Rüyada Hutbe Okumak Görmek

Rüyada minberde hutbe okuduğunu gören kişinin kadir ve kıymeti artar. Büyük bir devlet adamının, alimin, bir iş sahibinin hutbe okuduğunu ve hutbesini tamamladığını görmesi, işinde devamlı kalacağına; eğer hutbesini tamamlayamazsa, arzu ettiği şeyin tamamlanmasının mümkün olmayacağına, işinden ayrılacağına işarettir. Hutbede şeriata aykırı bir söz söylediğini görmek, kötülüğü ile ün yapacağına, hatiplikten çıkarıldığını ve yerine başka birisinin atandığını görmek, o yer ve zamanda önemli bir olayın meydana geleceğine işarettir.

Ayrıca bkz: Hutbe, Hatip, Minber, Kitap 

Rüyada hutbe okumak için minbere çıktığını görmek, kıymetinin ve şerefinin artacağına; hutbe okurken minberden düşmek, işinden atılacağına; yüksek ve güzel bir sesle hutbe okumak, ününün artacağına delalet eder.

Rüyada silahlı bulunduğu halde hutbe okumak, o yer devlet başkanının milletler arasında sayılan bir kişi olacağına; minbere çıkmak istediği halde bunu yapamadığını görmek, olmasını istediği bir işi elde edemeyeceğine; hutbe okumanın uygun olmadığı bir yerde hutbe okuduğunu görmek, zulüm ve cefaya; hutbeyi yanlış okumak iradesizliğe ve beceriksizliğe yorumlanır. 

Bir başka rivayete göre de: Hutbeyi güzel bir şekilde okuduğunu, hutbe hakkındaki sözlerini bitirdiğini, halkın susarak ona baktıklarını ve namazının da dini kaidelere göre tamamladığını gören kimse, bir vilayete vali olur ve orada bulunan halk, ona saygı gösterir ve itaat ederler. Eğer hutbeyi ve namazı tamamlamadıysa, onun vazifesi tamamlanmadan ayrılır.

Hutbe Okumak

“Rüyada Hutbe Okumak Görmek” için bir yorum

  1. Ben din görevlisiyim, rüyamda camide bir kaç hoca arkadaşla cuma hazırlığı yaptık fakat mikrofon bulamadım sonra kocaman bir mikrofon buldum, fakat o sırada bir televizyonda yayınlanacakmış kıldığımız cuma o yüzden kameraman bir Kasım var, o mikrofon çok büyük abartmayın efendim, diyip başka mikrofon aramamı söylüyor. Ben mikrofon ararken bu sefer de küçük abdestimi altıma kaçırıyorum evle cami bitişik rüyamda, eve girip hemen abdest alıp üzerimi değişip camiye dönüyorum, bu sefer de cemaat gitmiş hava nerdeyse kararmak üzere ne cumayı kılabildim ne de hutbe mi okuyabildim, çok karışık bir rüya fakat gerçek gibiydi çok etkilendim. Anlamı nedir şimdiden teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir