Rüyada Kadeh Görmek

Rüyada kadeh görmek, kadına ve hizmetçiye; dolu kadeh hamile kadına; kadehteki suyun dökülmesi çocuk düşürmeye, kırılması kadının vefatına delalet eder.

Bkz: Şampanya

Su veya şerbet içtiğimiz kadehleri rüyada görmek, daha ziyade evin hanımına işarettir. Altın ve gümüş kadehler, sağlamlığa işarettir. Kadehten su dökülmüş ise, kadının doğumunun olmayacağına; kırıldı ise vefatına işarettir. Elinde dolu bir kadeh görmesi, fakat bardak elinden düştüğü halde su elinde kalmış ise karısının bir oğlan doğurup vefatına işarettir.

Rüyada kadeh görmek hayra, evliliğe ve çocuğa yorulur. İçki dolu kadeh hayırsız, zevk düşkünü bir çocuğa işaret eder. Su dolu kadehten su içmek çocuk sahibi olmak demektir. Hayırlı iş, kısmet, evlilik, eş olarak yorumlanır.

Bkz: Altın ve Gümüş Eşya

Rüyada kadeh görülmesi, eşe yorumlanır. Rüyada görülen altın ve gümüş kadehler, cam kadehlerden daha iyiye tabir olunur. Bazen cam ve billur kadehler gizli şeylerin meydana çıkmasına da delildir. Rüyada bir dolu kadeh görmek, çocuğun düşeceğine; kadehin kırıldığını görmek, karısının öleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyada elindeki bir kadehin düşüp kırıldığını, kadehin içindeki suyun elinde kaldığını görmesi, eşinin çocuk doğururken öleceğine ve çocuğunun yaşayacağınıza işarettir. Eğer kadeh kırılmaz da yalnız içindeki su dökülürse, çocuğun ölüp kadının sağ kalacağına delalet eder.

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada kadeh, kadın hizmetçi ile de tabir olunur. Billur kadehlerin kırılması bazen de sıkıntı ile yorumlanır. Rüyasında kadeh yediğini gören kimse, sıkıntı içine düşer. Kadehlerdeki suyun boşaldığını görmesi, su taşıyan adamın ölümüne işarettir. İbn-i Kesir’e göre; kadeh, eş ve hizmetçi ile tabir olunur, içinde su dolu bir kadeh verildiğini ve alıp içtiğini gören evlenir. Veya evine hizmetçi alır. Onunla evlenir ve ondan bir çocuğu olur.

İbn-i Şirin’e göre; rüyasında kadehi kırılıp içindekinin döküldüğünü görenin çocuğu yaşamaz. Elinde boş kadeh görenin evladı olmaz. Elindeki kadehin içindekini içip bitirdiğini görmek, ecelinin yaklaştığına; kadehte tadı çok kötü bir şey olduğunu görmek ölüme delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kadeh görmek, zevceye ve hizmetçiye işarettir. Altın ve gümüş kadehler, daha sağlam olduğundan, cam ve billur kadehlerden tabirce hayırlıdır. Bazen cam ve billur kadehler gizli şeylerin meydana çıkmasına işarettir. Dolu kadeh, hamile kadına işarettir. Eğer kadehin içinde bulunanı suyun döküldüğünü görse, hamile olan kadın çocuk düşürür. Kadehinin kırıldığını görse, kadın ölür.

Bir kimse rüyada elinde bir kadeh olduğunu ve kadehin elinden düşüp kırıldığını ve içindeki suyun elinde kaldığını görse, o kimsenin hanımı bir oğlan çocuğu doğurur ve kadın ölür, çocuğu kalır. (Eğer kadeh kırılmayıp su dökülecek olsa, o kadının doğurduğu çocuğu öbür, kendisi kurtulur. Kadeh, rızka işarettir. Kadehler kadınların çeyizlerinde bulunduğundan mala, içindeki su içildiğinden dolayı da iki yönden gelecek suya işarettir. Bazen billur kadehler kırıldığından sıkıntıya işarettir. Rüyada kadehleri yediğini gören kimse, büyük bir sıkıntıya düşer.

Rüyada kadeh görmek; kısmet, hayırlı iş, evlilik, eş olarak yorumlanır. Genç bir kız, rüyasında içinde temiz su veya şerbet dolu bir kadehi aldığını görürse iyi huylu çalışkan biriyle evlenir. Elinde boş kadeh bulunan bekar biri çevresindekilerin yardımıyla bir eş bulur. Rüyada kadeh görmek, evlilik ve çocuk sahibi olmaya işarettir.

Kadeh 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir