Rüyada Gölge Görmek

Rüyada gölge görmek, hayatta iz bırakan değerli insanlara, sultan ve yöneticiye; kadının gördüğü gölge kocasına; insanın kendi gölgesi dünyasına ve durumuna; yazın gölgesi sevinç ve feraha işarettir.

Ayrıca bkz: Güneş, Bulut Görmek

Rüyada güneşte yanıp, gölgeye gelerek oraya oturmak, kederden kurtulmaya; gölgede otururken üşüyüp, güneşe giderek ısınmak yoksulluktan kurtulmaya; kış güneşinin gölgesi kısa süren mutluluk ve sevince delalet eder. Size zarar vermek isteyen bir düşmanınız var. Dikkatli olun.

Rüyada gölge görmek ne demek: Sıkıntı, karanlık iş, hile, sinsi düşman olarak yorumlanır.

Rüyada gölge görmek tabiri, genellikle heybet ve ciddiyetle yorumlanır. Bir dağın gölgesini görmek ve o gölge altında bulunmak, bir devlet adamının koruması altında bulunmaya delalet eder. 

Rüyada bir dağ gölgesine girdiğini gören, mutluluğa ve ihsana erişir. Gölgeden çıktığını gören, elindeki işini kaybeder. Köşk ve duvar gölgesi, büyük bir adam tarafından korunacağına işarettir. Ağaç gölgesi, zengin ve cömert bir adam tarafından rahata kavuşturulacağına delalet eder. 

Rüyada bir ağacın gölgesine sığındığını görmek, iyi bir insana sığınıp ondan lütuf göreceğine işarettir. Kirmaniye göre; bir yıkık yerde gölgede oturduğunu görenin eceli yaklaşmıştır. Çadır ve hayvan gölgesi, hükümet tarafından haber alacağına ve menfaat göreceğine işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada insan gölgesi görmek, dünyaya ve dünyanın değişmesine ve dünyada bulunanların hallerinin muhtelif olmasına işaret eder. Bazen rüyada görülen gölge, tövbe ve hidayete, Allah ve kainat hakkında tefekküre işaret eder. Fakat dans zamanında görülen gölge, yalan, batıl ve meşru olmayan bir yolla halkın malını yemeye, din ve dünyaca renkten renge girmeye işaret eder. 

Rüyada yazın görülen gölge, rahatlık, menfaat ve himayesine girilecek şöhret ve rütbe sahibi bir kimseye işaret eder. Kış gününde görülen gölge, üzüntü, keder ve bidata veya bidat sahibi kimselere meyletmeye işaret eder. Gölge, abid, zahid ve hafız olan alime de işaret eder.

Rüyada sıcaktan gölgeye çekildiğini gören kimse, üzüntü ve kederden kurtulur ve rızka işarettir. Kadının rüyada gördüğü gölge, onun kocasıdır. Kocası olmayan bir kadın rüyada gölgeye çekildiğini görse, saygıdeğer ve servet sahibi birisiyle evlenir. 

Rüyada vücudunda güneşin hararetini hissedip gölgeye çekildiğini gören kimse, üzüntüden kurtularak rahatlığa kavuşur. Gölgede bulunduğundan dolayı üşüdüğünü ve oradan çıkıp güneşli bir yerde oturduğunu gören kimse, fakirlikten kurtulur.

Gölge

“Rüyada Gölge Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Ben rüyamda karartı gördüm gölgeye benzer ama bu karartı fark edilmedikçe büyüyordu. Fark edilince ise sanki fark edildiğinden emin olmak için fark edildiği boyda kalıyordu. Fark edildiğini ve ona yaklaşmaya veya yakalamaya çalıştığında ise küçülüyor ve kayboluyordu. Ben bu karartıyı 3 kere fark edip yakaladım ama her seferinde suyun elimden kayıp gitmesi gibi tutamadım. Ne anlama geliyor? Baktım ama pek bir şey bulamadım. Yorumlarsanız sevinirim.

  2. Rüyamda kendi evimin duvarına güneş vuruyor ve kendi gölgemi görüyorum sonra birden gölgemden ikinci bir gölge çıkıyor ve sonra uyanıyorum. Ama sanki çok yüksek bir yerden hızlı bir şekilde düştüğümü hissediyorum, uyanıyorum. Bu arada iç içe 2 rüya gördüm ve rüyalarımda gördüğüm yazıları okuyabiliyorum, yalan söylemiyorum. Rüyayı yorumlarsanız sevinirim.

    1. Aynı rüyayı ben de gördüm. Sabaha kadar kaç kere uyandım su içip geldim. Rüyamda mağara gibi bir yer biraz karanlık, yere baktım benim iki tane gölgem vardı. Ama doğru bir yorum alamadım.

  3. Denize bakıyorum ve karşıtı görüyorum yani ufukta kendi gölgemi görüyorum sonra gökte uçan büyük kuş görüyorum kartal galiba.

  4. Rüyamda bir kız arkadaşımla birlikte duvardaki siyah gölgelerimizi gördüm ve onları duvardan söktük söktükten sonra çok rahatladık ben öyle bir his hissettim sonra birlikte evden çıktık geri geldiğimizde gölgelerimiz bize benziyordu. Nedir bunun anlamı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir