Rüyada Parmak Görmek

Rüyada parmak görmek; eşe, çocuğa, hizmetçiye, dost ve arkadaş, anne ve babaya, güç ve kuvvete, mal ve sanata, bineğe yahut beş vakit namaza işarettir.

Rüyada Parmak Görmek Nedir? 

Kâr ve kazanç vasıtalarına, mal ve refaha, kuvvet bulmaya yahut yardım görmeye delalet eder. İnce ve uzun parmaklar görmek; işini güzel yapan sanatkara, etkili ve güzel yazı yazmaya, ticarette başarıya, yoksul için varlıklı kimselerin yardım ve ilgisine işaret eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Parmak Çıbanı, Koparmak, Altı Parmak

Rüyada sağ elin parmaklarını görmek; baş parmaktan başlamak üzere beş vakit namaza işarettir. Sol elin parmakları, kardeş çocuklarına; parmaklarını birbirine çatmak (uç uca getirerek birbirine dayamak), sıkıntı ve zarurete delalettir.

Rüyada parmaklarını birleştirmek, sıkıntıdan kurtulmaya, kardeş çocuklarının birleşmesine ya da namazları cem ederek kılmaya; baş parmağın kesilmesi, yola gitmeye; şehadet parmağının kesilmesi, namaza fazla önem vermemeye işarettir.

Rüyada orta parmağın kesilmesi, mensubu bulunduğu cemiyetin veya topluluğun önderinin vefatına; yüzük parmağının kesilmesi, mal israfı yahut telef olmasına; küçük parmağın kesilmesi, torunun vefatına yorulur.

Rüyada ayak parmaklarını görmek, zinete ve işlerin düzgünlüğüne; el ve ayak parmaklarında eğrilik görmek, aksilik ve tersliğe işarettir. ( Bkz. İnsan Ayağı)

Rüyada bir parmağı başka bir parmağın yerinde görmek, namazı diğer namaz vaktine tehir etmeye; parmağını tırmalanmış yahut ısırılmış görmek, terbiyesizce davranışa, zarar veren biliniyorsa o kimseden terbiye görmeye; bilinmiyorsa kendi kendine edep öğrenme ihtiyacına; parmak çıtlatmak, kötü söze yahut alay etmeye; yönetici konumundaki kimsenin parmağında ziyadelik görmesi, insafsızlığa ve aşırı zulmetmeye delalet eder. ( Bkz. Vücutta Değişim)

Rüyasında parmak gören bir kimsenin, oğlu olacağına; parmağı yanan bir kimse ise, günah ve suç işleyeceğine; parmaklarını germek, servete erişeceğine işarettir.

Rüyada yıpranmış veya sıyrıklarla dolu parmaklar görmek, üzüntü ve acının işaretidir. Güzel parmaklar, aşk hayatınızın düzene gireceği anlamına gelir. Parmakların biçimi güzel ise işler yolunda gider. Ayrıca her parmağın bir anlamı vardır. (Bkz. Sıyrık)

İbn-i Sirin’e göre; sağ elin beş parmağı beş vakit namaza delalet eder; baş parmak sabah namazı, şehadet parmağı öğle namazı, orta parmak ikindi namazı, yüzük parmağı akşam namazı, küçük parmak yatsı namazı. Sol elin parmakları ise kardeş çocukları ile yorumlanır. 

Kirmani’ye göre; rüyada parmaklarını birbirine geçirmek; fakirliğe, sıkıntı ve zorluğa işarettir. Parmaklarını birbirine değdirip yumruk yaptığını görmek, kardeşlerin bir araya toplanacaklarına delalet eder. 

Cabir’ül-Magribi’ye göre; rüyada baş parmağının kesildiğini görmek, yola gitmektir. Şehadet parmağının kesildiğini görmek, namaza niyettir. Orta parmağının kesildiğini görmek, devlet başkanının ölümüne işarettir. 

Rüyada yüzük parmağının kesilmesi, malının elinden çıkacağına; küçük parmağının kesilmesini görmek ise birinin öleceğine işarettir. ( Bkz. Yüzük)

Ayak parmaklarını rüyada görmek ise işlerin doğru gideceği ile yorumlanır. Gerek el ve gerekse ayak parmaklarında eğrilik görmek, işlerin aksi gideceğine; bir parmağın öteki parmağın yerinde çıktığını görmek, bir namazı diğer namaz vaktinde kıldığına delalet eder. 

Rüyada parmağının ısırıldığını görmek, rüya sahibinin terbiyesizliğine; parmaklarını çıtlattığını görmek, akrabası arasında fena tanındığına delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Parmak; evlat, zevceler, baba ve ana, mal, hayvan, mülk ve sanatla tabir olunur. Rüyada parmaklarının fazla ve güzel olduğunu gören kimsenin zikrettiğimiz şeylerden evladı, malı ve mülkü fazla olur. Noksan olduğunu görenin de mezkur şeyleri noksan olur. 

Rüyada parmağının kesildiğini veya kuruduğunu ya da onunla faydalanmadığını görmek; baba, ana ve evladından menfaatlenemeyeceğine yahut malının zayi olacağına, hayvanlarının telef olacağına yahut mülkünün muattal kalacağına ya da sanatının geçersiz olacağına işarettir. 

Rüyada parmaklarının uçlarını ısırdığını gören hasta ise ölür. Bir kimse parmakları kesilmiş veya onlara bir afet isabet etmiş görse, çocuklarına yahut akrabasına veya tanıdıklarına zayıflık gelir. Bazen parmaklar, beş vakit namazla tabir edilir. Bazı tabirciler, orta parmak sabah namazına işarettir. Eğer parmak rüyası namaz ile tabir olunursa, tırnaklar sünnet ve nafile olur. Eğer parmaklar mal ile tabir edilirse tırnaklar, zekattır. Parmak askeri ile tabir olunursa, tırnaklar silah ve düşmanlar olur. 

Rüyada parmakların bağlanması, malın bağlanmasıdır. Parmaklar; günler, aylar yahut senelerdir. Parmaklar bazen erkek kardeş çocuklarına işarettir. Çünkü omuz, kardeş; parmaklarda kardeş çocuğu mesabesindedir.

Rüyada parmakları kesik bir insan görmek, itimat ettiği maldan eziyet görmek ile tabir olunur. Parmakların uzunluğu, fazla haris olmaya; parmaklardan bir parmak fazla olduğunu görmek, akraba veya namaz ya da ilminde ziyadeliğe işarettir. 

Rüyada parmaklarından birinin yer değiştirdiğini gören, namazını bir vakitten diğer vakte tehir eder. Parmaklarını birbirine karıştırmış ve geçirmiş görse, namazlarını bir vakitte cem eder. Bazen de bu rüya, sahibinin bir işinde akraba ve yakınlarının toplanarak müsavere ve ona yardım etmelerine işarettir. Bazı tabirciler, parmakların birbirine geçirilmesi rüyasını, rüya sahibinin işsiz ve dinin darlığına, kendisi için meşgul olacak işi olduğu halde ailesi, kardeşi ve evlatları ise ondan kendilerine dokunacak zarardan korkup, o zararın defi için birbirlerine yardımcı olmaları ve arada ittifak etmeleri, şeklinde tabir etmişlerdir.

Rüyada parmakların kısalığı, namazda tembelliğe ve kusura, işarettir. Parmakların uzunluğu beş vakit namaza devama; parmaklardan birinin düşmesi, o parmağın işaret ettiği namazın terki ile tabir olunur. Bir kimse, birisinin parmağının ucunu ısırdığını görse, eli ısırılan kimsenin terbiyesizliğine; ısıran kimsenin de onu terbiye etmek için gösterdiği aşırılığına işarettir. 

Rüyada baş parmağından süt, şehadet parmağından da kan aktığını ve bunları içtiğini gören kimse, ya kayınvalidesine ya da kız kardeşine kötü bir muamelede bulunur. Parmaklarını çıtlattığını gören kimse, akrabalarından kötü söz işiteceğine; rüyada parmaklarının fazla olduğunu gören imamın, hırs ve zulmünün fazlalığına, insafının azlığına işarettir. Ellerine kına koyduğunu fakat kınanın tutmadığını gören hanım, kocası tarafından sevilmez.

Rüyada parmak görmek, kazanç bolluğuna ve erkek çocuğa; parmaklarını bitişmiş olarak görmek, düğün yapılacağına; orta parmağını uzun görmek, işinden büyük bir yarar sağlayacağına işarettir.

Rüyada parmaklarını yanmış görmek, günah işleyeceğine; parmaklarının sayısını fazla görmek, iyi bahta ve servete; parmaklarının incelip uzadığını görmek, işindeki yeteneklerinin artacağına delalet eder. ( Bkz. Yanık)

Rüyada sağ elin parmaklarını sol elin parmaklarından daha uzun görmek, akrabalarına ve dostlarına iyilik yapacağına; parmaklarını kısa kollarını uzun görmek, cesareti sayesinde nam sahibi olacağına; sağ elin parmaklarını kuru görmek, güçsüzlere zalimlik edeceğine; sol elin parmaklarını kuru görmek, bir akrabasının vefat edeceğine işaret eder.

Rüyada parmaklarının ağrıdığını görmek, işlerinin bozulacağına; birini parmaklarını ısırırken görmek, ısıran adamın işlerinize zararı dokunacağına; ayak parmaklarını görmek, işinde sabrettiği takdirde çok kazanacağına işarettir.

Rüyada parmaklarından birini yok görmek, gelirinin azalacağına; kendini parmaklarını yalarken görmek, kısmet ve kazancın azlığına işarettir. ( Bkz. Yok Olmak)

Parmak

“Rüyada Parmak Görmek” üzerine 27 yorum

  1. Merhaba, şu an 7 aylık hamileyim bir kız çocuğum olacak inşallah. Bir tane oğlum var. Rüyamda bebeğim doğmuş babaannesi ona kendi ördüğü bir kıyafet getiriyor patiklerini çıkarıyor giydirmek için ama sağ ayak parmaklarının serçe ve yanındaki birde başparmak yanındaki eksik olduğunu gördüm. Rüyamı yorumlamanızı rica ederim.

  2. Merhaba
    Rüyamda sağ yüzük parmağımın ucundan yarım ince yanmamış sigara ve orta parmağımdan da uzun çok ince diken çıktı. Sigara çıkan parmaktan çok kan aktı.
    Lütfen yorumlar mısınız?
    Sevgilerimle.

  3. Selamün aleyküm. Rüyamda sağ ayağımın başparmağına kurdele bağlamaya çalışıyordum. Okulda bir sınıfın içindeydim, başka öğrencilerde vardı ama ben 4 yıldır evliyim, 25 yaşındayım. Rüyamı yorumlayabilir misiniz?

  4. Rüyamda sevgilimin orta parmağı kopuyordu ama hiç tepki vermiyordu. Acıdığını söylüyordu ama hiç sızlanmıyordu, ağlamıyordu.

  5. Merhaba ben rüyamda parmak kız gördüm. Rüyamı pek hatırlamıyorum, karışıktı. Bu ne demek? Yorumlarınızı bekliyorum.

  6. Rüyamda deniz kenarında otururken, yukarıda köprü üzerinde bulunan birinin oltası ucundaki iki balıkla sağ elimin yüzük parmağına takılıyor. Oltayı çekmeye çalışırken, ben zorla oltadaki balıkları çıkarıp alıyorum ve aynı zamanda zor da olsa oltayı parmağımdan çıkarıyorum. Birde bakıyorum ki yüzük parmağım yüzük yerinden kopmuş. Yerde pelte gibi şeffaf bir maddenin içinde duruyor fakat elimde ve parmağımda hiç kan yok. Kopan parmağımı elimle alıp olduğum yerden yukarı doğru çıkıp en yakın yerdeki bir yer yardıma gidiyorum. Oradakilerden yardım istiyorum veya acil ambulans çağırmalarını istiyorum. Fakat yardım etmiyorlar.

  7. Rüyamda kız arkadaşımın(platonik) yüzük parmağı kesikti. Hangi el hatırlamıyorum ve hiçbir şey yokmuş gibi davranıyordu. Ben tedirgindim. Sürekli onu görüyorum rüyamda. Teşekkürler.

  8. Rüyamda oğlumun yatağının arkasından siyah yılan gibi bir şey çıktığını gördüm. Sonra korkuyla yatağını çektim. Yılan duvarda gezerek, peşimden geliyordu. Kapıyı kapatıp kaçmaya çalıştım ama yılan kapının üstünden sıyrılıp çıktı. Sonra havadan aşağıya doğru inerken insana benzer bir hale gelmeye başladı. Daha sonra klozette otururken, burnumdan sümük çıkardığımı gördüm ve bunu yanıma gelen hiç sevmediğim birinin üstüne doğru attım.

  9. Rüyamda sol ayağımdaki küçük parmağımın uç tarafının koptuğunu ve sonra tekrar uzadığını görüyorum.

  10. Rüyamda kim benden parmaklarını kesmemi istedi. Ben de “Olmaz” dedim ama o yalvardı. Ben de bıçağı sildim ve kestim.

  11. Selamünaleyküm. Rüyamda her iki elimin serçe parmağının kesildiğini gördüm. Biri bıçakla diğeri de puro açacağıyla. Bilenler yavrumlarsa sevinirim. Saygılar.

  12. Rüyamda sağ elin 5 parmağın 4'ünün siyah, serçe parmağımın ise normal ten renginde olduğunu görmek neye işarettir? Elin kendi elim olup olmadığını bilmiyorum.

  13. Merhaba, ben rüyamda küçük parmağımdan su geldiğini gördüm sonra da bir ara hava boşalıyordu. Bu neye işarettir?

  14. Merhaba! Ben parmağımdan tohum çıktığını gördüm. Parmağım çam kozalağı gibi olmuştu!

  15. Merhaba, ben şuan 22 yaşındayım. Rüyamda hem kendi elimin hem de dayımın sol elinin baş parmaklarını kesiyordum sonradan diktiriyorduk falan. Çok sıkıntılı bir rüyaydı. Lütfen yorumlar mısınız?

  16. Rüyamda, sol el orta parmağının sol tarafı siyaha yakın bir renkte ve balon gibi şişti. Ben sağ el başparmağıyla aşağı doğru sıvazlayarak sıktım sıktıkça tırnağı sol yanından koyu yeşil cerahat sürekli aktı ve sona eridiğinde akıntı parmağım eski halini aldı ama acı ve ağrı yoktu. Ne anlam vereceğimizi bilemedim siz yorumlar ve e-mail adresime gönderirseniz, Allah razı olsun derim. Genelde çabuk unutur ya da rüyayı hiç hatırlamam. Ama bu iki gündür aklımda. Teşekkür ederim.

  17. Ayak başparmaklarımın sakal fırçası gibi beyaz, kalın, uzun kıllarla kıllandığını gördüm. Başparmaklarımın ucundan uzamış kıllar.

  18. Rüyamda annem bir tava içinde parmak yapıyordu yani yemek olarak, ben de okuldan gelmiştim bana hazırladı verdi. Ben de yedim zaten yerken yarısında uyandım.

  19. Yeni evli kızımın ön parmağına yüzük aldım kırmızı ve sarı taşları kalp şeklindeydi. El parmaklarına taktım.

  20. Rüyamda parmaklarımın uç kısımlarında ufak birer tane daha parmak çıktığını gördüm yorumlarsanız sevinirim.

  21. Kelime-i tevhid getirdikçe sol elimin başparmağı yanıyordu ve ben soğuk su bularak parmağımı suyun altına soktum ve yanması durdu ancak çok azda olsa kısa kaldığını gördüm.

  22. Rüyamda yeni doğmuş bebekte 4 parmak gördüm. Biri parmağı ayağa geçmiş 6 parmağı ayağı da gördüm. Yani sol tarafta öyle bir şey yok ama sağ tarafta öyle gördüm. Neden öyle gördüm?

  23. Rüyamda benim parmaklarım hastalıklı gibiydi şiş ve felçli gibiydi ne anlama geliyor ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir