüyada bir köyün harap olduğunu ve içinde oturanların dağıldığını yahut da köyü sel götürdüğünü ya da köyün yandığını görse ve o köy de bilinen ve tanınan bir köy ise, o köy halkı zulme uğrar. Bazen de bu rüya, çekirge, dolu, afet, bela ve veba gibi şeylere işarettir.

Rüyada bir kimse bir köyden çıktığını görürse, o kimsenin halinin iyi olduğuna işarettir. Bir köyden bir şehre naklettiğini gören kimse, meşakkatten rahatlığa, korkudan da emniyete erişir. Bir şehirden bir köye naklettiğini gören kimse, rahatlıktan meşakkate emniyetten de korkuya düşer.

Köy

“Rüyada Köy Görmek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir