Rüyada Yüzmek Görmek

Rüyada denizde yüzmek; ehli için ilimde sonuca ulaşmaya, manen ilerlemek isteyen biri ise bunu başarmaya, memuriyete işarettir. 

Rüyada yüzmek, bazen hapse girmeye; yüzerek kıyıya çıkmak, bir arzusundan vazgeçmeye yahut sıkıntıdan kurtulmaya; nehir yahut denizde yüzmek, din ve itikat güzelliğine yahut tevekkülle tehlikeli bir yolculuğa çıkmaya delalet eder.

Rüyasında yüzdüğünü gören kişi, çok başarı kazanacağı iş yolculuğuna çıkacaktır. Kirli suda yüzdüğünü gören kimse kötü yollardan para kazanacak anlamındadır. Dipten yüzmek, işleri herkesten gizleyerek yürüttüğünüzü işaret eder.

Rüyasında yüzdüğünü gören kişi, çok başarı kazanacağı iş yolculuğuna çıkacaktır. Kirli suda yüzdüğünü gören kimse kötü yollardan para kazanacak anlamındadır. Dipten yüzmek, işleri herkesten gizleyerek yürüttüğünüzü işaret eder. Masmavi, berrak bir denizde yüzmek; huzur, başarı, rahat olarak yorumlanır.

Rüyada denizde, gölde, nehirde yahut havuzda yüzdüğünü görmek, birçok günah işlediğinizden dolayı ruhunuzun azap çektiğine ve bu günahlardan arınmak için mutlaka ibadetlerinizi sıklaştırarak Cenab-ı Hakk’tan (C.C.) af ve mağfiret etmesini talep etmenizin gerektiğine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada denizde yüzdüğünü gören kimse alimse ilimde arzu ettiği şeye ve isteğine kavuşur. Denizde yüzüp sonra sahile çıksa, eğer ilim talep ediyorsa onu terkeder. Rüyada deniz ve nehirde yüzmek, rüya sahibinin dininin güzelliğine ve itikadının sağlamlığına işarettir. Karada yüzdüğünü gören kimse hapsolunur. Yüzmede hissettiği çetinlik ve kolaylık nispetince ve sahile yakınlığı miktarınca hapiste durur. 

Rüyada denizin derin yerine girdiğini ve orada güzel ve hoş bir şekilde yüzdüğünü görse, büyük bir iş veya büyük bir memuriyete girer. Suda yüzdüğü halde korktuğunu gören kimse korku hapislik veya bir hastalığa düşer. Kendisini kurtaramayacak zannettiğini görse, üzüntü ve keder içinde ölür. Yüzmesinde cesaret gösterse, mezkur işten selamette olur.

Rüyada kurumuş görülen her deniz ve göl, ona nispet olunan kimsenin devletinin gitmesine işarettir. Suyunun yine oraya dönmüş görülmesi, ona nispet edilen kimsenin devletinin yeniden dönmesine işarettir. Bir kimse suda yüzdüğünü görse, bir düşmanlıkta bulunur ve düşmanına galip gelir.

Rüyada yüzmek için denize girdiğini hatta deniz içinde görünmediğini görse, o kimsenin helak olmasına işarettir. Kendisini suyun örttüğünü ve orada öldüğünü yahut suda boğulduğunu gören kimse şehit olarak ölür. Bazı tabirciler de hata ve kusuru çok olduğu halde vefat eder dediler.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Denize Atlamak, Suya Dalmak

Yüzmek

“Rüyada Yüzmek Görmek” üzerine 44 yorum

  1. Ben rüyamda denize düşüyordum (yüzme bilmediğim halde)iyi yüzüyordum. Fakat denize düştüğümde derine indim sonra yüzeye çıktım, anlamı ne?

  2. Bu aralar sık sık, bir kaç gün arayla, ayrı ayrı yerlerde yüzdüğümü görüyorum. Bir gece deniz, bir gece göl, bir gece de havuzda yüzdüğümü görüyorum ve bu sürekli oluyor. Sizden ricam bu rüyama yorum istiyorum…

    1. Başarıdan başarıya koşacağına işarettir. Başarılarınız tam üst düzeyde olmayacağı da görülür.

    2. Ben de son 1 haftadır sürekli farklı yerlerde yüzdüğümü görüyorum. Nedir bunun anlamı? Bir gün kirli bulanık bir suda, birkaç arkadaşımla yüzdüm. Diğer gün çamurlu bir suda, gider gün soğuk ve derin bir suda gider gün denizde. Evet bunu ard arda gördüm. Hep aynı arkadaşlarımlaydım. Bunun manası nedir? :S

  3. Bir arkadaşım beni rüyasında görmüş. Berrak akan bir derenin üzerinde oturuyormuşum ve su ile beraber akarak ilerliyormuşum. “Mutluydun” dedi. Nasıl yorumlanır acaba, bu rüya?

  4. Düzce depreminde ağır hasar sonucu evimizi yıktılar. Ve ben yıllardır sürekli evimizin orada kendimi uçarak görüyorum, eğer uçmuyorsam da orada görüyorum kendimi. Kuş gibi kanadımı (kollarımı)çırparak uçuyorum. Sizce anlamı nedir?

    1. Her rüya bir şeyin habercisi değildir. Her rüya gelecek hakkında bilgi vermez. Ve sen de bu depremin etkisi altında kalmışsın. Buna bilinçaltı ve yaşanılan rüya denir. Etkisinden kurtulmak için o anları hatırlama ve Rabbimize dua et. Şüphesiz o duaları işiten ve kabul edendir.

  5. Merhaba denizin dibinde berrak masmavi tertemiz bir suda, balık gibi, denizkızı gibi ayaklarımı sallayarak yüzdüm.

    1. Senin gördüğün rüya, senin çok başarmak istediğin bir şeyi başarabileceğinin habercisidir. :))

  6. Ben rüyamda önce havada uçuyordum ve bir beyaz ip tuttum. Havada kalmayı başardım sonra o ip koptu ve suyun içine düştüm. Ama su o kadar temizdi ki sanki hiç su yoktu. Önce denize düştüğümde korktum ama sonra alıştım ve yüzmeye devam ettim, korkmadan. Ve suyu kontrol edebiliyordum. Bu ne anlama geliyor?

  7. Ben de rüyamda bir kaç arkadaşımla nehir gibi bir suda yüzüyordum. Kardeşim de oradaydı. Ben o tam boğulacakken, kurtarıyordum. Sonra bir ev gibi yere gidiyorduk, oradakiler yabancıydı, dilimizi anlamıyordu. Çok güzel bir yerdi. Gezdik sonra tekrar Nehir’e atladık ve evimize gittik. Herkes bize diyordu ki “Sizdeki cesarete hayran olduk” Cevap bekliyorum.

  8. Merhaba rüyamda bir havuzda boğulan bir kişiyi dipten çıkararak, kurtarıyorum. Sonra ben de havuzdan çıkıyorum.

  9. Ben hamileyim. Rüyamda denizde yüzüyordum. Buna baktım ama hamilelikle ilgili bir şeye ulaşamadım! Lütfen daha ayrıntılı bir şey koyunuz. Rica ederim.

  10. Eşimle cinsel ilişkimiz yoktur. Psikoloji problem. Rüyada bir birimize çok sıkı sarıldığımızı gördüm. Sonra bir rüyada da bir yerde çıplak sarmaş-dolaş denizde sonra ise akarsuda yüzdüğümüzü gördüm.

  11. Ben rüyamda aşık olduğum kişinin hayalinin yeşil sakal olduğunu öğrendim. Ve aynı rüyada hep kıyıda güzel bir denizde yüzdük. Aşık olduğum kişinin başka birisi ile evlendiğini öğrendim ve üzüldüm. Rüyamı yorumlar mısınız, lütfen?

  12. Ben rüyamda ellerimi kullanmadan yüzüyor muydum neyim batıyordum ama bir güç beni yukarı yitiyordu denizde boğulmuyordum. Cevaplarsanız sevinirim.

  13. Ben rüyamda yemyeşil ağaçların arasında olan derin sularda yüzüyordum, suyun rengi de yeşildi kenarları kumsal gibiydi. Orada uzanırken eski erkek arkadaşım geliyordu oraya. Biran boğulmak üzereydim o kurtarmaya çalışıyordu. Sonra orda tartışıyorduk ve ben o yeşil ağaçların arkasına saklanmaya çalışıyordum. Sizce anlamı ne olabilir?

  14. Rüyamda erkek kardeşimin eşi hamile kocaman karnı, berrak deniz ya da suyun her yeri cam gibi küçük deniz kaplumbağaları var her tarafta ve yüzerken onlara çarpmamaya çalışıyoruz. Birlikte denizdeyiz. O hamile. Çok hoş rüyaydı… Ferah…

  15. Merhaba, rüyamda bir suyun dibinde yüzüyordum. Bir sürü iri balık vardı. Sonra bu iri balıklardan bir tanesi bana doğru geldi ve beni ısırdı. Birde dipte sal benzeri bir şeyi çektiğimi gördüm. Bu salın üzerinde bir balığın kesilmiş etleri vardı. Anlamı nedir acaba? Teşekkür.

  16. Rüyamda çok berrak bir suyun derinliklerine daldığımı fakat su yüzeyine doğru hızlıca yüzüp yunus gibi suyun üstüne zıplayıp tekrar derinliklere dalıp tekrar hızlıca suyun yüzeyine yüzüyordum. Birkaç kez tekrarlandığını gördüm ama rüyada bu işten zevk alıyordum.

  17. Rüyamda birkaç tane tanıdıkla beraber büyük, beton kanalda yüzdüğümüzü gördüm. Köprünün demir korkuluğuna çıkarak suya atlayıp yüzdüm. Ne anlama geliyor?

  18. Ben böyle berrak ve güzel görünen bir gölde yüzüyordum (yüzmeyi bilmiyorum) ve ileri baktığımda köprü altından geçen bir nehir gördüm (gölün devamı) sonra havuza gidip orda yüzdüm. Rüyanın yorumunu alabilir miyim?

  19. Yüksek bir yerden balıklama denize atlayıp birileriyle denizde yüzerek yarış yaptığımı gördüm. Açıklamasını yapar mısınız lütfen?

  20. Ben rüyamda gölden biraz küçük bir yerde kendi isteğimle atlayıp yüzerek (gerçekte yüzme bilmiyorum) karşı tarafa geçiyordum ve yürüyüp başka yerlerde başka şeyler yapıyordum. Mesela dik bir yamacın taşlarına tutunarak yukarı tırmanıyordum. Burada yüzmem neye işaret?

  21. Kendimi ve eşimi bir barajda yüzüyor gördüm fakat gerçekte yüzme bilmem. Sırtüstü yüzüyorduk ve çok hevesli yüzüyorduk

  22. Ben rüyamda babam kardeşim ve denizdeydik, denizi seyrediyorduk. Ama şuan tam hatırlayamıyorum denize girdim mi, girmedim mi. Lütfen rüyama yorum yapın.

  23. Rüyamda annem ve bir bayan daha gördüm ama hep o bayana bakarak yüzüyordum ama nedense sadece daire çiziyordum, ortaya gidemiyordum, devamlı da annem hep kenardaydı.

  24. Ben rüyamda normal bütün insanlarla birlikte piknik gibi bir şey yapıyoruz. İki adam silahlı, iki bebeği öldürmek istiyor, biz onları korumaya çalışıyoruz. Bir tanesi benim elimde, her yer birbirine girmiş şekilde helikopterler falan var. Bütün insanlar kurtulmak için kendini denize atıyor. Ellerimizde de renkli renkli balon gibi şeyler var suyun içinde yüzüyoruz. Bir zaman sonra suyun seviyesi düşüyor, kara gibi yere çıkıyoruz sonra ben, annem, eniştem, onun oğlu, teyzem birde kızı çok güzel bir ev sahil kenarlarında kiler gibi yemek yiyoruz, ev bizim değil. Sonra ben markete iniyorum ertesi gün iki tane yakışıklı çocuk oranın insanı belli, benle konuşmaya çalışıyorlar, ağzımdaki lafı almaya çalıyorlar sevgilim var mı, yok mu diye. Sinirlendiriyorlar beni “Yok, olmadı da zaten” deyip kaçıyorum eve. Bir gün de markete indim. Liseden çok yakın ama çok dostum, can yoldaşım dediğim arkadaşımı gördüm sarıldım, erkek bu, “Senin ne işin var burada?” dedi, anlattım olan biteni. Marketin sahibi bakıyordu “İşim var şimdi adam laf yapmasın. Sen git, ben geleceğim” dedi sonra uyandım.

  25. Rüyada önüme bir kasa dolu palamut balığı geliyor, kasanın içinden biri önce iki adet sonra bir tane daha veriyor, bana “Bunu da al” diyor ve ben üç balığı alıyorum anlamı ne? Teşekkürler.

  26. Berrak ve derin bir suda doyasıya yüzüyorum. Sonra birden köpekbalığı sırtını görüyorum. Ani bir hareket yapmayıp gitmesini bekledim ya da bir yardım gelmesini. Köpekbalığının biraz etrafımda dolaşmasından sonra uyandım.

  27. Rüyamda arkadaşlarımla beraber denizde yüzdüğümü gördüm onların arkasındaydım fakat öyle bir yüzdüm ki hepsini geçtim sevinçli bir şekilde karaya çıktım.

  28. Rüyamda geniş berrak ve sığ sulu hızlı akan bir nehirde uzun bir süre yüzüyorum akıntının tersine hiç zorlanmadan kenara çıkıyorum eski ve yeni çalıştığım iş yerinden arkadaşlarım karşılıyor iş arkadaşlarıma yapmamız gereken işleri tarif ediyorum tekrar yüzmeye başlıyorum 0anda uyandım rüyamı yorumlar mısınız teşekkür ediyorum

  29. 18 yaşındayım ve rüyamda bir balığın kuyruğuna sarılarak yüzdüğümü ve kıyıya ulaştığımı gördüm yüzerken çok mutluydum anlamı nedir?

  30. Rüyamda, teyzem, küçük kuzenim, anneannem ve ben vardık, bir tanede büyük buzdolabı boyunda bir karton vardı. Bu kartonun içinde buzdolabı falan yoktu ama kendisi vardı.Kutu sürekli dağılıp duruyordu. Ben ve teyzem düzeltip duruyordu galiba o buzdolabı dayımın çeyizi için alınan buzdolabını işaret ediyordu. Çünkü dayımın düğünü vardı, onun için alınmıştı. Beyaz eşyalar neyse sonra biz bir yere gidiyoruz ve o yerde dayımın eviydi. Eve varıyoruz evde böyle yüksek bir yer benimde zaten yükseklik korkum var bir böyle alışveriş merkezi gibi bir yere girdik karşımızda da su kaydırağı vardı benim böyle başım döner gibi oldu çünkü yükseklik korkum vardı neyse iste sonra ben kuzenimi kucağıma aldım ve kaymaya başladık bir anda teyzem aşağı doğru uzandı ve kuzenimi tuttu ve dedi ki seni tuttum ayakkabılarını çıkartıyım dedi ve çıkarttı yani salladı ve ayakkabıları çıktı yani öyle sonra suyun içine düştük ve bende kuzenimi tutuyordum ama bir turlu yüzeye çıkamadık yani bir nevi boğuluyorduk sonra ben gözlerimi açmaya çalışırken bir anda korkuyla uyandım bunun anlamı nedir ?

  31. Herkese slm ben zonguldaktan yaziyorum ruyamda bulunmus oldugum sehrin gercek hayatta her zaman gittigim bir deniz kenarinda annem ile denize girmistik ruyamda her zaman gittigim yeri gordum annemle beraber ruyamda gercek hayatta gittim yeri gordum ve ruyamda o yere annemle beraber denize girdik gercek hayatta yuzme bilmiyorum ruyamda da bilmiyorum annem denize beraber girelim ni diye sorunca ben bilmiyorum olsun dedi soyle kenarinda beraber gireriz serinleriz dedi ruyamda girdugum o yer gercek hayatta da var gercek hayatta tehlikeli olan bir ara var ordan kacmamaya dikkat ederdim ruyamda kenarda annemle beraberken deniz durgun daha dogrusu cok kucuk dalgalar esliginde karaya vuruyordu annem ruyamda cok guzel yuzuyordu ben kenardayken birden o tehlikeli aradan kaciverdim istemeden deniz beni uzaga cekneye baslarken annem beni tutarak kenara kiyiya getirdi ve bir daha girelim yalniz cok dikkatli ol ozellikle o araya dikkat et diyerek birdaha girdik annem yuzerken ben kenarda kiyida vuvudumu basimi sokup cikariyordum bu sekilde 3-4 kez denize girip ciktik ama o aradan kacmayarak dikkatli bir sekilde ruyamin tabiri nedir bana yardimci olabikecek biri varmi simdiden tesekkurler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir