Rüyada Terzi Görmek

Rüyada terzi görmek; katibe, nikah kıyan memura, insanların arasını bulan kimseye, ülfet ve ünsiyete, hoş geçime delalet eder.

Rüyada terzi görmek tabiri, adalet sahibi bir kimseyle tanışılacağına işarettir. Ayrıca bu rüya, hayır işleri ve iyiliktir. Bu kişinin kendisi olabilir. Terzi, halk arasında iki tarafi uzlaştırma işini yapan bir adam olarak tabir olunur. 

Rüyasında kendisi için elbise veya çamaşır dikildiğini gören nefsini düzeltir. Dikiş diktiğini fakat güzel dikmediğini gören iki tarafı uzlaştırmak için çalışır fakat başaramaz. Karısı için bir şey diktiğini gören eziyet görür. Terzi, dağınık işleri toplayıp yoluna koyan kimseye de işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada terzi görmek, ülfete ve insanların arasını ıslaha işarettir. Bazen terzi, katibe ve nikah kıyan kimseye işarettir. Terzi görmek, kendisinden geçen bir şeyi yerine getirmeye çalışan adama veya işlediği işten pişmanlık duyan kimseye işarettir.

Rüyada terzinin kendisi için bir şey dikmesi, dininin güzelliğine işarettir. İyi beceremediği halde bir şeyi diktiğini görse, toplanması mümkün olmayan dağınık ve müteferrik işleri bir araya toplamaya çalışır. Kadın için elbise diktiğini gören kimseye sıkıntı isabet eder.

Rüyada yırtık ve sökük terzi görmek, iyiliğe ve sevaba ya da hastalıklardan afiyet bulmaya işarettir. Bir kimse rüyada hanımın elbisesinin yırtılıp avret yerinin açıldığını görürse ve kendisi oraya dikiş yamalayarak örtse, o kimse hanımına çirkin bir şey isnat eder, sonra da ondan özür diler.

Bir kimse rüyada kendi yırtık elbisesini yamaladığını görse o kimse akrabalarına düşman olur ve hayırsız kimselerle arkadaşlık yapar. Bazı tabirciler, sökük ve yırtığı dikmek günahtan dönmektir. Bazıları da mazlum ve hak sahibi ile helalleşmeksizin batıl bir şey ile özür dilemektir, dediler.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: İğne, İplik

Terzi

“Rüyada Terzi Görmek” için bir yorum

  1. Merhaba. Rüyamda bi terzihanedeydim, bir pantolon diktiricektim ama kendime mi kardeşime mi onu hatırlamıyorum. Yeşile benzer bir renkti ve terzi ise genç elemanlardan biriydi. Kumaşı kesişini beğenmedim ama inşallah düzgün diker diyordum kendi kendime… Daha sonrada oranın asıl patronu terzi ustası ile bana yapılan tava içinde pişmiş tavuk eti patatesli biberli vs. tavayı beraber yemeğe davet ettim oda davete icabet etti ilk o aldı sonrada ben tam yiyecekken uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir