Rüyada Dua Görmek

Ayrıca bkz: Beddua

Rüyada dua eden ve kendisine dua edilen kimse hayır ve berekete; namaz sonu dua etmek hayırlı şeylerin gerçekleşmesine; kendi nefsini kınayarak kötü dua etmek, nimete şükretmeye işarettir.

Rüyada başkasına beddua etmek onu kahretmeye; haksız yere birine beddua etmek ona zulmetmeye işaret eder. Dua etmek istediği halde bunu yapmamak, hayır ve iyiliklerin gecikmesine işarettir. 

Rüyada uyurken dua ettiğini görmek önemli bir işi ihmal etmeye yahut uyanıkken yapılacak duanın kabul olmasına delalettir. Rüyada bilinen bir duayı okumak, özel bir maksadın husulüne; bir metne bakarak dua etmek dinde öncü konumundaki salih kişilere uymaya; duanın yarıda kalması üzerinde durduğu işi bitirememeye yorulur.

Rüyada edilen dua sağlam bir imana, ibadetleri bilinçli olarak ve maksada uygun bir tarzda, şekil ve özüne uyarak eda etmeye işarettir. Topluca yapılan dua genel olarak gelecek rahmet ve esenliğe; bilinmeyen birinin bir yerde dua ettiğini görmek, insanlar için hayır murad eden bir kimseye, alim ve takva bir zata yahut himmeti üstün evliyaya delalet eder.

Rüyada dua etmek, mutluluğun ve başarının simgesidir. Çok hayırlı, çok güzeldir. Kişinin hiçbir sorunu kalmaz.

Rüyada kendisi için dua edip, Allahu Teala Hazretlerinden rahmet dileyen kimsenin sonu hayır olur. Bir başkası için dua ettiğini görmek, dünya ve ahiret hayrının elde edileceğine; bütün insanlar için dua ettiğini görmek, halkın iyiliğini istemeye delildir.

Rüyada namazdan sonra dua etmek hayra; bir insana beddua etmek, onu sözleriyle kahretmeye; kendi nefsine beddua etmek Allah’ın (C.C.) nimetlerine şükür etmeye; dua etmek istediği halde bunu yapamadığını görmek, dünyada yaptığı işlerde başarısızlığa; uykuda dua ettiğini görmek, önemli bir işini ihmal ettiğine işarettir. Karanlıkta dua ettiğini görmek, gamdan ve kederden kurtulacağına delalet eder.

Büyük yorumculardan Seyit Ahmet Cabir di yor ki: Rüyada dua okuduğunu veya bir dua meclisinde hazır bulunup, okunan dualara “Amin” dediğini görmek, dualarının kabul edildiğine, isteklerinin yerine geleceğine, Hakkın affına layık görüldüğüne delildir. Rüyada dua ederken, duasını yarıda kestiğini görmek, başladığı bir işi yarım bırakacağına delalet eder.

Rüyada dua etmek mutluluğun ve başarının işaretidir.

“Rüyada Dua Görmek” üzerine 16 yorum

  1. İki sefer farklı farklı kişiler üzerinde aynı rüyayı gördüm. İlkinde arkadaşımın üzerine ağırlık çökmüş sanki karabasanlar ya da cin varmış üzerinde. Yatağında oradan oraya kıvranıyor, başında da annesi duruyor ama hiç bir müdahalede bulunmuyor. En sonunda ben dayanamıyorum gidip kendisini zapt etmeye çalışıyorum ama hala kıvranıyor. Birden dua okuyorum, duayı okur okumaz sakinleşiyor. Bugün de bir benzeri annemi gördüm. O da aynı şekilde yatağında kıvranıyor. Vücudunu bir yandan bir yana savuruyor. Kollarından sıkı sıkı tutup dua ediyorum. Annem hemen sakinleşiyor. Bu rüyamın ne anlama geldiği konusunda yardımlarınızı rica edeceğim.

  2. Rüyamda bir şehitlikte ağlayarak dua ettiğimi ve şehitler için Fatiha okuduğumu gördüm. Etrafımda binlerce şehit mezarı vardı ve ben onlar için ellerimi göğe açmış, ağlayarak Allaha dua ediyordum. Bunun anlamı nedir? Çok merak ediyorum. Hala etkisindeyim.

  3. Kucağımda kundakta bir bebek hem yürüyorum hem bebekle konuşuyorum. Bebek bana gülüyordu, çok tatlı sevimli çok güzel bir bebek. Bebek zorla ağzından 2 kelime çıktı, dua etmeye çalıştı benim için. “Amin” dedim. Gözlerini gülümseyerek yumdu, sanki evet onu demek istedim der gibiydi. Çok mutlu bir bebekti. Beni o kadar etkiledi ki. Benim rüyamın yorumunu yazmanız beni çok mutlu edecek. Şimdiden çok teşekkür ederim.

  4. Rüyamda bir akrabam bana teşekkür manasında bol bol dua etti. Ben de mütevazı bir şekilde karşıladım ama sanki bir işini yaptığım için dua ediyor gibiydi? Yorumlayabilir misiniz?

  5. Ben rüyamda uyanıkken ettiğim duaların, bazılarının kabul olduğunu görüyorum. Bu ne anlama geliyor, olabilir?

  6. İki gece arka arkaya birbirine çok yakın bir rüya gördüm. İlk gece vefat etmiş babaannemle bir uçurumun ucunda kayalıkta oturuyorduk. Ve tam o anda açık kahve sarıya yakın renkte bir inek gürültü ile o uçurum dağdan yuvarlandı. Ve o anda o uçurum biranda yüksek bir binanın tam ucunda oturuyoruz oldu. İkinci gün ise yine rahmetli babaannemi gördüm. Onun evinin bahçesinde merdivende oturuyoruz. Ve bir kenarda erkekler mevlit tarzı dua ediyor, oluyor ama yemek falan yok. Ve o anda bir şey duyuyorum. Daha önce rahmetli olmuş dayım o an öldü, diye duyuyorum. Ve ölüm sebebi ise, 3 harfliler tecavüz ederek diye söyleniyor.

  7. Ben rüyamda dua ediyordum. Lakin öyle bir dua ki her ne istiyorsam o an gerçekleşiyordu ve her ne istiyorsam yalnızca ALLAH (C.C.) den istiyordum. Bunun anlamı nedir?

  8. Rüyamda dua ediyorum ilkte duanın sonunu getiremiyorum. Sonra bir daha okuyunca oluyor bu sefer anlamı ne?

  9. Ben dünyada dua ettiğimi rüyamda gerçekleştiğini görüyorum. Rüyamda da diyorum “Ne çabuk kabul oldu duam?”

  10. “Rabbi esir ve katı asır rabbitemmim bil hayır” derken uyandım uykumdan. Nasıl yorumlarsınız?

  11. 8 aydır gergin etmiş olduğum dua var. Dün rüyamda duamın kabul olduğunu söyleyen bir ses duydum. Yorumlar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir