Rüyada Günahtan Korunmak Görmek

Ayrıca bkz: Takva, Günah, Günah ve Suç, Günahkar

Rüyada günahtan korunmak doğru yolda ilerlemeye ve hayırlı işlere işaret eder. Bir kimse rüyasında günah ve haram şeylerden kendini koruduğu görürse, dünya hayatında önüne çıkacak zorluk ve engellerden kolaylıkla kurtulacağına delalet eder. 

Rüyada Günahtan Korunmak Ne Demek? 

Rüyada günahtan korunmak; anne, baba duası almış kimse olarak yorumlanır. Kişi arkasından dua eden ailesinin sayesinde ayağına taş değmeden her belayı üzerinden defedecektir.

Rüyada günahtan korunmak ne anlama gelir: Şerefli ve haysiyetli kişi manasına gelir. Rüya sahibi çevresinde sevilen ve sözü dinlenen bir kimsedir. 

Başka bir rüya tabircisine göre rüyasında günahtan korunduğunu gören kimse kendisi hakkında kötü düşünen daha da ilerisi namusuna kötü söz söyleyen bir insanla çekişecektir. Bunun sonucunda insanların kem bakışlarından kurtulmak için kişi şehir değiştirebilir ya da uzak bir yerde inzivaya çekilebilir.

Rüyada Günahtan Kaçındığını Görmek

Rüyada günahtan kaçındığını görmek rüya sahibinin dualarının kısa süre içerisinde kabul olacağına ve uzun zamandır beklediği bir muradının gerçekleşeceğine işaret eder. Kişi el attığı her işte başarılı olup şans ve talih yüzüne gülecektir. Uğraştığı çetrefilli sorunlar çözüme kavuşacak ve sonunda aydınlık bir yolda yürüyecek. (Bkz.  İstişare)

Rüyada günahtan korunmak tabiri rüya sahibinin zor ve stresli günler yaşayacağı şeklinde tabir edilir. Bazı yorumculara göre işlemekten kaçınmak uzun süredir kavgalı olunan kimse ile sonunda barış antlaşması imzalanacağına ve bu barışmanın bir arkadaş vasıtası ile olacağını gösterir. Rüya sahibinin hayatında evlilik bağı olacak ve bu evlilikten doğan evlatları da hayırlı olacak. 

Rüyada Günah İşlemekten Kaçınmak İslami

Rüyada günah işlemekten kaçınmak İslami fıkıh ve tefsirlere göre hayır ve hasenat olarak bildirilmiştir. Kişi rüyasında zevk ve heveslerinden sıyrılıp günah işlemekten kaçınırsa hem dünya hem de ukbada iyi bir mertebede olacaktır. 

Rüyada günahtan korkmak daha önce yaşanan pişmanlığa ve bunun için tövbe etmeye işaret eder. Rüya sahibi iş hayatında iyi mevkilere gelecek ve büyük paralar kazanacaktır. Kazandığı bu paralarla ailesinin geçimini rahatlıkla sağlayacak ve bir miktar parası ile de fakir ve sakil bir durumda olan birine yardım edecektir.

Rüyada Bir Kimsenin Günah İşlediğini Görmek 

Rüyada bir kimsenin günah işlediğini görmek kişinin daha önce saptığı yanlış yollardan kurtulacağına ve mutlu bir hayat için önüne yeniden bembeyaz bir sayfa açılacağına delalet eder. 

Rüyada bir başkasının günah işlediğinin görülmesi, alın teri dökülerek elde edilen kazanç ve halis bir iman olarak yorumlanır. Kişi kin ve öfkesi yüzünden işlediği günahlar sonucu nedamet getirecek ve en sonunda arzu ettiği hayata kavuşacaktır.

Rüyada Birinin Günah İşlemesine Engel Olmak 

Rüyada birinin günah işlemesine engel olmak tesadüfi bir şekilde bir kimseyi içine düştüğü çıkmazdan kurtarmak anlamına gelir. Bu kişi daha önce hiç görmediğiniz bir kişi olabileceği gibi yakın çevrenizden biri de olabilir. Başkasını bulunduğu zor durumdan kurtarmak nihayetinde rüya sahibine fayda sağlayacaktır. 

Rüyada günahtan korunmak İslami tabiri İslami kurallara göre yorumlanabilir. Günahtan korunmanın derecesi dinimize göre ibadet etmekten daha üstün tutulmuştur. İşlenen her günah Allah’ı hiçe saymak manasına gelir. Bu sebeple İslami olarak rüyada günahtan korunmak kişinin işlediği sevaplar doğrultusunda dosdoğru bir şekilde yaşayacağına ve kâmil bir insan olarak iyi mertebelere yükseleceğine delalet eder.

Rüyada Günahtan Korunmak Diyanet

Rüyada günahtan korunmak diyanet anlamı kişinin beklenmedik bir anda işlerinin bozulacağını gösterir. Rüyasında günahtan korunmak kişiye ölen bir kişiden borç kalacağını ve bu borçları ödeyemez duruma geleceğini gösterir. (Bkz. Küçük Günah)

Rüyada günahtan korunmak tabiri İslami yorumculara göre farklılık arz etmektedir. Örneğin, rüya yorumcusu İmam Nablusiye göre günahtan korunmak: İyi ve hayırlı olarak tabir edilmektedir. Kişi gördüğü bu hayırlı rüyayı başka bir din kardeşine anlatıp bunu müjdeli bir haber olarak kabul edebilir.

Günahtan Korunmak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir