Rüyada Tabut Görmek

Rüyada tabut görmek, mülke, yol hazırlığına ve bazen üzüntü, uğursuzluğa işarettir.

Rüyada tabut içinde olduğunu görmek; saltanata, zafer bulmaya, muradına ermeye, kaybolanın bulunmasına işaret eder. Tabut verilmesi ilme, güzel huya ve kar eden işlere delalet eder.

Ayrıca Bakınız; Kefen, Tabut, Ölü / Ölüm, Ölü Yıkamak

Rüyada tabut görmek ne demek, güçlükleri yenmeye ve galibiyete işarettir. 

Rüyada tabutu açık görmek, zorlukların dikkatsizlikten ileri geldiğine; tabutun içinde birisi varsa, yakında ondan sağlık haberi alınacağına; içindeki yabancı biriyse, ileride iyi bir dostluk kurulacağına işarettir. Bu rüya olumsuz anlamlar içerir. Sevdiklerinizle ilgili sorunlar yaşayabilir ya da borçlanabilirsiniz. Yeni durumlar, değişen koşullar ve beklenmedik olaylar olarak yorumlanır.

Rüyada tabut görmek nedir, büyük bir mülktür. Tabut içinde olduğunu gören, saltanata nail olur. Bazı tabirciler, bu rüyayı gören düşmanından korkar ve düşmana karşı düşmanlık yapmaktan acizdir, dediler. Bazıları ise bu rüya gören kişi müddetten sonra şer ve kötülüklerden kurtulmaya delalet eder, demişlerdir.

Rüyada tabuta girdiğini görmek, bazıları da kaybı olan için bu rüya, kaybının bulunmasına demiştir. Bazı tabirciler de kendisini tabut üzerinde görenin bir vasiyet veya düşmanlığı vardır. Yakında zafer ve muradına nail olur. Kendisine bir tabut verildiğini gören kimse ilim, güzel huy ve kâr sahibi olur. 

Rüyada tabut görmek ne demek, üzüntü ve uğursuzluğa bazen yol hazırlığına delalet eder. Değirmencinin un koydugu tabutunu ve teknesini görmek, hak ile batıl arasını ayıran hakime, ilim ve hidayete delalet eder.

Rüyada tabut görmek ne anlama gelir, kötü bir haberle de yorumlanır. Boş tabut yakınlarınızdan birinin, dolu tabut görmek ise ev halkından birinin öleceğine işarette sayılmıştır. Tabirinde tenesir ile tabut ayni manaya gelir.

Rüyasında teneşire konulduğunu görenin malı artar. Eliyle teneşir yaptığını gören halka iyilik eder. Bir teneşir yapılmasını emrettiğini gören sevaba ulaşır. Teneşirin kırıldığını görmek iyi değildir. Rüyada tabut görmek, sağlamsa iyidir.

Kirmani’ye göre; rüyasında bir tabut satın aldığını veya kendisine bağışlandığını veya evinde bulunduğunu görenin mülkü ziyade olur. Bazılarına göre; rüyada tabut görmek, erkeğin karısı ve dükkanıyla tabir olunur. Bu yüzden tabutta göreceğiniz iyi ve sağlam yapılmış olduğunu görenin karısı namuslu olur.

Bir rivayete göre, ticareti artar. Tabutun eski, delik deşik, kurt yemiş olduğunu görmek; karısının iffetsizliğine, kendisine yar olmadığına, ahlaksızlığına ve huysuz olmasına delalet eder. 

Rüyada yeni tabut görmek, şan ile tabir olunur. Rüyasında kendisi için yeni bir tabut aldığını gören, bir yere memur olur; tüccar ise ticareti artar; zengin ise parası ziyadeleşir. Fakir ise bolluğa erer. Kendi haline göre yükselir.

Bir başka rivayete göre de: Tabut, büyük bir mülktür. Tabut içinde olduğunu gören, saltanata nail olur. Bazı tabirciler, bu rüyayı gören düşmanından korkar ve düşmana karşı düşmanlık yapmaktan acizdir, dediler. Bazıları ise, bu rüya bir müddetten sonra şer ve kötülüklerden kurtulmaya işarettir, demişlerdir.

Bazıları da kaybı olan için bu rüya kaybının bulunmasına alamettir, demiştir. Bazı tabirciler de kendisini tabut üzerinde gören kimse zafer ve muradına nail olur. Kendisine bir tabut verildiğini gören kimse ilim, güzel huy ve kâr sahibi olur. Tabut görmek, üzüntü ve uğursuzluğa bazen yol hazırlığına işarettir.

Rüyada tabut yaptırdığını görmek, bu kötü anlam içeren bir rüyadır. Yakında sevdiklerinizden birini kaybedebilirsiniz. Bu rüya ayrıca, çok borçlandığınız anlamına da gelir.

Tabut

“Rüyada Tabut Görmek” üzerine 25 yorum

  1. Rüyamda 5 tane tabut gördüm, üzerinde örtüsü vardı, sağlamdı tabutlar. “Allah” dedim, ben de “Bu 5 tabut kiminmiş” dedim.

  2. Merhabalar rüyamda 4 adet tabut gördüm. Birisi açık kefenli, cenaze görünüyordu. Beyaz kefen çok güzeldi. Yorumlarınızı bekliyorum.

  3. Mağazacıyım, rüyamda mağazama bana haber verilmeden büyük yeşillere bezenmiş tabut giriyor. Fakat mağazada 2 tabut var. Tabut açılıyor içinde ki kişiyi tanımıyorum kefeni siyah diğer tabuta aktarılacak. Aktarıldığını görmüyorum. Sonra kalabalık oluyor ışıklar sönüyor mumlar yakılıyor ve kelimeyi tevhit getiriyor herkes bir ağızda.

  4. Rüyada karda tabut görmek. Tabutun içi açıktı ve yakın birisiydi. Kefenlenmiş sadece yüzü açıktı.

  5. Rüyamda hastanede çalışıyorum memur olarak. Hastanede nöbet tutuyormuşum. Hastanenin arka kapısında cenaze arabası morga tabut koyacaklar. “Ben korkarım” diyorum. Oradan geçen doktora anahtarı verip “Kapıyı aç morga koysunlar” diyorum. Tabutun arkasında bir kalabalık “Dün evlendiler, bugün damat öldü” diyorlar. Benim 13 yaşında kızım yanımda oluyor. Konuşmadığım bayan arkadaşım da yanımda kızım ona sarılıyor” Ben diyorum ki “Kızım sen çık da odada bekle beni” diyorum. Etkisinde kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum.

  6. Ben rüyamda kendi cenazemi gördüm. Hava kapalı rutubetliydi bir ağacın yanında tabutum duruyordu, içinde de ben kendime bakıp gülümsüyordum. Sanki mutlu bir şekilde ölmüş gibi ama kimse yoktu, ben ve tabut. Ne annem, ne babam, ne de bir insan. Lütfen bana yorumlar mısınız?

  7. Rüyamda tabutun üstünde oturuyorum ve elimdeki çivilerle tabutu tamir ediyorum. İçinde sanki babam var ve tabutun içinden sinekler ve koku dışarıya çıkıyor, ben de onlar çıkmasın diye acele ediyorum. Bu arada babam öleli on beş sene oldu.

    1. Dedem 2 kere yoğun bakıma girdi, şu an hayatta. Rüyamda tabutun içinde biz ağlarken “İyiyim merak etmeyin” diyor. Anlamı ne olabilir? Lütfen, hemen söyleyin. 13 yaşındayım, çok etkilendim!

  8. Rüyamda eşimi ve kalabalık görüyorum ve biraz sonra bir tabut görüyorum, ağlaşıyorlar.

  9. Padişah veli Şeyh gibi toplumun önde giden lider vasıflı bir şahıs ve veliahdının yeni öldüğünü gömüldüğünü ve gömüldükleri yerden tabutlarıyla birlikte çıkıp havalanıp daha yüksek bir nokta dağ tepesi gibi bir noktaya doğru her iki tabutun da uçtuğunu gördüm. Ve ilerlerken içlerinden bir çocuğun ve adamın çıkmasını el ele tutarak uçmaya devam etmesini gördüm.

  10. İki tabut gördüm yanmayan birisi de erkek, birisi de bayandı. Tabutlar yeşil yapraklarla sarılmıştı ama bayanın tabutunu düşürdüler.

  11. Gece karanlık bir ortamda kalabalık bir grup tabutu mezara getirdi. Ben yanımda birileriyle o anın videosunu çekiyorum. Kalabalık grup cenazeyi tabuttan çıkarmadan olduğu gibi mezara gömdüler sonra gittiler. Biz yanımdakilerle bekledik bir süre sonra toprak oynadı, tabut kendi kendine toprağın üstüne çıktı. Bizim görüş açımıza göre sağına bir defa yan yatıp doğruldu sonra yere indi. Mezarın yanında yokuş aşağı yol gibi bir şey vardı, kendi kendine oradan kaydı gitti, gözden kayboldu.

  12. Bizim kültür merkezini yerinde cami oluyor ve bizim binaya doğru kum dağları oluşuk bir cenaze arabası geliyor ve çukura düşüyor, herkes çıkıyor. Bir kadın ağlıyor, bir adam da sadece tabutu alıyor. İnsan cenaze arabasının içinde kalıyor.

  13. Dedem 1 buçuk sene önce vefat etti, cenazesine katılamamıştım. Rüyamda dedemin tabutunu gördüm halam, annem ve babama “Siz götürün yerine” diyordu. Annem ve babam da tabutu minibüse koyup annem, babam ve tabutla birlikte yola çıkıyorlardı. Annem “Çarşafları yıka ve katla” demişti, ben de yıkayıp katlıyorum bir divanın üstüne koyuyorum yastık bana doğru kalkıyor, tekrar koyuyorum yine bana doğru kalkıyor. Perdenin arkasından ışık geliyordu, biri vardı, yaklaştım dedemi gördüm korktum. Dua okumaya başladım o esnada kaçtı, gitti.

  14. Rüyamda çok ama çok kalabalık insanlar gördüm ama tabut vardı cenaze için toplandıklarını fark ettim. Yemek yendi sonra ben ve başka biri o ölü kişiyi kefenledik ama yabancı, yaşlı bir kadındı. Anlamı ne, cevaplar mısınız?

  15. Rüyamda teyzemin evine benziyor ve teyzem de yanımdaydı ve karşımda yeşil örtülü tabut sonra nasıl olduysa açık, içinde yüzü farklı insan gördüm önce ölüymüş gibi sonra canlandığını.

  16. Rüyamda tabut gördüm onu taşıyorduk ve sonra cemaat hızlı şekilde yürümeye başladı daha sonra yavaş olun düşüreceğiz dememize kalmadan tabutu düşürdük daha sonra içinden köpeğe benzer bir şey çıktı kahverengiydi koşarak benim ayak aramdan geçti ve geçerken ayağıma çarptı sonra uyandım. Rüyam neyle yorumlanır bilginize ihtiyacım var.

  17. Rüyamda üst üste konmuş araç üzerinde 7 den fazla tabut gördüm ve yanlarda da kalabalık var.Ortada birisi bağırıyordu.

  18. İki tabut gordum birinde rahmetli amca oglu vardi digeri yabanci yanimda amca oglu vardi taburları yere biraktik biraz uzaklastik sonra arkami döndüm taburların agzi acik ölüler oturur durumda ve tabutlarin uzerinde iki kopek vardi ne anlama geliyor lütfen yorumlar misiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir