Rüyada İnci Görmek

Rüyada inci görmek; Kur’an ilmi ve kıraatine, çocuk ve hizmetçiye, din ve dünya ile ilgili her türlü olgunluk ve güzelliğe, sadık dosta ve faydalı ilime işarettir. Fazla inci mal ve dünyalığa; kadının inci görmesi, bekar için evlenmeye, çocuksuzlar için çocuğa, eş ve çocuğu olanlar için zenginliğe delalet eder. 

Rüyada inci gerdanlık görmek, kadınlar için süs ve güzelliğe, erkekler için halis niyetle yapılan amellere işarettir. İnci dizileri, Peygamberimizin (S.A.V.) hayat kaynağı olan sünnetlerine; incili bilezik, afiyet, muhabbet ve ihlasta ziyadeliğe delalet eder.

Rüyada inci almak, ilim ve fazilet sahibi olmak ve halk tarafından sevilmek demektir. Ağzına inci sokmak, dininin güzel olduğuna yorumlanır İnci görmek, mutluluğa; inci almak, başkanlığa seçilmeye işarettir. Buna karşılık rüya boynuna inci takan kız evlenir anlamındadır. İncileri tek tek ipe dizen kişi mutluluk gözyaşı dökebilir. İş hayatınız düzene girecek ve yakında hoş bir sürprizle karşılaşacaksınız. (Bkz: İnci ve Cevher Delen)

Rüyada inci görmek ne demek: Gören kişi erkek ise gözyaşıdır. Genç kız ise mutlu bir evliliğin habercisidir. Kadın ise eğer inci kopar ve yere düşer ise eşinden ayrılır. Erkek ise servete işaret eder. Kadın eline bir tane inci alırsa çocuk sahibi olur.

Danyal Aleyhisselama göre: rüyada inci görmek, erkek ve kız evlada delalet eder. İbn-i Sirin’e (R.A.) göre; rüyada inci görmek, güzel bir kadına veya hizmetçiye işarettir. 

Rüyada kendisinin birçok incisi olduğunu gören, çok mala ve nimete sahip olur. Dizi halinde olmayan inci görmek, Kur’an ve eğer dizi halinde ise ilim ve hikmet ile tabir olunur. İnci gören, mantıksız konuşur veya Kur’an okumayı unutur. Rüyasında inciyi ateşe attığını gören, layık olmayan birine ilim öğretmeye kalkar. Bir inci bulduğunu görenin güzel bir çocuğu olur. İri bir incisi olduğunu görmek, çok mala; onu satmak, ilim sahibi olmaya delalet eder. 

Rüyada inciyi ayağının altına aldığını gören, kızını layık olmayan biriyle evlendirir. Eğer bu inci kırılır ise, kızının ölümüne veya kocasından ayrılacağına işarettir. 

Abdulgani Nablusi’ye göre; dizili olarak inci bulduğunu gören, Kur’an okur veya onu bir başkasına öğretir. Dizi halinde olmayan birtakım inci bulduğunu görenin çocuğu ve hizmetçileri çok olur. 

Rüyada görülen inciler iri taneli, rengi berrak ve yuvarlak olurlarsa güzel eş ve hizmetçi ile tabir olunur. Bazı yorumculara göre, iri taneli inci görmek, rızık bolluğuna ve berekete delalet eder. 

Rüyada bağlı ve mücevher kutusu içinde inci görmek, hüzün ve kederle yorumlanır. İnci yuttuğunu gören ilim ve bilgi sahibi olur. Ağzından inci çıktığını görmek, iyi söz söylediğine delalet eder. Bir çöplüğe dökülmüş inci gören, ilim ve bilgi ile alay eder. Elinde bir inci olduğunu görenin karısı hamile ise doğurur. 

Ebu Said El-Vaiz demiştir ki; şöyle işitmiştim:” Bir erkek İbni-i Sirin’e gelerek; rüyada gördüm ki, iki kişi ağızlarına inci sokuyorlardı. Bunlardan biri ağzına soktuğu inciyi daha küçük olarak çıkarıyor, öteki ise daha büyük olarak çıkarıyordu. Acaba bunu nasıl tabir edersiniz? diye sormuş, İbn-i Sirin de şu yorumu yapmış: Ağzına soktuğu inciyi daha küçük olarak çıkaran adam benim. Çünkü ben duyduğumu söylerim. Büyük olarak çıkardığını gördüğün adam ise yalancı bir adamdır, işittiğini büyüterek söyler”. Dizilmiş inciyi rüyada görmek, Kur’an ve ilim ile tabir olunur. 

Rüyasında inci deldiğini gören, birçok ilim öğrenip bunu halka anlatır. Ağzına inci koyduğunu görmek, güzel söze delalet eder. İnciyi bir nehre veya bir kuyuya attığını gören halka iyilik eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada dizilmiş inci görmek, Kur’an’a, ilme veya çocuğa işaret eder. Rüyada kendisinin inci deldiğini gören kimse, Kur’an’ı doğru bir şekilde tefsir eder. İnciyi yuttuğunu veya sattığını gören kimse, Kur’an’ı unutur. 

Rüyada inci aldığını gören kimse, çok ilim öğrenir ve halk içinde değeri artar. Ağzına inci sokan kimse iyi bir dindar olur. Bir kimse rüyada kendi ağzından inci saçtığını insanların ve kendisinin o incileri aldıklarını görse, o kimsenin hikaye söyleyerek halka vaaz ve öğüt vermesine ve insanların ondan faydalanmasına işaret eder. 

Rüyada kendisine bir inci verildiğini gören kimse, o incinin kıymeti nispetinde kendi akrabalarından bir kız elde eder. Rüyada bir inciye malik olduğunu gören kimse, evlenir. Bir kimsenin emanet bir inci alması, ömrü olmayan bir çocuğa işaret eder. Rüyada denizden veya nehirden, birçok inci çıkardığını gören kimse, devletin hazinelerinden veya o nehre mensup kimselerin malından helal mala erişir. 

Rüyada çok fazla inci görmek, hizmetçilere ve miras gözleyen kimsenin kendisine ait olacak birçok mala işaret eder. Çok inci, alim için ilme; vali için valiliğinin devamına; tüccar için ticarete, esnaf ve zanaatkar için onların mesleklerine işaret eder. İnci, her şeyin kemali ve güzelliğidir. 

Rüyada bir inci yuttuğunu gören kimse, hakikatini bildiği bir şeyde şahitlik yapmaz. Rüyada inci çiğnediğini gören kimse, gösteriş yaparak insanlar hakkında dedikodu eder. Rüyada inci kustuğunu ve onu çiğneyip yuttuğunu gören kimse, insanlara hile yapar ve onları gıybet eder. 

Rüyada inciyi bir kuyuya veya bir nehre attığını gören kimse, insanlara iyilik eder. Bir kimse kendisinin inci saydığını görse, o kimseye meşakkat ve mihnet isabet eder. Bir kimsenin rüyada inci görmesi, fazlaca sevineceğine işarettir. Kendisine inci verilen kimse ululuğa erişir. 

Rüyada inci yuttuğunu, sonra çıkarıp attığını gören kimse, her zaman Kur’an’dan ezbere okuduğu şeyi unutur. İnci; mal, hizmetçi ve güzel söze işaret eder. İnciden yapılmış kelepçe görmek, nikaha veya maldan bir parçaya ya da Kur’an’dan bir hatim indirmeye işaret eder. 

Bir kimse rüyada inci yuttuğunu görmesi, o kimsenin ezberleyeceği ilme ve hikmete işaret eder. Rüyada dizilmiş veya dizilmemiş dağınık incileri bir çöplüğe veya bir yola ya da incinin orada bulunması çirkin görülecek bir yere attığını gören kimse, ilim ehli olmayan kimseye ilim öğretir ve o şekilde ameli de hafife almış olur. Tabirce incinin büyüğü, küçüğünden daha faziletlidir. Bazen de incinin büyüğü, Kur’an’dan uzun surelere işaret eder. Henüz delinmemiş inci, genç kıza işaret eder. İncinin delinmesi kendisinde zahmet olmayan ve çabucak elde edilecek bir rızka işaret eder. Bazen de inci, akan gözyaşına işaret eder. 

Rüyada görülen büyük inci tanesi, hamile kadın için erkek çocuktur. Bundan dolayı bir kimse, hanımının kendisine bir inci verdiğini görürse, o kimse hanımından güzel bir erkek çocuğa işarettir. Verilen incinin parlaklığı yoksa, çocuk kız olur. Eger hanımından bir inci alsa ve o inciyi bir sandık içinde gizlese veya üzerine bir bez örtse, yine doğacak çocuk kızdır. İnci, kadın için hayırdır. Rüyayı gören kadın nikahlı değilse, inci evlenmeye; kadının çocuğu yoksa, inci çocuğunun olmasına; kocası ve çocuğu varsa, o kadının zengin olmasına işaret eder.

Rüyada inci gören bir erkekse, çok üzülebilir ve gözyaşı dökebilir. Buna karşılık rüyasında boynuna inci takan kız evlenir. Birden fazla inci taktığını gören kızı birkaç kişi birden isteyebilir. İncileri tek tek ipe dizen kişi sevinç gözyaşı dökebilir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Mücevherat, Küpe Görmek, Kuyumcu, Kuyumcu

İnci

“Rüyada İnci Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Merhaba ben rüyamda saçlarımı tararken saçlarımdan inci taneleri döküldüğünü gördüm. Normalde sarışınım ve saçlarım sarı ama rüyamda saçlarım upuzun ve kumral renkteydi. Acaba ne anlama geliyor? Şimdiden teşekkür ederim…

  2. Merhaba, ben rüyamda bir sürü küçük inci tanesi gördüm, hepsi beyazdı, yere saçıldılar toplamaya çalıştım. Anlamı nedir? Çok merak ediyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir