Rüyada Süprüntü Görmek

Rüyada süprüntü bulunan bir yeri görmek, dünya ile tabir olunur. Ashaptan bazıları Rasulullah (S.A.V.) Efendimizden dünyanın halini sorduklarında, mezbeleyi işaret buyurmuşlardır. Bu bakımdan, bazı yorumculara göre; bu dünyada yenilecek ve giyilecek veya mal ve hayvanlar; öldükleri, yok oldukları zaman çöplüğe giderler ve süprüntü olurlar. Bu ölçüye göre, dünya süprüntüyü temsil ediyor demektir.

Bakınız; Çöp, Faraş

Rüyada bir çöplüğe veya süprüntü yığını üzerine çıktığını gören, eğer orada oturursa dünyayı eline alır, dünya ona her şeyini verir. Bir rivayete göre sürüntünün ortasında açılan delik sıkıntı içine düşmeyi temsil eder. Ayrıca süprüntü, her çeşit malla da tabir olunur, diyenler de vardır. Rüyasında mendiline yahut cebine çöp doldurduğunu gören, mal sahibi olur.

Bir çöplükten çuval veya bir kapla süprüntü alıp evine getirdiğini gören, mal ve para kazanıp zengin olur. Çöplük, bazılarının söylediklerine göre mal ve paranın toplu bulunduğu yer, yani hazinedir. Rüyasında evinden çuval veya bir kapla çöp alıp dışarı çıkarak döktüğünü görmek, gören kişi malını boş şeylere harcar. Rüyada bir çöplüğe sahip olduğunu gören, çok zengin olur. Bir çöplüğü satın aldığını gören, çok para kazanacak bir işe başlar ve gittikçe zenginleşerek mal ve mülk sahibi olur.

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada süprüntü görmek dünyaya; çöp ise mal ve para ile tabir olunur. Rüyasında kendini bir çöplüğün üstünde gören veya satın alan veya kendisine miras kalan veya evi çöplük haline gelen hasta veya herhangi bir sebeple korkuyorsa bunların hepsinden kurtulur. Dünyada kendisine büyük kazanç yolları açılır ve kısa zamanda zengin olur. Fakir ise zengin olur yahut önemli bir mirasa konar; bekar ise çok zengin bir kızla evlenir. 

Bazı yorumcular, süprüntü ile biriken çöplüğü insanların dükkanı, mağazası gibi iş yeri olarak tabir etmişlerdir. Rüyada çöplük üzerinde oturduğunu gören, büyük bir şeref sahibi olur. Bir çöplükte soyunduğunu gören işinden olur. Hasta ise ölür, zengin ise fakirleşir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada süprüntü görmek, adi ve pis işlerde bulunan kimse için hayra; fakirler hakkında servet, mal ve eşyalarının çokluğuna işarettir. Zenginler için reisliğe ve onların mal eşyalarının çokluğuna bütün insanlar nazarında erişecekleri izzet ve şerefe işarettir.

Süprüntü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir