Rüyada Dua Etmek Görmek

Ayrıca bkz: Beddua

Rüyada dua etmek, duasının kabul olmasına, hidayet, rızık ve büyük adamlar yanında övülmeye işarettir. Dua ettiğini gören kişinin itaatkar olacağına işarettir. Rüyada edilen dua, uyanıklıktaki ibadet yahut rüya sahibinin kılacağı namazdır. 

Rüyada dua etmek ne demek, maksada kavuşmaya ve çocuğa işarettir. Eğer dua şiddetli istekle ve bağırarak olursa, musibetlere veyahut fitnelere işarettir. Eğer dua yüksek sesle olursa, yağmurun azlığına işarettir. Eğer halkı dua için toplanmış görse bereket, izzet ve yüksekliğe delalet eder. Azgınlık ve şekavetin gitmesine işarettir. 

Eğer rüyada kendisinin duadan kaçındığını görürse o kimse mahrum ve ümitsiz olur. Allahu Teala’ya (C.C.) dua ettiğini veya kendisi için dua edildiğini gören kimse hayra erişir ve kendisine gıpta edilir.

Rüyada dua etmek görmek ihtiyaçların karşılanmasına ve isteklerin meydana gelmesine işaret eder, demişlerdir. Karanlıkta Allah’a (C.C.) dua ettiğini görmek, o adamdan korktuğundan dolayı ona boyun eğmeye işarettir.

Dua Etmek

“Rüyada Dua Etmek Görmek” üzerine 13 yorum

  1. Rüyamda babamın mezarını görmeye gidiyordum ama onun mezarına uğramadan dua etmeden dönüyordum anlamı nedir yardımcı olur musunuz? Sonra çok şaşırıp niye dua etmedim, nasıl unuttum diye pişman oluyordum.

    1. Evde Kur’an ve dua ziyafeti istiyor soframıza insanlar davet edip sonra dua ve Kur’an okuyun ruhu rahat olsun diye.

    2. Evde kuran ve duga ziyafeti istiyor=sofraniza insanlar davet edip sonra duga ve kuran okuyun=Ruhu rahat olsun duye

  2. Ben rüyamda bir köy yerinde üç harflilerin geldiğini gördüm. Ve euzü besmele çekerek hızlı hızlı Elham’ı okudum, defalarca. Ve korkarak, titreyerek uyandım. Bu rüyamın ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Beni aydınlatırsanız, çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

  3. Rüyamda yaşadığım şehre binlerce yıldırım düşüyordu, hayvanlar içeriye kaçışıyordu ve acıdan bağırıyorlardı. Ben ve ailem güvenli bir yerdeydik. Ellerimi açıp dua ediyordum “Allah’ım dünyayı koru” diye.

  4. Küçük kare bir kuyuya çocuk düştü. Kuyu karanlıktı ve elime suyun dışında başka bezler vardı, elimi kuyuya sokarak çocuğu kurtardım. Çocuk erkekti sonra çocuk horoza dönüştü. Horoza sarıldım gagasıyla saçlarımı düzeltti ve çok sıcak ve iyi huyluydu.

  5. Geceydi. Şeytandan yolda kaçarken Fatiha suresi okuyordum ve o geriledi dilim tutuldu ve beni omuzlarımdan tutarak benim çocuğumu doğuracaksın dedi yine okudum duayı yok oldu. Bu neye işarettir? Uykularım bölündü korkudan.

  6. Hayırlı günler. Bende rüyamda dağları ve buz tutmuş denizleri aşıyordum yanımda birkaç kişi var. Bunlardan birisi çocuk, biz yene bizi kovalayan kişilerden kaçarken biriside bu çocuğa yaklaşıyor ve onu götürmek istiyordu. O arada ben sübhaneke, besmele ve Allah dememeye başladım. Ben bunları okuduğum an çocuğu götürmek isteyen kişiler çocuğa yaklaşmıyor aksine geri adım atıyordu ve bu şekilde uyandım.

  7. Rüyamda hamamda iki kadın tarafından yıkanıp dua etmek için yerden yükselerek ellerimi açıp gözümden yaş gelerek dua ettiğimi gördüm. Anlamı nedir acaba teşekkürler.

  8. Ben rüyamda kendimin dua ettiğini görmek ne anlama gelir? Tek kendim için etmedim.

  9. Rüyamda yıllar önce beni okutan din kültürü öğretmenim ve ailem bir sofrada toplanırız ve yemek biter din kültürü öğretmeni sorar “sofra duası biliyor musun” der bilmiyorsan ben okuyum istersen der bende “biliyorum” derim ama iki dua biliyorum sofra duası ikisinin de iki cümleden olduğunu çok kısa olduğunu söylerim, ama bu sofra duasından sonra “karınca ve bereket duası okunur mu?” der demez bu iki kısa sofra duasının okuyup karınca ve bereket duasını yüksek sesle okumaya başlarım. Eşim bile yatakta bu duayı sayıkladığımı duymuş. Sonra din kültürü öğretmeni sen baya âlim olmuşun kendini aşmışsın der.

  10. Ben Rüyamda büyük mavi dalgalı bir denizi seyrederken dalgalar bazı insanları savuruyor.sonra dışarıda uzun uzun dua ediyorum dayım ve yanında birkac kişi daha var amin diyorlar cok güzel dua ettin diyorlar. Sonra adını bilmediğim mor tatlı bir meyve yiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir