Rüyada İğne Görmek

Rüyada iğne görmek; yoksulun durumunun düzelmesine, düzensiz ve dağınık işlerin toplanmasına, bekar için evlenmeye işaret eder.

Rüyada dikiş diktiği iğnenin kırılması, kaybolması yahut kullanılmaz hale gelmesi, işlerin bozulmasına ve bir süre sonra toparlanmaya; iğne ve çuvaldız gibi şeyler hamile kadın için kız çocuğuna, diğerleri için yolculuğa delalet eder. İğne, kendisiyle iyi geçinilen uyumlu kadın ve erkeğe delalettir.

Rüyada iğnenin ağza kaçması yahut onu yemek, kendisine zararı dokunacak birine sırrını söylemeye; toplu iğne perakende işleri bir araya getirmeye; iğne batması kınanmaya, ayıplanacak bir durumun meydana gelmesine yorulur.

Rüyada iğne ile bir söküğü, yırtığı yahut bir şeyi dikmek, dağınıklığınıklıktan sonra toparlanma ve hayatın düzene girmesine delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; İğne Vurulmak, Çengelli İğne)

Rüyada iğne görmek tabiri, sağlığınıza daha fazla dikkati etmeniz gerektiğini işaret eder. Bazı dert ve şanssızlıklara uğrayacaksınız demektir. Birtakım sıkıntı ve şanssızlıklarla karşılaşacaksınız.

Rüyada iğne görmek ne demek: Güç, direnç, canlılık, başarı olarak yorumlanır. Vücuduna iğne batan kimse bir iyilikle karşılaşır. İğnenin yapıldığı maddeye göre de ayrıca yorumlanır.

Rüyada iğne görmek, rüya sahibinin iyi bir kimse olmaya çalıştığına delalet eder. Elinde bir iğne olup, onunla dikiş diktiğini görenin işleri yoluna girer, her hali düzelir ve isteği yerine gelir. İğnesinin kırıldığını veya eğildiğini görmek, bütün işlerinin aksi gideceğine işarettir. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre: rüyada iğne görmek, dostluğu geliştirecek bir erkekle tabir olunur. İğnede iplik varsa bu anlaşmadan ve dostluktan fayda görülür. İğne yuttuğunu gören, sırrını saklayacak bir adama içini açar. 

Kirmani’ye göre: rüyada iğne bulmak, dağınık işlerinin yoluna gireceğine ve düzeleceğine delalet eder. İğneyle bir şey diktiğini görenin işleri yolunda gider. İğnesinin kaybolduğunu veya çalındığını görenin, düşündüğü işi olmaz ve işleri de bozulur.

Rüyada iğnecinin kendisine iğne yaparak bayılttığını görmek, yapmak için başvurduğu bir işten olumsuz cevap alacağına; iğnecinin kendisinin bayıldığını ve iğneyi rüya sahibinin yaptığını görmesi, bu rüyanın aksi ile tabir edilir. 

Rüyada iğne ve iplikle bir şey dikmek veya diktirmek, kurmak istediğiniz bir düzenin başarılı olacağına ve sonunda ailece mutlu ve kazançlı olacağınıza yorumlanır. Bir başka rivayete göre de: İğne görmek, bekar için evlenmeye; fakir için halinin iyiye dönmesine işaret eder. Eline bir iğne aldığını görse, iğne sahibinin işlerinin düzgünlüğüne; dağınık işlerinin toplanması ve düzelmesi için arzu ettiği şey üzerine işaret eder. 

Rüyada iğne üzerinde iplik varsa yahut iğne ile dikiş dikiyorsa, rüyayı görenin halinin iyi olmasına, dağınık ve düzensiz işlerinin toplanmasına işaret eder. Dikiş diktiği iğnesinin kırıldığını veya yarıldığını, dinden alındığını görse, halinin kötü olacağına ve işlerinin düzensiz gideceğine ve bozulacağına alamettir. Eğer iğnesinin zayi olduğunu yahut çalındığını görürse, o kimsenin işlerinin bozulmaya yaklaştığına, fakat tam bozulmadan kurtaracağına işarettir.

Rüyada görülen iğne ve iplik, kadınla da tabir edilmiştir. İğne rüyada, kendisiyle iyi geçinilen erkek ve kadına işaret eder. İğneyi yediğini gören, kendisine zarar gelecek birisine sırrını söyler. Birisine iğne battığını gören, o kimseyi ayıplar ve kendisi de başkaları tarafından ayıplanma ile karşı karşıya kalır. Az olup da kendisiyle iş görülen ve dikiş yapılan iğne, çok olup da kendileriyle az iş yapılan iğnelerden hayirlidir ve bu rüya dağınık işlerinin süratli olarak düzenlenme zamanının gelişini gösterir. Eğer bir kimse rüyada insanların elbiselerini diktiğini görse, insanlara nasihat eder ve onların arasını ıslah etmeye çalışır. 

Rüyada kendi elbisesini diktiğini gören kimse, fakir ise zengin olur, dağınıksa ve şan işleri yoluna girer. Hali bozuk ise davranışlarını düzene sokar. Eğer iğne ile yırtık, eski ve sökük elbiseyi sağlam ve kuvvetli bir şekilde diktiğini görürse, o kimse gıybet ve kötülüklerden tövbe eder ya da günahlardan istiğfar eder. Birtakım sıkıntı ve şanssızlıklarla karşılaşacağınız anlamındadır.

İğne

“Rüyada İğne Görmek” üzerine 29 yorum

  1. İğne batmasına bir yorumunuzda kınanmaya, diğerinde de iyilikle karşılanmaya demişsiniz. Hangisi doğru?

  2. Rüyamda eşimin özel bir aletle ağzıyla nefesini çekerek, yerdeki görünmeyen iğneleri topluyor ve eline bir iğne alıp “Bak gördün mü yok zannediyordun ama varmış iğne” diyor.

  3. Rüyada erkek çocuğunun elini iğne iplikle bir taraftan sokup diğer taraftan çıkarıyordum. Elini dikiyordum yani.

    1. Ben de elimin içinden iğne çıktığını gördüm. Çok garip, merak ettim doğrusu! Cevabı bilen lütfen yazsın.

  4. Bacağımdan çuvaldız denilen iğneyi çıkarttım, hiç ağrı sızı olmadan. Nasıl yorumlamalıyım? Kırılmadı, iğne.

  5. Ben rüyamda iğne yiyordum ve iğne yüreğime saplanıyordu. Vücudum uyuşmuş gibiydi. Anneme söylüyordum ama annem inanmıyordu. Sonra yüreğim kanamaya başladı ve annem inandı.

  6. Rüyamda yaşlı bir kadın evinin camından eşim ve bana seslendi. “Dizilecek biberlerim var. Bana onları dizer misiniz? Yapamıyorum” dedi. Ben de evine gidip ufak çuvallarda bulunan yeşil taze yağ biberlerini çuvaldıza benzeyen iğne ve iplikle biberleri dizmeye başladım.

  7. Harika bir iş yapıyorsunuz bu tabirlerle. Hayırlı işler. Ben de rüyamın anlamı bilmek istedim. İnşallah cevabınız gecikmez. Şöyleydi: Tanımadığım bir mekandaydım beyazmış gibi orda da ben görmeden 1 paket çıktı. Pakette iğne(şırınga)vardi,6 tane. Görünmeyen bir kişiden ses çıktı; “Sen bunları yapacaksin,3 gün sürüyor, merak etme bitecek” diye ve sonra uyandım. Ama ben hasta değilim. Ne demek bu şimdi?

    1. Rüyamda komşum ile namaz kılarken kendisi benim alnıma iğne taktığını ve hiç acımadığını gördüm ne anlama gelir?

  8. Rüyamda elime bir toplu iğne alıyordum ve bacağıma saplamaya çalışıyordum. Anlamı ne olabilir acaba?

    1. Kendinize veya arkadaşınıza ait çok gizli kalması gereken bir sırrı, ahiret sırrı olarak saklamanız gerekiyor olabilir. İğneyi vücuduna saplamak, sırrı saklamak. Saplamaya çalışmak sırrı tutmaya gayret etmek. Vücudundaki saplı iğneyi çıkarmak çok önemli bir sırrı ifşa etmek. Bu durum bazı kere gerekli olabilir. Çoğu zamanda gereksizdir.

  9. Rüyamda ağzımdan iğne çıkarıyordum bitmek bilmiyordu. Toplu iğne, dikiş iğnesi de vardı. Bilgisayar kursu hocam başımda ve durmadan iğne çıkarıyordum. O da başımda bekliyordu. Ablam da ara ara oluyordu yanımda. Bitmiyordu iğneler toplu toplu çıkarıyordum, tek tek bazen. Rüyam bu kadar. Ayakta duruyordum ayrıca. Sabah kalktığımda hastaydım kımıldayamıyorum elim ayağım tutmuyor. Dün dolap düştü üsteme bugün acile gidecektim. Şimdi göze bile alamıyorum gitmeyi, boynum tutuluyor, esneyemiyorum bile kasılıyorum.

  10. Tanımadığım birine yardım amaçlı yatak örtüsü dikiyoruz. Ağzıma bir miktar iğne alıyorum ama ağzımın içi rengarenk toplu iğneyle dolu oluyor, çıkartıyorum çıkartıyorum bitmiyor. Lavaboya gidiyorum, iğnelerin boncukları kalıyor ağzımda, onları da zorla çıkarıyorum. En son ağzımdan 25 krş. Çıkıyor. Uyandığımda ağzımdan tükürükler yastığı ıslatmıştı. Rüyamın bir bölümü bu, ben rüyalarımı hatırlamam ama uzun bir rüyaydı. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

  11. Rüyamda okulda sınava girmiştim ve ders başlarken ben bir an elimdeki kağıt yırtık, onu düzenli dikiyordum. İplikte siyahtı.

  12. Rüyada çok yakın bir arkadaşım belime toplu iğne sokuyordu ve ona neden yaptığını sorduğumda bana insanlara eziyet etmekten mutlu olduğunu söyledi.

  13. Merhaba, ben rüyamda bir servisteydim yanımızdaki bir araba adres soruyodu ve bilmediğimizi söyleyince içindeki yaşlı kadın kırmızı ışıkta servise girerek bizden yol tarifini kağıtlara yazmamızı istedi. Ben de bilmiyorum diye çıkışınca baş örtüsündeki iğne ile kollarımı çizmeye başladı. Ben daha da devam edince iğneyi gözüme sokmaya kalkıştı. Açıklayabilirseniz sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir