Rüyada Kazmak Görmek

Rüyada kuru toprağı kazmak, çıkardığı toprak miktarınca mala; nemli ve rutubetli toprağı kazmak sıkıntı ve meşakkate; su çıkarmak amacıyla toprağı kazmak, kendisi ve diğer insanlar için yararlı bir iş yapmaya işarettir.

Rüyada toprakta açtığı çukura dışarıdan su akıtmak, geçimde meydana gelecek sıkıntıya; kazdığı topraktan yemek mala, kazılmış bir çukurdan çıkmak kurtuluşa; bu çukurdan çıkamamak vefat etmeye delalet eder. Çukur kazmak bazen hileye yahut kısa mesafeli yolculuğa, korku ve sıkıntılardan kurtulmaya, çukurda işe yarar bir şey bulmak beklenmedik bir şekilde rızıklanmaya; yeri kazıp bir şey çıkarmak iş ve hükümlerin geçerliliğine yorulur.

Rüyada kazılan yerden gıda maddesi çıkarmak, malı kötüye kullanmaya; yer altında yaş toprak kazmak batıl işlere dalmaya; dağ ve kuyu kazıcısı kurnaz bir hilebaza ve düşmanlığını gizleyen kimseye Birinin mezarını kazıp, oradan bir şey çıkarmak, mezarda bulunan kimsenin meslek ve meşrebine uymaya işarettir.

Rüyada Peygamberimizin (S.A.V.) kabrini kazdığını görmek, sünnetleri ihya edip yaşamaya ve bu bildikleri ile insanlara faydalı olmaya; mezar kazıp kefen soymak, yer altında saklı bulunan antika şeylere ilgi duymaya delalet eder.

Rüyada toprağı kazmak, mücadeleli bir hayat sizi bekliyor demektir. Rüyada toprak kazan birini görmek ise iş hayatında başarıyı ve servet kazanmayı ifade eder. Yaşlılar için ise bu rüya beklenmedik, büyük değişiklik anlamındadır. Kadınlar için de artık şanslı olduğuna şansa dayalı işlerde başarılı olacağına yorumlanır. Toprağı kazdığınızı gördüyseniz, hayatınız mücadele vermekle geçecek.

Rüyada kazmak, çalışmakla yorumlanır. Rüyada bir yeri kazarak oradan yiyecek bir şey çıkardığını görmek, Allah (C.C.) Hazretlerinin ona verdigi nimetleri kötüye kullandığına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kuru toprak kazdığını gören kimse kazdığı ve eline geçen toprak miktarınca imal elde eder. Toprak rutubetli ise bir mal sebebiyle bir insana hile yapar. Fakat bundan bir fayda görmeyip sıkıntı ve meşakkate düşer. Toprak kazmak hiledir. Bazen toprağı kazan öldürülür. Bazen de, hilesi kendi aleyhine döner.

Rüyada toprağı kazıp çıkardığını gören hasta ise yahut yanında hasta varsa ölür ve o yer kabri olur. Eğer yolcu ise kazılıp çıkarılan toprak yolculuktaki kazancıdır. Kendisi için su çıkarmak maksadıyla bir kimse bir çukur, kuyu veya dehliz kazdığını görse, kendi geçimi için çalışmasına işarettir. Eğer böyle olmazsa, hem kendisi hem de bütün insanların menfaat için çalışmasına işarettir. Suyu, kazdığı yerin içine aktığını görürse, geçiminde güçlük meydana gelir.

Rüyada içine birisini sokmak maksadi ille kuyu kazdığını gören kimsenin yaptığı hilesi bizzat kendisi hakkında meydana gelir. Toprağı kazdığınızı gördüyseniz, hayatınız mücadeleyle geçecek.

Rüyada kazdığını görmek, kötü işlerle uğraşmadığınız takdirde geleceğinizin garanti altında olduğuna işarettir.

Kazmak

“Rüyada Kazmak Görmek” üzerine 6 yorum

  1. Ben dün gece rüyamda toprağı kazıp meyve benzeri bir şey çıkarıyordum. Yanındaki arkadaşım da aynısını yapıyordu. Daha sonra arkadaşımı bir tapınağa doğru girdiğini görüyordum.

  2. Rüyamda elimle bir tarlada toprak kazıyorum. Yeşillikle dolu kazdığım yerden 8-10 adet patates çıkarıyorum. Anlamı nedir?

  3. Rüyamda eşimin mezarını bulmak için üzerinde su akan bir kayayı kazmaya çalışıyordum (evli değilim ve 6 ay gibi bir zamandır bir erkekle herhangi bir ilişkim yok) elimde de kocaman bir kazma vardı. Biran sanki o mezar eşimin mezarı değilmiş oradan değerli bir şey çıkacakmış gibi bir şeyler gördüm.

  4. Rüyamda oturduğum evin bahçesindeki ağacın etrafını çapalıyordum toprak kuru ve çok yumuşak güzeldi. Bir müddet sonra sertleşmeye zor çapalandı. Dedemle beraber oturuyorum ev onun. Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir