Rüyada Padişah Çadırı Görmek

Bakınız; Otağ

Rüyada padişah çadırı görmek, sultandır. Padişah çadırını gören kimse, sultanın düşmanına galip gelir. Bir kimsenin rüyada padişah çadırının kurulduğunu görmesi, sultanın askerlerini ve ordusunu çeken bir meliki görmeye delalet eder. Çünkü çadırlar, meliklerdir. Fuatat ismi verilen kıldan çadırları görmek de böyledir. Ancak o çadırın tabiri padişah çadırının tabirinden aşağıdır. Kubbe denilen kara çadır, tabirce fuatat denilen çadırdan alır. Sahrada yaşayan kimselerin keçeden yapılan çadırları, tabirce hub yani merkezden aşağıdadır.

Rüyada sultanın bu çadırların birinden çıktığını görmek, saltanatın bir kış kaybetmesine delalet eder. Diğer bir tabirle ekinlerin, emeklerin kaybolmasına yorulur. Eğer çadır dürülürse, saltanatı, malı, mülkü elinden gider veya ömrü biter.

Rüyada görülen padişah çadırları, fustat çadırları ve kubbe çadırları gibi görülen çadırların renkleri yeşil veya beyaz olursa, iyilik ve ihsana yahut şehit ve salih kimselerin kabirlerini ya da beytül mukaddesi ziyaret etmeye delalet eder.

Padişah Çadırı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir