Rüyada Doğurmak Doğmak Görmek

Ayrıca Bkz; Bebek (Canlı), Erkek Bebek, Ölü Bebek

Rüyada bir kız çocuğu doğurduğunu görmek, hayra işarettir. Erkek çocuk doğurduğunu gören, şiddetli keder ve sıkıntıya uğrar. Yahut fena bir söz duyar.

Bir rivayete göre de, rüyayı gören hastalanır. Rüyada karısının erkek çocuk doğurduğunu görmek, eğer hamile ise kız çocuğu doğuracağına; eğer değilse, keder ve sıkıntıya uğrayıp, sonra bundan kurtulmaya; karısının kız doğurduğunu görmek, erkek çocuk doğuracağına delalet eder. 

Bazılarına göre: Rüyada erkek çocuk doğurmak kıza, kız doğurmak erkeğe işarettir. Ancak bazı rüya, rüyayı görenin durumuna göre aynen çıkar. Ağzından çocuk doğurduğunu gören, hasta ise ölür. 

Bir rivayete göre rüya sahibi biri hakkında şefaatte bulunup iyi söz söyler. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre: Bir erkeğin rüyada çocuk doğurduğunu görmesi, kendisine uygun olmayan bir ağır yük altına gireceğine, sonra kurtulup düşmanına üstün geleceğine delalet eder. Bir görüşe göre de, bu rüya fena huylu bir eşten kurtulmaya delalet eder. 

Rüyada bir kadının gebe olmaksızın çocuk doğurduğunu görmesi, kocasının zengin olacağını gösterir. 

Kirmanî’ye göre: Rüyada bir kadının kız çocuğu doğurduğunu görmesi, kocasına bir fayda geleceğine; erkek doğurduğunu görmesi kocasına keder ve sıkıntı geleceğine delalet eder. 

Cafer’i Sadık’a göre: Bir kadın rüyasında bir erkek çocuğu doğurduğunu ve çocuğun hemen konuştuğunu görse, dünya ve ahirette selamete erer. Bir rivayete göre vefat eder. Bir kız doğurduğunu ve çocuğun hemen konuştuğunu görse, Cenabı Hakk (C.C.) ona bir çocuk ihsan eder.

Hamile bir kadın rüyada erkek bir çocuk doğurduğunu görse, o kadın bir kız çocuğu doğurur. Bir kız çocuğu doğurduğunu görse, bir erkek çocuk doğurur. Kız çocuğu tabirce üzüntüden kurtulmaya erkek çocuk ise üzüntüye işarettir. 

Bir hasta rüyada, annesinin kendisini doğurduğunu görse, o hasta ölür. Bu rüyayı zanaatkar olan birisi görse, onu zanaat ve işinden men edecek birtakım maniler çıkar. Bu rüyayı fakir bir kimse görse, onu besleyecek ve düşünecek bir adamı çabucak bulur. Eğer bu rüyayı gören adam zengin ise, zevk ve eğlence yüzünden servetini muhafaza edemez ve nezaret etmek için bir başkası onun üzerine tayin edilir. Bu rüyayı görenin hanımı varsa hanımının çocuk doğurmayacağına işarettir. 

Eğer rüyayı görenin hanımı hamile ise, o kadının erkek bir çocuk doğurmasına işarettir. Rüyayı gören düşman ve dava sahibi birisi ise onun hakim yanında delilinin geçerli olmamasına işarettir. 

Bir kadın rüyada kendisini ağzından doğurduğunu görürse, onun öleceğine ve ruhunun ağzından çıkacağına işarettir. Rüyada kız doğurmak hapis olan bir kimsenin üzüntüden kurtulmasına işarettir. Erkek bir kimse, rüyada bir erkek çocuk doğurduğunu görse, hastalanır ve üzüntüden kurtarır. Düşmanına galip gelir. 

Rüyada kız doğurduğunu gören kimse, her sıkıntıdan kurtulur ve onun neslinden millet ve kabilesi için makamı yüce bir kimse çıkar. 

Rüyada hayvan doğurduğunu ve bu hayvanın kedi olduğunu görse, doğan çocuk hırsız olur. Doğurmak sıkıntı ve hastalıklardan kurtulmaya, aile ve komşularından ayrılmaya işarettir. Doğmak rahatlığa, kederden kurtulmaya, borcu ödemeye ve tövbe etmeye işarettir. 

Rüyada bir erkek çocuk doğurduğunu gören kadın en sonunda ferahlık, sevinç, müjde, ağırlıktan kurtulmaya ve kurtuluşa ermeye işarettir. Kız doğurduğunu görse, izzet, şeref, ucuzluk, bolluk, güçlükten sonra kolaylık ve sevinç içerisinde geniş bir rızıkla rızıklanır.

Rüyada doğurduğunu gören kimse, fakir ise zengin olur. Zengin ise, üzülür. Bekarsa çabuk evlenir ve hanımı bir çocuk doğurur. Hasta olan bir kimsenin çocuk doğurduğunu görmesi, onun öleceğine işarettir. 

Fakir, muhtaç, üzüntü ve kederli kimselerin böyle bir rüya görmeleri, üzüntü, sıkıntı ve mihnetten kurtulmaya işarettir. Bu rüya tüccarlar hakkında mallarının gitmesine, misafirler hakkında onların yüklerinin hafiflemesine ve akrabasının ölmesine işarettir. 

Rüyada hamile olduğunu gören kimse, üzülür. Doğurduğunu görse, üzüntüden kurtulur. Rüyada kızı olduğunu gören kimse, borçlanır. Rüyada kızının öldüğünü ve onun için bir kabir kazdığını gören kimse, borcunu öder.

Doğurmak Doğmak

“Rüyada Doğurmak Doğmak Görmek” üzerine 46 yorum

  1. Rüyamda kendimi doğum yaparken görüyorum. Doğumumu izliyordum karşıdan. Yaklaşık 9 yaşlarında bir erkek doğurdum. Çocuk hemen kalkıp oynamaya gidiyordu fakat anne karnında çok durduğu için üst dudaklarını ve başının bir kısmı, alnını anne karnında yemiş. Kan yoktu. Şu an hamileyim ve rüyadan çok etkilendim. Yorumunuz nedir?

    1. Gonca merhaba, Şu anda hamileyken bu rüyayı görmen çok normal. Çocuğun ve onun sağlığıyla ilgili endişelerin var. Temel olarak çocuğun karnındayken başına kötü bir şey gelmesi ona olan her şeyden kendini sorumlu tuttuğunu gösterir. Rüyada çocuğunun hemencecik büyümesi Allah'ın izniyle kolay bir doğum ve bebeklik süreci geçireceğine işaret eder. Rüyada yaraların olup kan olmaması bunların sadece senin kaygıların olduğunun kanıtıdır. İçini ferah tutman ve çocuğunun sağlıklı doğacağına inanman gerekmektedir. Anne karnında çok durması senin çocuğunun gelişiminde onun üstüne gereğinden fazla ve onun bir birey olarak yetişmesini engelleyecek kadar çok düşeceğinin sinyallerini vermektedir. Bu konuda okumalı ve bu konuya karşı önlem alman gerekmektedir. Hayır olsun inşallah. Sevgiler.

  2. Merhabalar. Rüyamda hamileyim ve sancım tutuyor, çayırda tek basıma yürüyorum. İki kişi var biri kız diğeri kadın bana bakıyorlar ama yardım etmiyorlar . odunun üstüne oturuyorum. Sancıdan ölecek gibi oluyorum uyanıyorum. Yakın arkadaşımın annesi de aynı rüyayı görüyor arkadaşım erkek .annesi rüyasında oğlu ile beni evlilik dışı çocuk yaptığımız için dışlıyorlar ve ben orda sancı çekerken yardım etmek yerine sadece seyirci kalıp oğluna gelip beni götürmesini soyluyorlar. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?

  3. Rüyamda annemin 77 tane çocuk doğuracağını gördüm ve annemi görmeden kapıda bekliyordum. Bu ne demektir?

  4. Ben rüyamı anlatmak istiyorum. Benim annem 2 sene önce vefat etti ve ben şuan 2 aylık hamileyim. Rüyamda hiç sancım yokken annem geliyor ve beni abimle beraber bir arabaya bindirip hastaneye götürüyor. Abim arabayı süren kişi sonra ben doğumhaneye giriyorum ama o kısmı hatırlamıyorum. Ben çıktıktan sonra ebe ye bebeğimi soruyorum beni tekrar doğumhaneye alıyor ve bebeğin eşini de doğurtturuyor ama hiç canım yanmıyor 2 doğumda da. Sonra annem geliyor ve ben anneme ebeden bebeğimi getirmesini istiyorum. annem bana bebeğimi getiriyor. bir kız çocuğu doğurmuşum, sapsarı saçları, kalem gibi siyah kaşları ve ağzında sanırım 6 tane diş oluyor. ben herkese özürlü mü bebeğim diye soruyorum herkes sanırım öyle diyor ama ben bebeğime öyle sıkı sarılıyorum ki özürlü olmasını umursamıyorum bile. Anlamını çok merak ediyorum kız çocuğu doğurmak hep güzel ama benim rüyamın devamı da var işte onun tabirini bulamadım. Teşekkür ederim.

  5. Merhaba ben rüyamda tanımadığım bir kadının normal doğum yaptığını gördüm. Çok rahat doğum yaptı ve çok güzel bir kız çocuğu oldu ve çocuk hemen yürümeye başladı, rüyamda çocuğun güzelliğine hayran kaldım. “ Maşallah!” diyordum. Anlamı ne acaba? Hemen cevap bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

    1. Merhaba ben bugün rüyamda hamile kaldığımı ve hastanede doğum yaptığımı gördüm. Doğum yaptıktan sonra bebeği kucağıma verdiler. Bebeğin cinsiyeti kızdı. Eve gittiğimde çocuğa teyzemler bakıyordu sonra bebeğin yanına uzanıp uyudum. Ama rüyamda doğurduğum çocuk 3-4 yaşlarındaki çocukluğuma benziyordu. Gördüğüm rüyanın anlamını bazı sitelerde araştırdım ama bir de sizin yorum yapmanızı istedim. Şimdiden çok teşekkürler.

  6. Bir oğlum var içerde yatıyor. İşlerimizi zar zor sürüklemeye çalışıyoruz. Maddi manevi zor durumdayız. Rüyamda çok güzel gürbüz bir erkek çocuğu doğurdum. Doğum yaptığımı görmedim. Oğlumun ismine çok yakın bir isim koyduk, hiç ağlamayarak bakıyordu.

  7. Rüyamda köpeğe hamileydim ve ona dokunduğunda sanki elimde tutuyor gibiydim. Baya karnımdayken elimde tutuyordum sonra nasıl doğurdum bilmiyorum ama doğmuştu ve yürüyordu. Hayra çıksın. Acaba neye işaret, acil cevaplarlar mısınız? 🙁

  8. Rüyamda hamileydim ama haberim yoktu, evli bile değildim. Yengemin eli yüreğime değdi ve bana sana “Ne oldu böyle” dedi. Ben de hamile olduğumu bilmiyordum ve bir kaç gün sonra doğurdum, kimsenin haberi olmadan ama çok üzülmüştüm, ağlamıyordum sadece durgundum.

  9. Merhaba ben bekarım ve rüyamda bir bebek doğuruyordum ama bu bebek kız mı veya erkek mi göremedim. Yorumunuz nedir?

  10. Rüyamda bir hayvanı doğururken görüyorum ama hangi hayvan bilemiyorum. Ortada bir çukur var ve o çukurun içinde beyaz süt gibi bir şey var. O hayvandan yavrular çıkacak diye beklerken, o yavruları ben doğuruyorum, bir sürü, eşofmanımın paçalarından bile çıkıyor bunlar. Korku filmi gibiydi, çok etkiledi beni, bu rüya! Acil bir yorum bekliyorum.

  11. Rüyamda hamile olduğumu doğuma giderken görüyorum. Bebeğim doğacak ama hiç bir ağrım, sızım, sancım olmuyor. Öyle rahatlıkla gidip yatıyorum, yattığım anda bebeğim kendiliğinden geliyor. Bembeyaz bir kız çocuğu. Şuan evli değilim. Yorumunuz için şimdiden teşekkürler…

  12. Rüyamda doğum yapıyordum ve doğumu kendim yaptım. Küçük bir canlı doğurdum, onu hastaneye yetiştirdim. Kardı her yer ama geceydi, buz tutmuştu. Doktor böbreklerinin hasta olduğunu ve yaşayacağını söyledi. Bu rüyanın bir anlamı var mı?

  13. Merhaba ben bekarım. Rüyamda 5 iz kız çocuğu doğuruyorum. 1 ay boyunca hiç görmüyorum, emzirmiyorum, hiçbir şey yapmıyorum. 1 ay sonra gördüklerimde büyümüşler ve anne demeye başlamışlar. Yorumunuz nedir?

  14. Rüyamda ikiz erkek bebeğim olduğunu gördüm. Ama hamile değildim. Doğum falan görmedim. Çok güzellerdi. “İsimleri Yusuf ve Ömer olsun” dedim. Emziriyordum ama süt çoktu, zor emiyorlardı. Hemen büyüdüler emekliyorlardı. Ben gerçekten bebek sahibi olmak istiyorum. Rüyanın yorumu nedir acaba? Yardımcı olursanız. Teşekkürler.

  15. Rüyamda doğum yapıyordum. Kız çocuğum oluyordu ama evli değildim. Erkek arkadaşımdan oluyordu. Bu ne demek oluyor?

    1. Ben dul bir kadınım. Rüyamda çocuk doğurduğumu gördüm ama cinsiyetini görmedim, pek emin de değilim. Çocuğu boşandığım eski eşim seviyordu gördüm. Sordum “Kız mı, erkek mi?” diye. O da “Erkek” dedi. Yorumlarsanız sevinirim.

  16. Merhaba ben rüyamda tek başıma çocuk doğurduğumu ve hastaneden çıkmaya çalıştığımı gördüm. Bu bir erkek çocuğuydu iri ve renkli gözleri vardı, çok güzeldi. Hemen oturmaya falan başladı. Onu bir gün aç bırakmışım ve halsiz kalmıştı. Sonradan emzirmek aklıma geliyor. Tam emzireceğim sırada uyandım. Lütfen yorumlar mısınız? Çok etkilendim. Şimdiden teşekkürler.

  17. Merhaba ben rüyamda doğum yapmak için hazırlık yaptığımı görüyorum. Ama ağrı sancı çekmiyorum. Daha sonra da bir kızım oldu diye sevindiğimi görüyorum. Ama ne doğurduğumu, ne de çocuğu görmedim. Sadece çok mutluydum, kızım oldu diye. Ben 43 yaşındayım, 3 oğlum var. Rüyamı yorumlarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler. Bu rüyadan 3 veya 4 gün önceydi, sanırım. Yine rüyamda doğum yaptığımı gördüm. Doğum masasından başımı kaldırıp baktığımda da bir oğlan olduğunu görmüştüm. “Yine oğlan. 4. de oğlan oldu” dediğimi hatırlıyorum.

  18. Merhabalar rüyamda 11 tane çocuğumun olduğunu gördüm. Onlara bakıyordum, yemek veriyordum ama sıkıntılıydım. Nasıl bakacağım diye düşünüyordum. Yorumunuz nedir, acaba?

  19. Merhaba ablam 5 aylık hamile. Onu eski evimizde gördüm. Ablam “Tuvaletim geldi” diyerek tuvalete gediyor. Ben bulaşık yıkamaya gidiyorum ama yığınla bulaşık vardı. Sonra birden aklıma ablamın suyunun gelmiş olabileceği geliyor. Ona bakmaya gittiğimde ablam tuvalette doğurmuştu. Bu neye işarettir? Ayrıca kendi de rüyasında doğurduğunu görmüş.

  20. Ben rüyamda annemin hamile olduğunu gördüm. Sadece paketin içinde bebeğin markete bırakılmasını ve babamla birlikte marketten almaya gittiğimizde paketin içinden köpek çıkması, babamın paketin içinden böbrek çıkarıp bana göstermesi ne anlama geliyor? Çok merak ediyorum yanıt verirseniz sevinirim.

  21. Merhaba, evliyim iki çocuğum var. Rüyamda annem hamile ama babam doğurmasını istemiyor. Ablam ve babam düşürmeye çalışıyorlar bebeği, annemin acı çektiğini görünce müdahale ediyorum. Bir de bakıyorum bebek doğmuş, şaşırıyorum bebeğin anne karnında 7 aylık olduğunu öğreniyoruz. Annem bebeği bana veriyor “Hadi emzir onu” diyor. Ben de emziriyorum. Emzirirken bebeğe bakıyorum elini tutuyorum ve hangi kardeşime benzediğini çıkarmaya çalışıyorum. Bu arada kız mı, erkek mi, bilmiyorum. Yorumunuzu merakla bekliyorum.

  22. Merhaba, rüyamda hamileyim, doğum yapıyorum ve erkek çocuğum oluyor. Çok seviniyorum ama bir bakıyorum bebeğin ağzı tamamen kapalı yani ağzı hiç yok. Çok şaşırıyorum rüya bitiyor. Yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler…

  23. Merhaba, rüyamda hamileydim ve cinsiyetini bilmediğim bir doğum yaptım. Bebeği göremeden ölüm haberini aldım. Rüyamda haftalarca sütüm akıyordu ve çok gözyaşı döktüm. Yorumunuzu rica ediyorum.

  24. Merhaba, ben rüyamda bir kız çocuk doğurdum çok küçüktü ceviz kadar sonra zarını yırttı ve hareket etmeye, büyümeye başladı. Ben de onu “Yavrum benim sen ne kadar küçüksün, biraz daha büyümen gerek erken doğdun” dedim ve yuttum. Çok endişeliyim lütfen cevaplar mısınız? İyi çalışmalar.

  25. Rüyada evli olmadığım halde çocuklarımın olduğunu ve yeniden bir çocuğumun doğduğunu gördüm. kucağımda bir sarışın bebek vardı, erkek diye yordum sanırım. Ama erkek veya kız mı, tam olarak bilmiyorum ama abimin bana dediği söz ise “Seni gelinlik kız olarak bu evden çıktığını göremedim. Utanıyorum senden” gibi bir şey söyledi ve ben çok etkilendim. Bu ne anlama geliyor? (Ayrıca ben 18 yasında genç bir kızım.)

  26. Ben rüyamda gördüm ki doğuruyorum ve doğum yapıyorum. Fakat bebek çok küçük ve ölmüş. Biz de atıyoruz bebeği. Ne demektir bu?

  27. Eşim, bir erkek çocuk doğuruyor rüyamda. Ancak çocuk hemen ölüyor. Cenazesi için kendi annem ve babam yardımcı oluyorlar. Cuma namazı sonrası defin için hazırlanıyoruz. Rüya bitiyor. Yorumlarınızı rica ederim. Teşekkür ederim.

  28. Rüyamda doğum yapıyordum ve bebek karnımı yararak çıktı. Ben kanlar içinde, karnım açık bir şekilde hastaneye gidiyordum. Bebek mosmor olmuştu ve ben hastaneye varınca bana öğrenci bir doktor baktı, karnımı dikeceğini söyledi. Daha dikemeden uyandım.

  29. Annemi hastanede doğum yaparken gördüm. Babam ve ben hastanedeydik. Baya da sıkıntılı bir dönemdeyiz. Bu rüya neye işaret ?

  30. Selam. Rüyamda hastanede bir erkek çocuk doğuruyorum ama istemiyorum o çocuğu ertesi günü gidip geri alıyorum ve seviyorum. Anlamı nedir acaba?

  31. Merhabalar, rüyamda hamileyim ve doğum için hastaneye yetişemiyorum. Doğum yürürken gerçekleşti. 4 bebek oldu ve bebeklerin hepsi prematüre olarak ölü doğdu. Yorumunuz nedir?

  32. Merhaba. Evli biri olarak rüyamda zahmetsiz ikiz çocuk doğurduğunu mutlu olduğumu onları kucağıma aldığımı hatta birine su verdiğimi görüyorum. Sanırım doğum esnasında da yatmıyorum oturuyorum ve zahmet çekmiyorum. Saygılar…

  33. Merhaba. Ben şuan 9 haftalık hamileyim dün gece rüyamda benim doğumumu annemin yaptırdığını ve bir kız bebek doğurduğunu gördüm. Çok etkilendim bir türlü bu rüyanın yorumunu bulamadım. Bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım şimdiden teşekkür ederim.

  34. Rüyamda önce yılanbaşı doğarken görüyorum ama sonra bir kaplan doğuyor. Benden doğmuyor ve bana zarar vermiyor. Manasını rica ediyorum.

  35. Rüyamda bir fil doğum yapıyordu ve yeğenlerimin hepsi bunu heyecanla bekliyorlardı. Doğum esnasında en büyük kız yeğenim filin kesesini çekti ve yavru filin nefes almasını sağladı ve uyandım, cevap için şimdiden teşekkür ederim.

  36. RÜYAMDA DOĞUM YAPTIM. KIZMI ERKEKMİ BİLMİYORUM. SONRASINDA ÇOK KANAMA VARDI. HER YER KIRMIZIYDI VE UYANDIM. BU NE ANLAMA GELİR?

  37. Ben bu gece sabaha karşı rüya gördüm. Rüyamdaki kişinin kim olduğunu bilmiyorum bu arada ben sağlık çalışanıyım ama farklı birimde çalışıyorum bir anda bir kadın geliyor doğum yapmak üzere hemen elime eldiven giyiyorum sağ elime giydim sol elime giymeye vakit olmadı bir anda doğum başladı ama bebek yok direk plasenta yani bebeğin eşi (gebelikte anne karnında bebeğin beslenmesini sağlar) doğmaya başladı çevirerek pozisyonunu vererek doğurturdum hemen 1-2 dakikada oldu ama kadında vajinada çok fazla yırtık oluştu ben dikerim dedim rüyanın gerisini hatırlamıyorum yorumlara baktım ama bu detayda bir tabir bulamadım rüya yorumu ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir