Rüyada Gömlek Görmek

Ayrıca bkz: Elbise 

Rüyada kadının gömlek giymesi, erkeğine; erkeğin gömlek giymesi ise karısına işaret eder. Gömlek kişinin din ve dünyalığına, ilim ve irfanına yahut müjdeye işaret eder. Kısa gömlek, kederden kurtulup sevince ermeye yahut çocuğa işarettir. 

Çocuk bekleyen kimsenin rüyada kısa entari giymesi, kız çocuğu olmasına delalettir. Gömlekte görülen genişlik ve güzellik, kişinin din ve dünyasındaki güzelliğe; onda görülen darlık, yırtıklık vs. kişinin içinde bulunduğu duruma delalet eder.

Rüyada gömlek temiz, ütülü ve açık renkli ise onun çok yakında refaha kavuşacağını haber verir. Gömlek yırtıksa, onun çok yakında büyük bir servete kavuşacağını gösterir.

Rüyada yamalı gömlek görmek, ayrılığın, şanssızlığın ve mutsuzluğun işaretidir. Kirli bir gömlek, bulaşıcı bir hastalığa yakalanma tehlikesinin habercisidir. Yırtık gömlek ise sevgili ile sıkıntı, kuşku ve kıskançlıktır.

Rüyada üzerinden gömleği çıkarmak, bu rüyanın aksiyle yorumlanır. Gömlek ütülediğini gören, sıkıntıdan kurtulmak için çare arıyor demektir. Rüyada ütülü ve temiz bir gömleği dolaba kaldırmak, sıkıntılardan kurtulacağına işarettir.

Rüyada bir kadının erkek gömleği giydiğini görmesi, bir erkeğin himayesi altına gireceğinin işaretidir.

Gömlek

“Rüyada Gömlek Görmek” üzerine 14 yorum

  1. Rüyamda bir arkadaşımı görüyorum arkadaşımın üstünde beyaz bir gömlek var ve ona sarılıp sırtını okşuyorum.

  2. Selamün aleyküm. Ben yeni vefat etmiş dedemi rüyamda gördüm ve yeşil gömlek giyiyordum. Rahmetli dedem de bu gömleğimi çok beğendi. Beni gördüğüne de çok sevindi. Anlamını bilen var mı?

  3. Ben rüyamda gömleğimi tanımadığım birinin elinde gördüm ve makasla gömleğimin kolunu kesti. Açıklarsanız sevinirim.

  4. Rüyamda eşim ve oğlumun yeni gömlek giydiğini ve aynı model olarak gördüm. Acaba ne manaya geliyor?

  5. Üzerimde yeni bir gömlek var ama ben montumu giymişim.  Çok canım sıkkın bir durumdayken, aileden birisi, montumu çıkarmamı, gömleğimin çok güzel olduğunu söylüyor.

  6. İki gömlek aldım biri yeşil, biri sarı. Yeşil olanını evde giyindim. Ne anlama geldiğini bilmek istiyorum. Teşekkür.

  7. Rüyamda çok eskiden tanıdığım bir erkek iki gömlek giymişti, biri yaka kısmında yaka gibi duruyordu desenliydi diğeri kol ve vücudunu kaplıyordu düz renkli idi ama dar bir gömlekti. Hayırdır inşallah.

  8. Selamünaleyküm. Ben eşime yeni bir gömlek aldım ama biz eşimle ayrıldık. Ona aldığım gömleği görmemişti. Bugün eşimi gördüm odaya girip sanki kendi eliyle koymuş gibi ona aldığım gömleği giydi, çıktı. Hayırdır inşallah.

  9. Merhaba, erkek yeğenimin yakında düğünü var. Rüyamda, düğünde giymesi için ona uzakta 2 adet takım diktiriyorlar biri lacivert, diğeri gri. Elbiseler geldiğinde, dikişlerinin çok tamir görmüş, üst üste dikişlerin olduğu içindeki gömleğin çok kirli olduğunu görüyorum. Teşekkürler.

  10. Rüyamda üzerimde ki gömleğin kendiliğinden ters çevriliyordu. Lütfen bilen varsa bildirsin.

  11. Rüyamda eşim on beş tane irili ufaklı üst giyim getirmiş içinden dört beş yaşa göre beyaz ütülü yeni kolsuz bir gömleği aldım yeni evli oğluma verdim tabiri nasıl?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir