Rüyada İbrik Görmek

Rüyada ibrik görmek tabiri; hizmetçiye, bereket ve mirasa, sıhhat ve uzun ömre, hamile kadın için erkek çocuğa, günah işleyenin tövbe etmesine işaret eder. Birçok ibriği bir yerde görmek, güzel ameller işlemeye ve bereketli kazanca delalet eder.

Bkz: Leğenci, Su Görmek 

Rüyada ibrik görmek tövbe ile yorumlanır. İbrik, hamile kadınlar için oğlan çocuk doğurmaya; erkekler için sır saklamaya delalet eder. Bir ibrik ile abdest aldığını görmek, ibadetinin kabul edildiğine işarettir. İbrik gören dünyada güzel işler yapar. 

Rüyasında altın bir ibrik gören tövbe etmelidir, gümüşten ibrik görmek ise iyidir. Salimî’ye göre: Rüyada ibrik görmek, hizmetçiye yorumlanır.

Cafer’i Sadık’a göre; Rüyada ibrik görmek, kadın için eşe, hizmetçiye, dine, vücut sağlığına, uzun ömre, mal, nimet, hayır ve berekete ve mirasa yorumlanır.

Rüyada ibrikten el yıkadığını veya abdest aldığını veya başka bir şekilde kullandığını görmek, sağlığınızın devamlı olacağına; hasta iseniz iyileşeceğinize; gümüş bir ibrik ve içindeki berrak ve temiz su ile yıkandığını görmek, ev halkının tamamının sağlıklı kimseler olduğuna ve bu saglıklarının devam edeceğine işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada ibrik görmek, günahkar için bir tevbeye, hamile için ise erkek çocuğa işarettir. Bazen de gizlilikleri biten bir erkek çocuğa alamettir. 

Rüyada ibrikleri bir araya toplamak, cennete gitmeye sebep olacak güzel amelleri işlemeye işaret eder. Rüyada, ibriğin kıymetinin yüksek olduğunu gören kimsenin kıymeti ve şanı yüksek olur. İbrik, oyuna, gülmeye ve kahkahaya da işaret eder. İbriğe benzeyen kap kacakların tabiri de böyledir.

İbrik

“Rüyada İbrik Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Erkek arkadaşım önümüzde duran mavi plastik bir ibrikten su istedi. “Ben de ondan su akmaz, tıkaçla kapatılmış” dedim. Ve siyah bir tıkaçla iki taraftan da kapatılmıştı. Hatırladığım başka iyi veya kötü bir şey yok. Bu istihareye yattığım bir rüyaydı. Yorumlarsanız sevinirim.

  2. Rüyamda bakır ağzı kapalı ibriği açmaya çalışıyorlardı. Ben aldım açtım, içinden inci pırlanta çıktı. Ben de kendi payımı taşı büyük pırlantadan aldım ama bir kadın bana içinde pırlanta ve incili bir kolye veriyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir