Rüyada Fatiha Görmek

Rüyada Fatiha Şerife’yi okuduğunu veya biri tarafından okuduğunu görmek rüyayı görenin işleri güç ise kolaylaşır. Rızkında genişlik, bolluk ve bereket olur. Rüya sahibi erkekse, birkaç kadınla evlenir, kadın ise çok çocuk doğurur. Duası kabul olunur, hasta veya sakat ise iyileşir; eğer ağır hasta ise ölüp acılarından kurtulur.

Rüyada Fatiha okumak, aşağıda isimleri zikredilen mübarek zatlara göre şu şekilde açıklanmıştır:

Hazret-i Ebu Bekir‘e (R.A.) göre: Dini, Cenabi Hak tarafından muhafaza olunur. Hasta ve sakat ise eceli yaklaşmıştır.

Hazret-i Ömer’e (R.A.)göre; Allahu Teâlâ hazretleri dua ve ibadetini kabul buyurur, korktuklarından emin olur.

Kirmanî’ye göre; Allah (C.C) Hazretleri tarafından ibadete muvaffak olur.

Cafer-i Sadık ‘a göre; hacca gider, duası kabul edilir.

Ibn-i Sirin’e göre: Cenabı Hak, ona hayır kapılarını açar.

Abdulgani Nablusi’ye göre; duası hemen kabul olunur ve kendisi bol ve bereketli rızık sahibi ve uzun ömürlü olur.

Ibn-i Kesir’e göre: Duası en kısa zamanda kabul olmakla beraber, ferah ve sevinç ve büyük fayda görür.

Seyit Süleyman Hüsni’ye göre; güç olan işleri kolaylaşır, dünya ve ahirette mutlu olur, bol ve bereketli rızka kavuşur.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Fatiha Suresini okumak; hayırlı işlere nail olmaya, duaların kabulüne, bazen de hacca gitmeye işarettir.

Rüyada Fatiha’yı veya ondan bir ayet okuduğunu yahut kendi üzerine okunduğunu görmek, o kimseye Allahu Teâlâ’nın şer kapılarının kapayıp, hayır kapılarını açacağına işarettir.

Rüyada Fatiha Suresini okuyan birini dinlediğinizi görmek, içinizde Allah’a olan sevgi ve ona dayanmada bir artış olacağına, tek dost olarak onu edineceğinize delalet eder.

Rüyada Fatiha Suresinin mealini görmek Allah’a ve dine karşı olan bilincinizin artacağına her ibadetinizi ezbere değil layıkıyla yapmaya çalışacağınıza delalet eder.

Rüyada Fatiha Suresini okurken etraftaki insanların büyük bir saygı ve huşu içinde dinlediğini görmek, insanlar dini anlamda güzel nasihatler vereceğinize onları Allah yoluna çağıracağınıza delalet eder.

Fatiha

“Rüyada Fatiha Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Selam ben rüyamda Fatiha okuyordum daha önce de rüyamda mevlüt okuyorken imamı azam geldi. Halka olmuşuz ben okuyorum bayanlara herkesin yüzü kapalı fısıldaştılar. İmamı azam geldi dediler, gözüm kapalı okuyorum. Açtım halkanın arasında sarıklı esmer genç bir bey başını salladı. Selam verdi bana. O da devam etti. Beraber okuduk bir müddet kayboldu sonra ben bu aralar çok görüyorum böyle şeyler ne olabilir. Çok dua ediyorum ondan olabilir mi? Kuran da okuyorum ve devam bozma dedi. İmamı azam efendimiz bunların anlamı nedir? Namaz kılan biriyim, arada Kuran da okurum. 52 yaşındayım merak ettim.

  2. Ben rüyamda kendi akrabalarımdan oluşan kalabalık bir toplumdaydım. Herkesin Fatiha suresini yarım okuduğunu ve benim tam okuduğumu gördüm. Aynı zamanda rüyamda kardeşimin gerçek hayatta dargın olan eşini de sırtıma alıp besmele çeke çeke evine götürdüm. Acaba bu rüyanın anlamı ne olabilir?

  3. Ben çoğu geceler rüyamda Fatiha suresini okuyorum. Yorumu aynen çıkıyor. Şöyle ki bir memur maaşıyla samimi söylüyorum ki geçim darlığı çekmiyorum. Çünkü kanaat ediyorum. Gün bulduğumu gün yiyorum ama mutluyum. Trilyonları olup ta mutlu olmayanlara ithaf olunur.

  4. Arkadaşlar ben rüyamda bir hayalet gördüm. Ondan korkuyordum ve babam Fatiha suresini okumamı söylüyordu. Ben de saklanarak Fatiha süresini okuyordum.

  5. Hayır, olsun. Ben de rüyamda gece evime dönüyordum. Cadde sularla dolu, ne araba geçiyor, ne insan. Düşmekten korkuyorum, karanlıktan korkuyorum, kimseler yok. Uzaktan bir adamın geldiğini görüyorum ve büyük adımlarla koşturdum. Fatiha suresini okudum, eve varasıya kadar. İhlas suresini de okuyayım diye düşünüyorum ama korka korka hala Fatiha suresini okuyorum.

  6. Selamünaleyküm. Bana Ertan isimli biri talipti. Ben de hakkımda hayırlı mı, hayırsız mı olacak diye rüyaya yattım. Rüyamda bana Fatiha suresini cam çerçeve içinde veriyorlar ve ben bu çerçevenin tozunu alıyorum onu siliyorum. “Bunun adı Fatih olsun” diyorum. Sonra alnından vurulmuş bir kız görüyorum.

  7. Selamünaleyküm. Normalde Kur’an okumasını biliyorum fakat hem sesim çok çok kötü hem de tam kıraatiyle okuyamıyorum. Ama rüyamda Fatiha suresini okudum hem de tamamını o kadar güzel o kadar huşu içinde okudum ki, okurken ben ne kadar güzel Kur’an okuyormuşum diye kendi kendime gurur duyuyordum. Uyanınca okumaya çalıştım ama rüyamdaki gibi güzel okuyamıyorum. Rüyamda çok güzel okuyordum. Lütfen bilgi verirseniz sevinirim. Allah’ın selamı üzerinize olsun.

  8. Rüyamda beni takip eden bir grup insan vardı. Ben tek Allah için Allah’ı övüyordum. Arkamdan geldiler ve caminin minaresini gördüm oraya çıkarak bağırarak Fatiha suresini okudum sonra ihlas. Garip rüyaydı rüya işte gelip geçiyor…

  9. Selamun Aleykum, ailece bir yemek masasının etrafındayız, muhtemelen yemek bitmiş ve ben yemek duası ediyorum. Dua ederken karşımda bir aynada kendimi görüyorum. Duanın sonunda tam El Fatiha dedikten sonra kendi sesime uyandım fakat daha gözümü açmadan Fatiha’yı okuduktan sonra yataktan çıktım.

  10. Selamünaleyküm. Ailemle bir yemek masasının etrafındayız, muhtemelen yemek bitmiş ve ben yemek duası ediyorum. Dua ederken karşımda bir ayna da kendimi görüyorum. Duanın sonunda tam El-Fatiha dedikten sonra kendi sesime uyandım fakat daha gözümü açmadan Fatihayı okuduktan sonra yataktan çıktım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir