Rüyada Tuz Görmek

Rüyada tuz görmek; takvaya, hayır ve nimete, zahmetsiz rızka, emniyet ve güvene, güzel kadına işarettir. İki hasım arasında görülen tuz bu düşmanların barışmasına; tuzcu görmek, mal sahibi, ara bulmayı seven birine; tuz ekmek yemek yoksul yaşamaya delalet eder.

Rüyada tuz görmek ne demek, yeni bir mal/mülk edinmeye işarettir. Rüyada tuz gören kişi yaşamında bazı değişiklikler yapmak istiyor; ancak çevresindekiler buna izin vermiyor demektir. Rüyada tuz görmek, etrafınızda ikiyüzlü insanların olduğunu da bildirir.

Rüyada tuz yemek, hayırlı kısmettir. Kişi bütün sıkıntılarından, dertlerinden, hastalığından kurtulur. Rüyada bir yemeğe tuz ekmek; bolluk, bereket, zevk, ağız tadıdır.

Rüyada tuz görmek tabiri, mal ve nimetle yorumlanır. Kirmani’ye göre, rüyada tuz satın aldığını veya kendisine verildiğini gören para bulur. Rüyayı gören hasta ise iyileşir. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre, rüyada beyaz tuz görmek beş şekilde yorumlanır: Gümüş para, terbiye, hayırlı iş, çok mal, sadık hizmetçi. Siyah ve kirli tuz da dört şekilde yorumlanır: Sahte para, kötü söz, keder ve hüzün, hareketsizlik. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen tuz, zahmet çekilmeden ele geçirilen maldır. Rüyada iki düşman arasında görülen tuz, onların birbirleriyle barışmalarına işarettir. Bir kimse rüyada bir yerde halkın huzurunun bozulduğunu görse, orada zulüm ve kıtlık olacağına işarettir. Tuz, meşguliyet ve hastalıktır. Beyaz tuz, dünyaca takvalık, hayır ve nimettir. 

Rüyada ekmek ile tuz yediğini gören kimse, dünyalıktan az bir şeyle kanaat eder. Tuzluk, güzel bir hizmetçiye işarettir. Korku halinde bulunan bir kimse rüyada tuz görse, emniyete kavuşur.

Rüyada tuz aldığını görmek ne demek: Hayatınızda değişiklikler yapmak istiyorsunuz fakat, çevrenizin ve içinde bulunduğunuz durumunuz şartların buna pek izin vermemesi canınızı sıkıyor. 

Rüyada tuz yediğinizi görmeniz, sevgilinizin ihanetine uğrayıp, ondan ayrılacağınız anlamına gelir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Rüyada El Parmaklarının Ucunda Tuz, Tuzlamak, Tuzcu 

Tuz

“Rüyada Tuz Görmek” üzerine 9 yorum

  1. Merhaba. Ben rüyamda bir dağın üstündeyim ve her tarafta tuzdan kayalar, tuzlar falan var. Sonra yine aynı dağın yukarısında birkaç adam tahtadan köprü yapıyordu. Yine aşağılarda tuz var, yani dağın tepesinde normalde kar olur ya, rüyamda da tuz vardı…

  2. Rüyamda daha önce vefat eden annemin “Bak abin, deden burada bana bir paket tuz al” demesi ne anlama gelir? Teşekkürler.

  3. İyi günler. Rüyamda uyurken gözümden tuz aktığını ve kalktığım zaman bu tuzları elimle topladığımı gördüm. Ne anlama gelir?

  4. Rüyamda, saçlarım tuz gibi bembeyaz saçlarımın dipleri doluydu. Döke döke bitiremedim. Teşekkürler.

  5. Rüyamda tuz gördüm, normal buzdolabı poşetlerinde bana verdiler. Yalnız tuz himalaya tuzu ve kuru fasulye şeklinde renkli tuzlar. Birde küçük bir yerdeyim oradan eve gideceğiz, yanımda yakınlarım var iki kişi, bir bayan (kızım) birde erkek. Otobüse bineceğiz durdurmak için el kaldırdık dolu olduğu için durmadı. Şehirlerarası giden otobüse benziyordu ve arkasından baktığımda çocuklar ve bayanlar alkış yapıyorlardı, düşündüm özel tutulmuş bir otobüs diye. Sonrası başka bir küçük kamyonet gibi bir araba durdurduk, “Sizi 65 liraya götürürüm” dedi. Benim elimde de bavula benzer bir şey var, diğerlerinde sırt çantası vardı sanırım. Damadım olan kişi ya da yakınım tam çıkaramadım, şakayla karışık “Hallederiz bir şekilde, biz ödeme yapmayalım” dedi ve bindik arabaya.

  6. Merhabalar; rüyamda tuz gölünü görüyorum. Tuz gölü içerisinde kocaman tuz yığınları, göl etrafında tuzdan uzun uzun sütunlar. Suyun içine bakıyorum ve su içinde ayrıca yine tuz görüyorum. (Gördüğüm tuzların hepsi beyazdır.) Ayrıca diğer bir rüya her taraf karla kaplı ve ben ormanlık içindeki patika bir yolda traktör kullanıyorum. Sonra geri dönmeye çalışıyorum, aşağısı uçurum ve çok yüksek. Dönerken uçurumdan aşağı traktörden poşet içinde bir şey olduğu halde bir poşet düşüyor. Poşeti orda bırakmayı düşünüyorum ama annem uçurumdan aşağı atlayarak o poşet alıyor ve bana geri getiriyor. Ve ben oradan geri dönüyorum ve uyanıyorum. Yorumlarsanız memnun olurum. İyi günler diliyorum.

  7. Ben tuz gölünde yürüdüm belirli yerlerinde su varmış. Kayıkla gölün içinde gidiyorum birden tuzlar çoğalıyor.

  8. Ayrıldığım kişi ve ailesini görüyorum. Annesi yemek yaparken “Kaç kaşık tuz atayım” diyor yemeğe.

  9. Ben rüyamda yatağımdan doğrulup el parmaklarının ucunda tuz görüyorum ve biraz elimi ovuşturup bu ne deyip uyanıyorum. Bir kaç siteye baktım ve bununla ilgili hiç bir şey yoktu cevaplar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir