Rüyada Kelebek Görmek

Rüyada kelebek görmek; görsel sanatlara düşkün olmaya, erkek ve kadınların rekabetine, düşmanlığı laftan öteye gitmeyen insana, kendini mahvedecek bir iş yapmaya, dostluk ve sevgiye, kısa ömürlü çocuğa ya da hayırsever kimseye işarettir.

Rüyada geçimi topraktan olan kimselerin kelebek görmesi, sıkıntı ve işsizliğe, şerli kimselerin ve kötü kadınların kendi seviyesindeki kimselere meyletmelerine; bir ışık çevresinde, belli bir mesafede dönen kelebek, ilahi yahut beşeri aşka delalet eder. Zenginlik ve boşanmanın habercisidir.

Rüyada kelebek görülmesi, sizin çok ince ve sanatkar ruhlu biri olduğunuza yorumlanır. Kelebeklerin uçtuğunu gördüyseniz, uzaktaki dostlarınızdan ya da yakınlarınızdan güzel haberler alacaksınız demektir. Rüya sahibi kadınsa, sadık biriyle evleneceğine yorumlanır. Bol şansın habercisidir. Eğer rüyanızda kelebeklerin uçuştuğunu gördüyseniz, uzak bir yerde yaşayan arkadaş veya akrabanızdan hoş haberler alacaksınız. Hayırlı, sevindirici haber ve aşktır.

Rüyada kelebek görmek ne demek, hercailiğe işarettir. Rüyada bir kelebeğin bir çiçek üzerine konduğunu görmek, sevdiği bir kadının kendisini ihmal ettiğine delalet eder.

Rüyasında bir kelebeğin pencereden odasına girdiğini görmek, sevdiği ve çoktan beri haber alamadığı birisinden mektup alacağına işarettir. Bir lamba veya mum etrafında dolaşan kelebekleri görmek, ömürleri kısa olan evlatlara delalet eder.

İbn-i Kesir’e göre; rüyada kelebek görmek, kadın erkek ilişkilerine yorumlanır. Bu ilişki sanat ve edebiyat alanında birbirleriyle yarışmak ve rekabet etmekle de tabir olunur. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kelebek, cehalet ve melikin (Devlet Başkanının) hizmet ve siyasetleri ile tecrübe edilmemiş kimseye işarettir. Bazen kelebek görmek; dostluk, sevgiye ve kendisini helak edecek bir şeye atmasına işarettir. Kelebek, ateşperestlere veya korku ve feryat etmeye işarettir.

Rüyada kelebek görmek ne anlama gelir sözü büyük, kendisi zayıf ve bayağı bir düşmana işarettir. Ziraatçıların kelebek görmesi işsizlik, sıkıntı, şerli kimselerin ve kötü kadınların kendilerine meyletmelerine işarettir. Lamba, kandil ve mumdan uzakta görülen kelebekler, hayırlarını sarf eden ve şerden çekinen kimselere veya kısa ömürlü evlata işarettir. Bazen kelebek, ecelinin yaklaştığına ve amelinin nihayet bulmasına işarettir. Kelebek, erkek ve kadınların birbirleriyle yarış etmelerine ve resim sanatına düşkün olmalarına işarettir.

Rüyasında mavi kelebek görmek, kişinin hayatında olumlu gelişmeler yaşanacağına, ayrıca özgürlük olarak da yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin aynı zamanda düşmanlara sahip olacağına, düşmanlarını kolay bir şekilde alt edeceğine rivayet eder.

Kelebek

“Rüyada Kelebek Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Kelebekler başımda uçuyorlardı, başıma konup konup uçuyorlardı. Önceleri başımda sinek var sandım ancak sonra boz renkli şişman kelebeğe döndüler. Yüzlerce vardı, binlerce vardı.

  2. Rüyamda avucumun içinde kelebek uçuyor fakat daha önce dilek yapmışım avucuma basınca görüyorum ama önce korkuyorum derimin altında parmağımla basınca görüyorum bir sürü ışıklı şekillerde görüyorum.

  3. Rüyamda sabah uyanıyorum. Oğlumu yanıma alıp içeri oturma odasına geçiyorum. Camın dışında kelebek vardı. Daha sonra aynı kelebeği içeri de camda gördüm aynı camın iç kısmında. Teşekkür ederim.

  4. Önce kelebeklerden korktum sonra korkum geçti ve kelebekler uçmaya başladı. Birinin kanatlarında sanki elle çizilmiş gibi çiçekler vardı.

  5. Rüyamda masamdan beyaz rengarenk benekli bir kelebek uçuyordu. O sırada bir karınca geçiyordu ayağımın yanından. Kelebek başımın üzerinde zikzaklar çizerek kapıdan gitti. Bu ne anlama geliyor?

  6. Rüyamda kelebek olduğumu gördüm. Parlak bir kelebektim, yeşilliklere konuyordum, uçuyordum, sihirli güçlerim vardı. Bu rüyamın tabiri nedir?

  7. Rüyamda yüzüme beyaz kelebek çarptı. Sadece o kadar hatırlıyorum. Ama garip olan evden tam çıkarken odada bir kelebek uçuyor. Çok garip geldi bana.

  8. İğne oyasından rengarenk kelebekler yapmışım ve kocaman bir ağaç oluşturmuşum. Bu kelebeklerle bu rüyayı benim dünürüm görmüş ve bana anlattığı bu rüyanın ne anlama geldiğini çok merak ettim açıkçası.

  9. Rüyamda bir odada birçok kelebek vardı ben de o odadaydım sonra etrafımda uçuştular sonra ben o odadan çıktım kocamın bir kelebek benimle çıktı ve ben o kelebeği yakaladım.

  10. Rüyamda duvarda bir kelebek buluyorum avucuma alıp kızın birine bir şey atıyormuş gibi şaka yaparak ona doğru bırakıyorum, seviniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir