Rüyada Toprak Görmek

Rüyada toprak görmek; insana ve onun varlığını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu şeylerin tümüne, insanın ömrü ve hayatına, rızka, ziraate, açlık ve tokluğa işarettir.

Rüyada temiz ve güzel toprak üzerine oturmak, mutluluğa ve yardım görmeye; toprak bazen din hususunda şüpheye düşmeye yahut insanın varacağı son yere delalet eder.

Rüyada hastanın toprak kazması, ölmesine, yolcunun kazancına; bekarın toprak kazması evlenmesine işarettir. Rüyada toprak olduğunu görmek, kibrini kırmaya, inzivaya çekilmeye yahut insanlar nezdinde değer ve kıymetinin iyice artmasına işaret eder.

Rüyada elindeki veya üzerindeki toprağı silkelemek; zengin için mal telefine, yoksul için borcunu ödemeye, emaneti sahibine vermeye işarettir. Toprakla her çeşit muamele kazanca ve dünyalığa delalet eder.

Ayrıca Bakınız; Toprak Kazmak, Yer / Yeryüzü.

Rüyada toprağı kazmak, güzel haberlerin simgesidir. Eğer toprak kuru ve verimsiz görünüyorsa, zor günler geçireceğiniz anlamına gelir. Açlık veya hastalık görebilirsiniz.

Rüyada toprak görmek ne anlama gelir: Bolluk, mal, güven, çalışma hayatında huzur, yuvada huzur, ev, mülk anlamlarına gelir. Toprak çamur olmamışsa, her zaman iyi durumu işaret eder.

Rüyada toprak görmek nedir, mal ile tabir olunur. Evinde bir küme toprak olduğunu gören, zahmetsiz para kazanır. Tabirciler; sarı toprak altın, beyaz toprak gümüş, kırmızı toprak bakır paraya, siyah toprak kara paraya delalet eder, diyorlar. Üzerine bulaşan toprağı silkelediğini gören, parasını boşa harcar. 

Rüyada toprak yediğini veya toprağı toplayıp bir tarafa küme ederek sakladığını görmek, çok kazanca delildir. Bir kabın içine koymuş olduğu toprağı azalmış görmek, ev halkının kendisine hıyanet ettiklerine; bir küpe veya saksıya toprak koyup sakladığını görmek, çoluk çocuğu için mal ve para biriktirdiğine işaret eder.

Rüyada rüzgarın bir yerden toprağı kaldırıp, başka bir yere savurduğunu görmek, o yerde zulümle halkın mal ve mülkünün zayi olduğuna delalet eder. Peygamberimiz (S.A.V.) Efendimizin türbe-i şeriflerinde bulunan topraktan yediğini görmek, hacca gideceğine delalettir.

Cafer-i Sadık’a (R.A.) göre, rüyada toprak görmek, beş şekilde tabir olunur: Mal, menfaat, iş, dünya, geçim. 

Bir başka rivayete göre de: Toprak insanlara işarettir. Bazı kere hayvanlara, dünyaya ve dünyadaki mahlukata işarettir.

Rüyada toprak görmek ne demek; fakire, ölüye ve kabre işarettir. Bundan dolayı bir kimse bir yeri kazarsa ve toprağını çıkarsa, hasta ise veya yanında hasta kimsesi varsa o yer onların kabri olur. Yolcunun kazdığı yer onun yolculuğu, kazdığı toprak da kazanacağı mal ve menfaattir.

Rüyada elinden ve üzerinden toprağı silkeleyip yere düşüren kimse zenginse malı gider ve ihtiyaç sahibi olur. Borçlu veya elinde bir emaneti varsa borcunu öder, emaneti sahibine verir ve bundan sonra elindeki bütün malı gidip toprağa girer. Elini toprağa vurmak ve toprağı karıştırmak; dövüşmeye, ortaklığa ve kazanca işarettir.

Rüyada toprak üzerinde gezmek veya bastonla yere vurmak, hayırlı yolculuğa işarettir. Bazı tabirciler toprakta yürümek, mal talep etmektir. Bundan dolayı toprağı biriktirse veya yerse, mal biriktirir ve eline mal geçer. Toprak başkasınınsa mal da başkası içindir. 

Rüyada topraktan bir şey yüklense, yüklediği kadar menfaata uğrar. Rüyada evini sürüp evden toprak yığarsa, hile ile hanımından mal alır. Toprağı kendi han ve dükkanından biriktirse, geçiminden artırarak mal biriktirir. Avucuna toprak doldurup yürüdüğünü görse eline mal geçer.

Rüyada evinin bacasından toprak süpürüp dışarı attığını görürse, hanımının malı gider. Gökten çok olmamak üzere toprak yağdığını görmek, hayırdır ve bir zararı yoktur. Kendi evinin yıkılıp, toz ve topraktan kendisine bir şey değdiğini gören kimse, mirastan mal alır.

Rüyada toprağı başının üzerine koyduysa çirkin bir yolla eline mal geçer. Bir kimsenin üzerine, başına, gözüne vs. birisinin toprak serptiğini görmek, toprağı serpen kimse, toprak serpileni kendi arzusuna uydurmak için ona mal intak etmesine işarettir. Gökten yağan toprak çok olursa gelecek azapla tabir edilir. 

Rüyada dükkanını süpürüp toprağını kumaş ve emtia ile beraber dışarı çıkardığını görmek, bir yerden diğer yere göç etmeye işarettir.

Rüyada toprak kazdığını görmek, insanın ömrü ve hayatıdır. Toprak; rızka, ziraate, açlık ve yardıma işarettir. Temiz ve güzel toprak üzerine oturmak, saadet ve yardıma işarettir. Toprak görmek ve teyemmüm gerektiren çetin yolculuğa işarettir. Toprak görmek, ihtiyaçların çabukça giderilmesine ve vaadinin yerine getirilmesine işarettir. Servet sahibi kimse malının yanında ve üzerinde toprak olduğunu görse malı helak olur.

Rüyada toprak görmek ne demek: mala ve bol kazanca işarettir. Rüyada üzerindeki toprağı silktiğini görmek, malını harcamaya; rüzgarın toprağı uçurduğunu görmek, o yöre halkının zulüm görerek fakirlik çekeceğine; toprak kazmak, kazançlı bir işe başlamaya işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Toprak Kap, Toprak Küreği, Çamur Görmek

Toprak

“Rüyada Toprak Görmek” üzerine 49 yorum

  1. Rüyamda heyelan yani toprak kayması oluyor ve benim ayağımın altında son buluyor. Hatta ayaklarım toprağa gömülmesin diye zıplayıp heyelanla gelen toprağın üstüne basıyorum. Tabir ederseniz sevinirim.

    1. Sevgili Laz Abi, rüyada toprak kayması yani heyelan görmek, yani yerinde durması gereken toprağın normalin dışında bir araya gelerek büyük bir enerji ile bir yerden diğer bir yere akması sizin içinizde oluşacak bir duygu patlamasına işaret eder. Bu bir kızgınlık, yeni bir şey heyecanı, bir aşk veya bir sevinç olabilir. Rüyanızda gelen toprağın sizin ayağınızın ucunda son bulması bütün bu duygu karmaşası için de kendinizin farkında olacağınızı ve yanlış hareketlerden kendinizi sakınacağınızı gösterir. Rüyada heyelanın sizi etkilemesini engellemek için yapmış olduğunuz her hangi bir eylem bu yaşayacağınız duygu patlaması noktasında muhakkak bir şey yapmanız gerektiğini ve bu yapacağınız şey ile bundan en az hasarla çıkacağınızı gösterir. Aynı zamanda şunu da söyleyebiliriz ki heyelan verimli toprağın bir yerden bir yere hareketidir, rüyada verimli bir toprak görmek bu duygu yoğunluğunun iş hayatınızla alakalı olacağı ihtimalini artırıyor. Hayır olsun inşallah.

  2. Rüyamda dağda ilk önce meyvesi olmayan bir ağaca yıldırım düştü ikiye ayrıldı. Sonra ota yıldırım düştü ikiye ayrıldı en son toprağa düştü toprak mayın patlamış gibi dağıldı. Sonra yıldırımlar ardı ardına toprağa düşmeye devam etti ama her düştüğünde şiddeti azalarak düştü. Yorum yaparsanız sevinirim. Teşekkür.

  3. Rüyamda evimizin önü, bahçemiz, hatta beton olan yerlerin bile güzel sarı toprak ile düzeltildiğini gördüm. Ne anlama gelir? Teşekkür ederim.

  4. Rüyamda babamın göğsünde kırmızı toprak vardı. Babam oturmuş gazete okuyordu. Anlamı ne acaba?

  5. Selam. Ben rüyamda dağlık bir yerdeydim, evlerden birinden çıkıp aşağı doğru iniyordum. Birden yağmur bastırınca tekrar o eve doğru yürümeye başladım, arkamdan da kalabalık geliyordu. Tam yaklaşmıştım altımdaki toprak kaymaya başladı, benimle birlikte bazıları da aşağı doğru kaymaya başladı. Yolların üzerinden falan kaydım, en aşağı doğru ama çok güzeldi. Bu ne anlama geliyor?

  6. Rüyamda biriyle beraber yüksek toprakta kayıyorum ama toprağın altında tabut var. Bana kızın nasıl öldüğünü anlatıyorlar, ben korkuyorum ve beni bir kadın okuyor sonra gidiyorum ailemle.

  7. Merhaba rüyamda konuşmadığım küs olduğum yengemin, beni gördüğü anda üstüme elindeki toprağı attığını gördüm. Sonra dikkat ettiğimde, onun sağ arka tarafının komple toprağa bulaştığını gördüm. Bu rüyamı yorumlamanızı rica edeceğim sizden.

  8. Rüyamda toprağın yavaş yavaş suların altına gömüldüğünü, benim ise ufak bir iskele gibi bir şeyden onu izlediğimi gördüm, birkaç gündür ve arada bir kesit oluyor. Tam görünmüyor ve yeni bir hayat başlangıcı görüyorum. Sevdiklerim, insanlar yeni evler yapıyor, falan. Bunun tabirini yapar mısınız?

  9. Rüyamda bir parkta toprağı kazıyordum. Elimde kürek falan vardı ve ellerime hep toprak yapışmıştı.

  10. Rüyamda babam elimden tutmuş fındık toplamaya gidiyorduk. Fındıklığa vardığımızda fındıklık sınırındaki fındık ocağımızın altından toprağın kaydığını gördüm ama çok fazla değildi. Ve toprak tane tane çok güzel görünüyordu, rengi. Sonra babama toprağın kaydığını gösterdim ve babam da o fındık ağacını keseceğini söyledi, bana. Ve sonra amcamın eşini gördüm, yolun alt kısmındaki fındıklıkta fındık topluyordu ama fındıktan daha çok fındık yaprağı vardı, koyu renkte. Rüyama bir cevap bekliyorum.

  11. Rüyamda dolgu yapılmış yerde toprak kayması oluyor. Kayma başladığı anda fark ediyorum ve sağlam zemine geçiyorum. Bu arada, sanki bir yerini tuttuğum iş makinası gibi bir şeyi bırakıyorum kayan toprakla gidiyor. Yorumlarsanız sevinirim.

  12. Rüyamda bir arkadaşım bana eliyle toprak atıyordu. Ben de ellerimle yüzümü siper ediyordum. Tabir ederseniz sevinirim…

  13. Merhaba, ben rüyamda mezarımı gördüm ve su kıyısındaydı, üzerinde bir tahta vardı, yeşil bir yaprak çizilmişti ve mezarım topraktı. Yorumlarsanız sevinirim. Etkisindeyim. Teşekkür ederim.

  14. Rüyamda evimin yüksek katta olan balkonundan aşağıya bakıyorum. Evimin önünde çok büyük bir yol inşaatı var. Kırmızı renkli topraklar çok büyük öbekler halinde kazılmış. Ancak yol düz değil de eğri bir şekilde kazılmış. Bu öbeklerden birinin üzerinde başbakanı görüyorum. “Bu ne biçim yol düz götüremediniz mi?” diye söyleniyor. Ben de “Başbakanım buradan daha güzel gözüküyor. Şu arada evler var ama dümdüz gidebilir yol da çok güzel olur. Gelin buradan bakın” diyorum. O da başıyla onaylayarak eve doğru geliyor. Ben o arada arkadaşımla birlikte evi toparlamaya başlıyorum. Başbakanın sesi kapıdan geliyor. Ben tekrar balkona yöneliyorum ve balkon kenarında beyaz boydan boya kalorifer petekleri olduğunu görüyorum ve tedirgin bir şekilde uyanıyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

  15. İyi günler, rüyamda bütün bir şehir benim sağımdan ve solumdan denize giriyordu. İnsanlar yanı başımdan denize düşüyorlardı. Ancak benim durduğum yer hareket etmiyordu. Benim tek düşüncem ise kardeşimdi. Onu bulabilmek için durduğum yeri terk ettim. Sonunda toprak kayması bitti ve kardeşimi buldum. Yanında güvende olduğunu düşünerek aramadığım annem vardı. Toprak kayması bitmişti ve biz sağlıklıydık. Acaba nedir açıklaması? Şimdiden teşekkür ederim.

  16. Merhaba, rüyamda zemini yamuk ahşap bir evde tanımadığım birkaç kişi ile kendimi gördüm. Zemin yamuk olduğundan ayakta durmak da zordu. Camdan dışarıya baktığımda ormanlık bir yerdeydik ve yerden yeşillik içinden bir su aktığını gördüm. Tekrar odaya döndüğümde yere düştüm ve üzerime tanımadığım bir bayan düştü ve beni yanağımdan öptü. Sonra da toprak kayması oldu ve ben ev yıkılırken aşağıya doğru kayarken evden hasarsız bir şekilde kurtuldum. Diğer tanımadıklarım daha aşağıda ev yıkılmış ve hasar görmeden onlarda kurtulmuştu. Evden kurtulmuş olduğumu çamur üzerinde oturduğumu gördüm. Yerde terliklerim vardı. Ayrıca bir ağaç dibinde olduğumu fark ettim ve öküz sesine benzer bir ses geldiğini duydum ağacın dibinden. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  17. Rüyamda 3 kişi tamamladığım insanlardı. Bunlar bir tünel kazıyorlardı. Onları görünce dedim ki; “Arkadaşlar fazla açmayın. Toprak kayması olur, altında kalırsınız.” Ben sözümü bitirir bitirmez toprak çöktü ve o 3 kişi altında kaldı ve göçen o topraktan kaçarken benim de üstüme geldi ve ben de altında kaldım. Ve çok korktum. Nefes alamaz durumda toprağı eşeledim ve bir müddet sonra çıktım o toprağın altından. Dışardan bu durumu gören insanlara “Bu göçün altında üç kişi var.” Onlara yardım edelim. Onlar yoksa ölecekler” dedikten sonra aniden uyandım. Hayırlısı Allah’tan bu rüya tabirini bana yazabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

  18. Merhaba, rüyamda çöl kumundan altın sarısı upuzun tek şeritlik gibi toprak bir yolda yürüyorum. Yolda soğan dökülmüş, ben de topluyorum. Soğanlar da çok güzel, biraz da sarımsak topluyorum. O sırada eşimi görüyorum. Eşim “Yoldan soğan mı toplanır?” diye alay ediyor. Ben de soğanın içini gösteriyorum. “Bembeyaz, çok güzel soğan, niye toplamayayım?” diyorum. Bu arada yol çok uzun. Yorumlarınızı bekliyor teşekkür ediyorum.

  19. Rüyamda kardeşimin öldüğünü gördüm ve çok ağladım. Uyandığımda hala ağlıyordum. Bu rüyanın içerisinde bir de kazılmış ve sonra yığılmış nemli toprak gördüm. Bilmiyorum, belki mezar için kazılmış olabilir. Teşekkür ederim.

  20. Rüyamda bana ait olan dere yatağına sınırdaki komşu sahiplenmek için temizlemiş ve mis gibi kokan tazelemiş ve kabartılmış toprak ve kokusunu duyuyorum. Orayı sulamak için benim suyumdan gizli bir su sulama sistemi de koymuş. Kızgınım çok, “Burası benim. Ne yapıyorsunuz burada? Bu suyun parasını ben ödeyeceğim. Benim suyumu da kullanacaksınız” diye kızıyorum.

  21. Rüyamda savaş vardı ve herkes savaş ortamında kaçmaya çalışıyordu. Ben de çok güzel toprak üzerinde kaçmaya başladım. Bir ara düşman görmesin diye yumuşak toprakta sürünmeye hatta altına girmeye çalışıp kamufle olmaya çalışırken toprak üzerinde uyudum. Sonra uykumdan uyandım zaten. Hayır olsun… Yorumlarsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

  22. Rüyamda toprak kayması olmuş. Ben bu toprağın en tepesinde duruyordum. Toprak çok güzeldi fakat etrafımdaki herkes yakınlarını arıyordu. Ben de annemi deli gibi aramaya başladım. Sonunda onu buldum fakat beyaz örtüyle bebek kundaklar gibi sarılmış buldum. Üzerindeki toprağı silkeledim, örtüyü açtım. Öldüğünü sandığım anda annem derin nefes alarak kendine geldi ve çok sevindim. Ayrıca kendimi hamile gördüm. Karnımda ikiz bebekler vardı, hareketlerini dışardan görebiliyordum. Sonra biri beni tekerlekli sandalyeyle evden hastaneye kadar götürdüler. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  23. Merhabalar, gözüme uyku girmiyor. 6 aylık kızım var Allah bağışlasın. Dun gece rüyamda birilerinin evime gelip bir kürek toprağın üzerine küçük kızımı koyup götürmeye çalıştıklarını gördüm. Kızımızın biraz ateşi var hasta, çok korktum. Allah’ım onu bana bağışlasın. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

  24. Rüyamda hoşlandığım bir kız arkadaşımın iş yerine gidiyorum. Sedye ile iş yerinden birini alıp hastaneye götürüyorlar. Ben ise bir koltuğa oturmuş onun gelmesini bekliyorum. Daha sonra kız arkadaşım geldiğinde onu çok özlediğimi söyleyip kimsenin görmeyeceği bir odada alelacele bir kere yanağından öpüyorum. Ve en sonunda başkalarının da yardımını alarak güzel bir yemek sofrası hazırlıyor, yemek de dolma ve sarma var patlıcan dolması. Bu gece annemin benle ilgili gördüğü rüya da şu: Yüksek bir yerde bir adam beni çağırıyor. “Buraya gel” diye. Ben o adama bakmıyorum. Kırmızı bir toprağı bir kabın içine doldurup aşağıya bir yere döküyorum ve gidiyorum… Bu rüyalar ne ifade eder acaba?

  25. Rüyamda eski sevgilimin bana elma fırlattığını görüyordum. Ayrıca o sevgilimle kardeşim evlenmiş ben de kardeşimi kardeşlikten reddediyordum. Büyük bir topraklı alanda küçük, derisi kaygan, siyah bir fareyle kovalamaca oynuyordum anlamı nedir acaba?

  26. Rüyamda evimizin içi tüm topraktı tabanı falan. İkiye ayrılmış gibiydi yarısı kuru, yarısı ıslaktı toprağın. Yorumlarsanız memnun olurum.

  27. Rüyamda camdan bakarken aşağıdan kırmızı topraklar uçuştu evin içine girdi. “Olsun sonra silerim” dedim.

  28. Rüyamda, hafif iniş ve çıkışlı geniş bir arazide çok yumuşak toprak üzerinde yürüyorum. Çevresinde de yüksek binalar var. O binalara gitmek için yumuşak toprak üzerinde yürüdüğümde çevrede doğal bir ortam olduğu hafif yeşillik ve küçük hayvanların yaşadığı ve özellikle kırmızı karıncaların çokça olduğunu gördüm. Bunun tabirini yapar mısınız?

  29. Rüyamda kardeşimi beyaz, uzun elbise içinde ve üstünü kuru toprak toz ve lekeleriyle gördüm. Ormanın içindeyiz ve o karşıma dikilmiş bana bakıyor, elleri de topraklı ve ben onu öyle görünce “Ne bu halin, öldün mü?” diyorum gülüyorum. Bana bir say demiyor, öylece karşımda duruyor. Bu rüyadan korktum. Ne olursunuz bir yorumlayın. Ne demek oluyor tüm bunlar? Mail de atabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

  30. Rüyamda topraklı bir yoldan yürüyorum ve 30 metreye yakın elimde ekmek ile toprağa değdirip tadıyordum tuzlu diyordum bu toprak bir müddet sonrada şekerli toprağa geliyordum bu toprak da şekerliymiş diyorum tabi her seferinde elimde ekmek ile sürekli adım attığımda toprağı tadıyordum. Rabbim hayır eylesin inşallah.

  31. Heyelanla beraber baba evimin önündeki dere kapandı içinde boru ve taş tahtalar vardı yağmur da yağıyordu.

  32. Rüyamda depremi hissedip dışarı çıktığımı, dışarda toprağın kaydığını görüyorum.O esnada abimin babamı, benim Türkiye de kaldığımı iyi olmadığı ve memleket iyi bir talebimin olduğunu babamı söylüyor..6 senedir Türkiye’de yaşıyorum..

  33. Rüyamda bir çiçek saksısını alıp altında kalan toprağı temizlerken çamura dönüşüyor.

  34. Rüyamda bir dere kenarında 2 kişi oturuyordu. 2 kişi arkamızda duruyordu. Oturduğumuz yer yaklaşık 5 metre yüksekliği vardı. Baktım yanımdaki kişinin oturduğu yerde toprak çatlamaya başladı o esnada bağırdım. Toprak kayıyor oturduğum yerde çatladı. Bağırdım beni kurtarın arkamızdaki 2 kişi elimi tuttular kurtardılar geriye doğru kaçtım. Yemyeşil yamaçlı bir alan yamaca doğru yürüdüm. Gördüğüm alan komple yerler çatlamaya başladı toprak hafifte kaymaya başladı. Heyelan var diye yanımdakileri uyardım bu esnada 1 metre çukurda buldum kendimi. Toprak hafifce üstüme geliyordu ayaklarımla toprağı durdurma çalışıyordum, bağırdım 2 kişi elimde tutup beni kurtardılar. Heyelan üzerinde yamaca doğru yürüyorduk. Yorumlasanız sevinirim saygılar.

  35. Bir arkadaşım beni rüyasında görmüş. Beni iri bir adam kovalıyormuş elinde de büyük bir bıçak varmış ben yere düşüyormuşum ve adam beni tam tamına 80 kere bıçaklıyormuş sonra bu kız bana otopsi yapıyormuş sonra beni tabutla gömüyormuş, kefenle değil sonra yağmur yağmaya başlıyormuş ve kızın attığı toprak mezardan geri çıkıyormuş. Yorumlarsanız sevinirim.

  36. Rüyamda ilkokul arkadaşımla toprak bir alanda geziyoruz, birden toprak sanki denizmiş gibi su kıvamına gelip onu yutmaya çalışıyor sonra ben onu kurtarmaya çalışırken toprak beni de yutmaya çalışıyor. Tabir ederseniz sevinirim dört gözle bekliyorum. İyi çalışmalar, iyi günler.

  37. Slm
    Rüyamda iş yerimizin içi toprak kaplanmış abimle birlikte temizlemeye çalışıyoruz ama bir taraftan müşteri doluyor iş yeri. En sonunda toprağı temizliyoruz ama biraz toz kalıyordu. Yalnız iş yerindeki toprağın görüntüsü beni düşündürüyor kurak bir toprak ve su görmediği için kurumuş ve çatlaktı.
    Bana bunu aydınlatırsanız sevinirim.
    İyi günler.

  38. Rüyamda gece evimin yanındaki arazide otururken üzerime birden sert bir rüzgarla karisik toprak yağdığını gördüm ama sadece benim üzerime ve ben çok kokrtum sonra yağmaya devam etti önümde bir küçük kulübe ben onun yanında siper almaya çalıştım sonra allahım dönüşüm yanlız sanadır sana sığındım dedim ve salavat getirdim sonra uyandım yorumlarmisiniz teşekkürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir