Rüyada Korkmak Görmek

Rüyada korkmak, sevinç verici durumdur. Rüyada korku görmek, emniyet ve imanla tabir olunur.

İbn-i Sirin’e göre; rüyada korkmak, üstünlüğe ve zafere işarettir. 

Ebu Sait El-Vaize göre: Dindar ve iyi bir kimse olmayanların korkulu rüyalar görmesi, günah işlediklerine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada korkmak, emniyet ve kurtuluştur. Korkmak tövbeye işarettir.

Bazıları da bir kimse rüyada korktuğunu ve korkudan kaçtığını görürse başkanlığa nail olur. Korkuyu beklediğini gören kimse harpte bulunur.

Bir kimse korktuğunu ve birisinin kendisine “Korkma” dediğini görürse, kör olur. Rüyada kendisinin Allah Teala (C.C.) ile korkutulduğunu kendisinin de korkmadığını görürse, korkutan kimse kurtulmuş ve hayra nail olmustur. Korkutulan da kötü ve zararlı şeylere girer.

Ayrıca bkz: Korkak, Altına Kaçırmak 

Korkmak

“Rüyada Korkmak Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Büyük bir su kanalının yanında duruyorum. Kanalın yanı yüksek yar. Ben kanalın yanındaki bir çıkıntıda. Çok temiz ancak akıntısı çok olan kanala düşmekten korkarak hareket edemiyorum. Ağabeyimden yardım isteyerek, bulunduğum yerden kurtuluyorum.

  2. Merhaba, değişik şekillerde korkuyorum. Son rüyamda ne gördüğümü bilmiyorum ama çok korkuyorum. Aralıklarla bağıra bağıra İhlas süresini (Kulhu Allahu) okuyorum.

  3. O zaman her tabire bakan, her rüyasında korkan tövbe etsin. Bakın bakalım herkes yapıyor mu? 🙂 🙂

  4. Rüyamda annem işe gidiyordu. Ben de onunla gitmek istiyordum. Fakat babam kolumdan tuttu ve babam bana sert bir şamar attı.

  5. Rüyamda nerde olduğumu bilmediğim bir yerde yerlere un dökülmüş. Polisler tarafından eşimin ayak izlerini bulmak için 3 yere çizgi çekmişler. Eşime “Yine seni yakalayamadık” diye kızıyorlar. Çok korkuyorum ve panik oluyoruz.

  6. Ben rüyamda bir evdeyim evde köpek var, ben köpekten kaçarken kendimi bir başka yerde görüyorum sonra bir tek yiyecek oluyor galiba, o da zehirli köpek onu yiyince ölüyor. Ben çok korkuyorum. Ne anlama geliyor, öğrenebilir miyim?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir