Rüyada Gemi Yelkeni Görmek

Halid El-Isfahani’ye göre; rüyada geminin yelkenlerinin açık olması, rüya sahibinin halk arasında ünlü bir kişi ve söz sahibi olduğuna işarettir.

Ayrıca bkz: Gemi Zinciri, Yelken, Deniz 

Rüyada yelkenleri toplu ve bağlı görmek, bu rüyanın aksinedir. Kendi eliyle yelkenleri açtığını görmek, ün kazanmak için hayırlı işler yapmak istediğine ve halka yardımda bulunacağına; yelkenleri kendi eliyle topladığını görmek, fena ve gereksiz bir iş ile eski ününü halk arasında kaybettiğine delalet eder.

Kirmani’ye göre; bir kimsenin rüyasında yelken açtığını görmek, günahlarından kurtulmasına işarettir. Yelken, geminin gidişine sebep olduğu gibi, mal da insanın hareketinin ölçüsü olduğu için, yelken açmayı mal ile tabir edenler de vardır. Açtığı yelkenin rüzgarla dolduğunu gören, kazanç için bir işe başlar ve kazandığı parayı da biriktirir. 

Rüyada yelkenin rüzgarla bazen dolup bazen boşaldığını görmek, bazen kazanca bazen de zarara işarettir. Dolu ve şişkin bir yelkenin birdenbire boşaldığını görmek, rüya sahibinin malının elinden gideceğine delalet eder.

Rüyada gemide bir yelken açıp bunu iyi idare ettiğini gören, evin işlerini iyi idare eder. Eğer tüccar ise alışverişinde intizam olur. Açtığı yelkeni iyi yönetmediğini gören, işlerinde de başarılı olamıyor demektir. 

Ebu Said El-Vaiz’e göre; rüyasında yelkenin parçalandığını görmek, rüya sahibinin işlerinin karışacağına; yelkenin delinip rüzgarı tutmaz olduğunu görmek, bir hastalık veya bir felaket yüzünden para harcayacağına; yelken yaptığını ve yeniden diktiğini, yelkeni tamir ve yamadığını görmek, bozulan işlerinin düzeleceğine ve çalışırsa başarılı olacağına delalet eder.

Gemi Yelkeni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir