Rüyada İdris (A.S.) Görmek

Ayrıca bkz: Yunus (A.S.), Hz. Harun (A.S.)

Rüyada İdris (A.S.)’ı görmek, adamış olduğunuz her kurbanı keseceğinize, bilgi sahibi olmak konusunda kendinizi geliştireceğinize işaret eder.

Rüyada İdris (A.S.)’ı görmek ne demek; günahtan sakınmaya, inanç ve amelde şuurlu olmaya, kadri yüce insanlara yaklaşmaya, ilim ve hikmetten bol nasibe delalet eder. Kişi günahlarından tövbe edip onlara bir daha yaklaşmaz, kendini ibadete verir, evine bu vesileyle bereket ve mutluluk dolar. Rüyada İdris (A.S.)’ı gören işlerinde bir kolaylığa erer.

“O’nu rüyasında gören günahtan sakınır ve takva sahibi olur. Son encamı hayır olur. Şuurlu ve idrak sahibi kimsedir, bilerek ibadet ve itaatte bulunur. Rüyasında İdris (A.S.) olduğunu veya O’nun sıfatı üzerinde bulunduğunu gören kimsenin ilmi çok olur. Yahut büyük insanlara yaklaşır ve yüksek mertebelere erer.”

Rüyada Hz. İdris (A.S.) ile arkadaş olduğunu gören kimse, yüksek makam sahibi biriyle arkadaş olur. O’nu noksan halde görenin noksanlığı rüya sahibine aittir.

İdris (A.S.) ile Konuştuğunu Görmek

Rüyada İdris (A.S.) ile konuşan kişi takva sahibi olmak yolunda adımlar atar, maneviyatı güçlü insanlarla dostluk kurar.

Rüyada İdris (A.S.) ile sohbet ettiğinizi görmek, bilgi birikiminizi ve olaylarla baş edebilme yeteneğinizin artacağına ve bu vesileyle daha yüksek bir mevkiye geleceğinize işaret eder ya da adı geçen bir insanla dostluğunuzu sağlamlaştırarak, onun gücünden ve rütbesinden faydalanacağınıza delalet eder.

Rüyada İdris (A.S.)’da Eksiklik Olduğunu Görmek

Rüyada İdris (A.S.)’da eksiklik olduğunu görmek, rüyayı gören kişinin bir sıkıntı zorluk yaşayacağına delalettir.

İdris (A.S.) Olduğunu veya O’nun Sıfatı Üzerinde Bulunduğunu Görmek

Rüyasında İdris (A.S.) olduğunu veya onun sıfatı üzerinde bulunduğunu gören kimsenin bilgisine çok başvurulur veya itibarlı kimselere yakın olur ve rütbesi yükselir.

Seyyid Süleyman: İdris (A.S.)’ı görenin işleri hayırlı, geleceği ve sonu güzel olur.

Bazı tabircilere göre, Hz. İdris’i görmek ibadetini artırmaya ve hayra ve barışa yönelik işlerde diğer müslümanlarla yarışacağı anlamına gelir.

İdris (A.S.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir