Rüyada Başsağlığı Dilemek Görmek

Ayrıca bkz: Cenaze, Cenaze Yıkamak, Cenaze Merasimi

Kişinin korku sahibi olacağına, düşünceli davranarak zaman içerisinde korkularından arınacağına ve kuşku ile yaşamaktan ise daha cesur olacağı şeklinde yorumlanan bir rüyadır.

Rüyasında başsağlığı dilediğini gören kişi, hayırlara alamet edecek durumlar yaşayarak, başına iyi şeyler geleceğine, hayatta bazı net çizgileri olduğuna, korkularının baba, eş, çocuk ya da geçmiş zaman içerisinde işlediği bir kötülük olduğuna, kişinin korkularına geniş yer vermeden kendine geleceğine ve içerisinde konuşan sesi susturmayı başarabileceği şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyayı gören kişilerin yaşam biçimlerinde farklılık oluşacağına, bu zaman kadar korkak ve geçmişe bağlı olarak yaşayan kişinin artık zamanla korkusuz olacağına, korkarak ve birilerine bağlı olarak geçirdiği zamanların acısını alırcasına hareketler ve tavırlar içerisine gireceğine, kişilerin yaşamlarına şekil vermek amacı ile bir girişi içerisinde olacağı şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyada başsağlığı dilediğini görmek kişinin rüyayı gördükten sonra yaşamında yüz seksen derece bir değişim olacağına, kişinin tüm korkularından arınacağına, içini kemiren kuşkuları alt edeceğine ve aklındaki şeytanı susturmayı başaracağı, hayırla başlayacağı işlerin var olacağına ve durumları kontrol ederek her daim aktif bir yaşam düzeni içerisine korkusuzca geçebileceği şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyada başsağlığı dilediğini görmek ne demek rüyayı gören kişinin geçmiş zaman içerisinde başına gelen durumlardan dolayı ağzının yandığına eski bir deyim ile “sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer” sözüne istinaden daha temkinli olunacağına, kişilerin temkinli olması ile başına belaya sokacağı durumlardan kişiye daha çok maddi kazanç getirecek olsa bile ayarsız gördüğü, kanunsuz ya da haram olan işlerden uzak duracağına tamamı ile düzgün ve namuslu bir kişi olmak için çaba göstereceği şeklinde yorumlanan bir rüyadır.

Kişinin atacağı tüm adımları yüz kere, bin kere düşüneceğine, kendisine güveni sonsuz olsa bile durumlar karşısında analiz ederek, hata yapmadan, zor duruma düşmeden hayatını devam ettirmek adına birçok girişim içerisinde olacağı şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyada Başsağlığına Gitmek

Rüyasında komşusuna başsağlığına giden kişi, hayatında değişimler meydana geldiğinin farkına varacağına ve değişimlere ayak uydurarak olumlu sonuçlar yaşanmasına neden olabileceğine delalettir.

Rüyayı gören kişilerin hayatında birçok iniş ve çıkış hissi veren durumlar meydana geldiğine ve bundan sonrada gelmeye devam edeceğine, kişilerin yaşam standartlarını korumak amacı ile birçok düşünce içerisinde olacağına ve aniden ya da planlı olarak gelişen olaylar ile hayatının seyri değişeceği şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada başsağlığına gitmek rüyayı gören kişilerin hayatında temelli değişiklikler meydana geleceğine, kişinin güzel bir yaşam stili oluşacağına, herkes tarafından tasvip edilecek olan bu yaşam düzeni imrenilecek yaşam düzenleri içerisinde yer alacağına gelişmelerin kişiyi etkilemesi beklendiği şeklinde rivayet edilmektedir.

Kişinin hayatında meydana gelecek olan değişiklik statü ve maddi değişiklikler olacağına, kişinin yaşam düzeninde olacak olan değişiklik gelecek yaşamını geldiği noktada hatta daha zirvede devam etmesini sağlayabileceği şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyasında arkadaşına başsağlığına giden kişi, sorunlar ile dolu zamanlar geçirdiğine aynı zamanda mutluda olabildiğine fakat iniş ve çıkışlı zaman dilimlerinden çıkarak daha mutlu olacağı zaman dilimine girileceğine delalettir.

Rüyayı gören kişilerin hayatında manevi ya da maddi çok büyük problemleri olmadığına, kişilerin yaşam düzenlerinde normallik ağır bastığına, yaşam telaşı içerisinde illa ki mutsuz anların olduğuna fakat kişiler rüyayı gördükten sonra daha mutlu olacakları bir yaşam düzenine geçecekleri şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada arkadaşına başsağlığına gitmek kişilerin hiç olmadığı kadar mutlu olacağına, mutlu olacak kişilerin maddi olarak daha iyi noktaya geleceklerine, maddi olarak daha iyi noktaya gelenlerin manevi olarak da daha iyi günler görmesine neden olacak ortamların var olacağı şeklinde ifade edilmektedir. 

Rüyada yakınına başsağlığına gitmek maddiyat her manevi sorunların başlangıcı ya da sebebi olarak görülmekte olup, rüyayı gören kişinin maddi olarak daha iyi duruma gelmesi hayatında var olan iniş ve çıkışların yok olmasına, iniş ve çıkışlara bağlı olarak sıkıntıların ortadan kalkmasına neden olacak gelişmelerin var olacağı şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyayı gören kişilerin uzun süredir hatta hayatlarında hiç olmadıkları kadar mutlu olacaklarına ve mutlulukların temelli olması ile kalıcı bir huzur ortamının sağlanacağı şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyasında akrabasına başsağlığına giden kişi, heyecanlı günler geçireceğine, edeceği duaların kabul olacağına delalettir. Rüyayı gören kişilerin heyecanlı yapıları olduğuna, heyecanlı olan kişilerin yaşam düzeninde genellikle farklı oluşumlar var olacağına, oluşumlar içerisinde rüyayı gören kişiye farklı görevler düşeceğine, kişinin topluluk önüne çıkmasına neden olacak olayların olabileceğine veya kendini şanslı hissetmesine neden olacak birimlerin varlığına ya da çok çok heyecanlanmasını gerektirecek farklı oluşumlar içerisinde aktif rol oynayacağı şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyayı gören kişinin kalbinde bir rahatlık olacağına, kalbinin bir kuş gibi çarpacağına ve kalbi çarpan kişinin her daim mutlu tavırlar sergilemesi ile sonuçlanacak durumların ortaya çıkacağı şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyasında tanımadığı birisine başsağlığına giden kişi, var olan yaşam düzeninde değişiklik meydana geleceğine ve meydana gelecek olan değişikliklerde kişinin mutlu olacağına delalettir.

Rüyayı gören kişilerin çok şanslı olduğuna ya da olacağına, kendi mesleği olacağına, kişinin yaşına, yaşantısına, sosyal statüsüne ve durumları analiz ederek tavrına göre değişikliğin oluşacağı durumların meydana gelmesi ile kişinin çok mutlu olacağına, meydana gelecek olan değişikliğin rüyayı gören kişiye olumlu bir etkisi olacağına ve durumları değerlendirerek her daim mutlu olmasına neden olacağı şeklinde ifade edilmektedir.  

Rüyada birisine başsağlığına gittiğini görmek kişinin hayatında meydana geleceği gelişmeler, kişinin sonsuza dek mutlu olmasına ve mutlu olan kişilerin kalıcılığı yakalaması için her daim çok çalışmasına, çalışanların her daim başarıya ulaşarak, zirvede bir isim olmasına neden olacak durumların ortaya çıkacağına hayırlı iş ortamının var olabileceği şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyada Birine Başsağlığı Dilemek

Rüyasında tanımadığı birisine başsağlığı dileyen kişi, herkesin derdini dinlediğine, herkese yardımcı olmaya çalıştığına ve kendi dertlerinin de olduğuna, yakın zaman içerisinde kendi dertlerinden kurtulacağına delalettir.

Rüyayı gören kişinin çok iyi niyetli olduğuna, kişinin iyi niyetinden ötürü çevresinde kişiyi kollayan ve durumları analiz ederek farklı şekilde yaklaşmasına neden olacak birçok ortamın varlığı olduğuna ve rüyayı gören kişinin her daim mutlu olmayı ve başarılı olmayı hak ettiği şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada tanımadığı birisine başsağlığı dilemek rüyayı gören kişinin kendi dertlerinin maddi ağırlıklı olduğuna, maddi sıkıntısı olan kişinin genel olarak manevi olaraktan iyi bir hayatı olmadığına, maddiyat ile maneviyat direkt bağlantılı bir durum olması rüyayı gören kişinin belirli zamanlarda çok sıkıntı çekmesine ve çalışarak yılmadan ayakta durmaya çalışması ile sırtındaki yüklerden kurtulmaya çalışacağına ve başaracağı şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyayı gören kişilerin sırtında birçok ağırlık olduğuna, başarıya doğru yürümesi ile sıkıntılı günlerden yavaş yavaş arınacağına ya da arındığına kişinin durumları iyi analiz etmesi ile akıllı adımlar atmasına neden olacak kişilerin çevresinde var olacağına ve durumları farklı şekilde ifade edebilme becerisi sayesinde çok mutlu olacağına, maddi sorunları aşacağı şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyayı gören kişilerin dertlerinden kurtulması kişilerin her daim yüksüz olacağı anlamı taşımayacağına, hayatının geri kalanında çok büyük dertleri olmadan stabil bir yaşam düzeni ile maddi verimliliği yerinde olacak şekilde devam edeceği şeklinde yorumlanan bir rüyadır.

Rüyasında akrabasına başsağlığı dileyen kişi, eşi ile dostu ile sorunları olacağına ve sorunları kısa süre içerisinde çözeceğine delalettir. Rüyayı gören kişilerin yaşamında her dönem bir sorun olacağına, kişilerin yaşam düzeninde sorunların olması, kişinin manevi olarak kendini kötü hissetmesine ve ailesine kötülüklerin katkısının olacağına, ailede farklı zaman dilimlerinde sorunları olacağına ve sorunlara farklı bakış açısı getirerek, sorunların içerisinde çıkacağı şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyada akrabasına başsağlığı dilemek kişilerin sorunları çözme isteği zirvede olacağına, kişilerin zirvede olan yaşam ve sorunları çözme isteği sorunsuz bir hayatı da beraberinde getireceğine, sorunları çözerek her daim daha aktif bir yaşam düzeni olacağı şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyayı gören kişilerin yaşamı içerisinde sorunu olan tüm kişiler ile barışacağına, sorunlarını çözerek rahata erişeceğine ve daha rahat bir hayatı olması için çok çabalayacağı şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyasında arkadaşına başsağlığı dileyen kişi, çok yardımsever olduğuna ya da olacağına, insanların yardımına koşarak çok mutlu olabileceği bir dönem içerisine gireceğine delalettir. Rüyayı gören kişilerin yardımsever olması çok dua almasına neden olacağına, dua alan kişilerin daha da şevke gelerek adımlar atacağına, mantıklı davranışlar içerisine girerek hayır duaları almaya devam edeceği şeklinde yorumlanmaktadır.

Kişilerin en başta arkadaşları ile akrabalarına yardımı dokunacağına, yardımlar manevi ve kişilerin durumlarına göre maddi şekilde olabileceği şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyasında birine başsağlığı dilediğini görmek rüyayı gören kişilerin yardım eden taraf olacağına, yardımda bulunduğu kişilerin olduğuna ya da çevresine bakarak söylenmeyen zor durumların tespit edilmesi gerektiğine ve kişilerin zor anlarında yanında olarak hayır duası alınması gerektiğine, rüyayı gören kişilerin maddi ve manevi olarak her şeyin yolunda olduğuna ve kişilerin sadece dini yönlerinde eksiklik olduğuna, maneviyat eksikliğini yapacağı yardımlar ile ve dini yönde eğitim alarak gidermesi gerektiğine, eksik yanlarının farkına vararak kendini tamamlaması kişiye çok şey kazandıracağı şeklinde ifade edilmektedir. 

Rüyasında tanıdığı birine başsağlığı dileyen kişi, çok dua alacağına ve yardımseverliği sayesinde birçok kötülükten, kazalardan çıkılacağına delalettir.

Rüyayı gören kişilerin yardımsever olduğuna ya da hayat içerisinde yaşadıkları ile yardımsever birisi haline geleceğine ve öncelikli olarak çevresine yardım edeceğine; kazalardan kötülüklerden insanların hayır duaları ile kurtulacağına, kişilerin düşecekleri durumların içerisinden yardım ettiği kişilerin duaları sayesinde kötü kazalardan, hastalıklardan, belalardan ve musibetlerden korunarak alınları ak bir şekilde çıkabileceği şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada Taziye Ziyaretine Gitmek

Rüyasında annesi ölen kişiye taziye ziyaretine giden kimse, rüyanın tersi bir durumu temsil ederek daha müjdeli haberler alınacağına delalettir. Rüyayı gören kişilerin yaşam düzenlerinde çok sabit bir düzen olacağına, stabil olarak yaşayan kişilerin hayatında aniden bir müjdeli haber var olacağına ve kişilerin müjdeli haberleri aldıktan sonra çok sevineceğine ve müjdenin içeriğine göre kişinin kendi hayatını planlamaya ve geleceğe dair planlar yapma düşüncesi içerisine gireceği şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada taziyeye gitmek görmek kişilerin alacağı müjdeli haberler bekledikleri bir işin olumlu olarak sonuçlanması, hastası olanları şifa bulması, askeri, gurbette tanıdığı olanların yuvasına dönmesi; evli olanların en büyük müjdesi çocuklarının olması ve bunun gibi birçok durumun aktifliği ile ortaya çıkacak olan müjde kavramının rüyayı gören kişinin hayatında en kısa süre içerisinde var olacağına işarettir. Kişinin hayatında meydana gelecek olan müjde haberi ile ailecek hatta kişinin sevenlerinin çok olacağı düşüncesiyle katılacağı bir kutlama ortamının var olabileceği şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyasında babası ölen kişiye taziye ziyaretine giden kimse, başarılı olmak istediğine ve isteklerini başarma çabası içerisinde olacağına ve büyük zaferler elde edeceğine delalettir.

Rüyayı gören kişilerin başarılı olma adına her an çok çalışacağına, hayatında çalışma disiplini var olduğuna, iş hayatı ve yaşam standartları kişilerin hayatında aktif rol oynadığına ve durumları analiz ederek daha başarılı olma adına her daim kişinin bir mücadele içerisinde olacağına ve mücadele sonucunda çok zafer kazanılacağına ve zaferleri sonucunda kişilerin yaşamını destekleyici durumların her daim var olabileceği şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyasında babası ölen kişiye taziye ziyaretine gitmek rüyayı gören kişilerin başarıyı çok arzuladıklarına, insanların arzularına çalışarak ulaşabileceği mantığında olacağına, kişilerin çalışmaları göreceli olacağına, göreceli olan çalışma kişiye göre bedensel kişiye göre zihinsel olabileceği şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyasında akrabası ölen kişiye taziye ziyaretine giden kimse çok mutlu olabileceğine, gurur duyacağı durumların meydana geleceğine ve bu durumları çevresinde var olan insanlar ile paylaşabileceğine delalettir. Rüyayı gören kişilerin mutlu olmasına neden olacak farklı durumların var olacağına, durumların varlığı kişilerin üstünde baskı sağlayacağına ve baskıların kişilerin daha da başarılı olmasına büyük bir etkisi olabileceği şeklinde yorumlanmaktadır. Kişinin çevresinde olan insanların mutluluğuna şahit olması rüyayı gören kişinin çok hoşuna gideceğine, mutluluğunu ve hüznünü paylaşmayı çok sevdiğine, hüznün paylaşarak azaldığına, mutluluğun ise paylaşarak çoğaldığı mantığında olduğu şeklinde ifade edilen bir rüyadır.

Rüyasında arkadaşı ölen kişiye taziye ziyaretine giden kimse, rutin olarak hayatını yaşayacağına ve rüyayı gören kişinin çok mutlu olmasına neden olacak bazı durumların ortaya çıkacağına delalettir. Rüyayı gören kişilerin yaşamında ters giden bazı durumlar olması durumunda olayların düzeleceğine, rüyayı gören kişinin yüzünde güller açacak durumların var olacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada ölen bir kişinin taziye ziyaretine gitmek kişilerin hayatına etkisi olacak durumların bir anda var olabileceğine, kişilerin başına gelecek olan ani durumlar karşısında reaksiyona girerek çok mutlu olacağına, mutlu olduğu zaman yüzünde güller açabileceğine ve durumları aktif olarak değerlendirmesi ile kişilerin mutluluklarını kontrol altında tutabilmesinin mümkün olacağı şeklinde ifade edilmektedir.  

Rüyasında cenazesi olmayan kişiye taziye ziyaretine giden kimse, yaşamında güzel gelişmeler meydana geleceğine ve sevinç içerisinde yaşayacağı güzel gelişmelerin meydana geleceğine delalettir.

Rüyayı gören kişilerin yaşam içerisinden çok şey beklediğine, beklentisinin kişinin hayatında aktif olduğuna, enerjisi düşük olan kişilerin mutlu olma gibi bir çabaları olmadığına ayrıca olmayacağına, kişilerin enerjisine etki eden durumlardan ötürü kişilerin sevincine etki edecek durumların var olabileceği şeklinde yorumlanan bir rüya olarak yorumlanmaktadır.

Rüyada cenazesi olmayan kişiye taziye ziyaretine gitmek rüyayı gören kişilerin yaşamına enerji katacak durumların aktif olması, kişilerin her daim enerji dolu olmasına neden olacağına ve enerjisi yüksek olan kişiler çalışma çabaları içerisinde olacağına ve sevincine etki edecek durumlarının gelişmeler içerisinde olması kişilerin her daim çok mutlu olabileceği şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyada Taziye Vermek

Rüyasında dostuna taziye veren kişi, kötü günler yaşayacağına ve canına kast edecek olan kişilerin var olacağına delalettir. Rüyayı gören kişiler çok namuslu kişiler olmayacağına, zaman içerisinde kötü işlere bulaşacağına, kişilerin çevresinde olan kötü kişilerin veya bulaştıkları işlerden edindikleri kötü kişiliklerin rüyayı gören kişiye çok zulmü olacağına ve kişinin hayatını cehenneme çevirerek yaşamlarına büyük etki edebileceği şeklinde yorumlanmaktadır. Kişilerin arkasından kötülük düşünen çok tanıdığı ve çevresi olacağına delalet eder.

Rüyada taziye vermek rüya sahibinin canına kast eden, arkasından kötülük düşünen, kişiler olacağına bu kişilerin çok yakınında olan dostu dediği veya akrabası olan canı dediği kişiler olacağı şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyasında akrabasına taziye veren kişi, çok darda olduğuna çok düşmanı olduğuna ve sürekli tuzaklar içerisine düşürülmeye çalışıldığına delalettir. Rüyayı gören kişilerin hayatını kaydırmak isteyen çok kişi olduğuna ya da zaman içerisinde olacağına, kişilerin hayatını kaydırmak isteyen kişilerin yaptığı planlar içerisinde olacağı ve planlardan kurtulmak için sürekli tetikte olması gerektiği şeklinde rivayet edilmektedir. İnsanların her ortam içerisinde tetikte olması gerektiğine zaman içerisinde kişilerin düşmanlarından ve sıkıntılarından kurtulabileceği şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyasında ailesine taziye veren kişi, geçmişten sıkıntıları olduğuna ya da olarak gelecekte olabilecek sıkıntıların uzun sürmeden kişinin hayatından çıkabileceğine delalettir. Rüyayı gören kişilerin yaşamında farklı durumlar aktif olacağına, rüyayı gören kişilerin çok can korkusu çektiğine, uzun süredir hep tehdit ve baskı altında yaşadığına bu duruma yakın zaman içerisinde çare bulmaya çalışacağı ve bulunan çareler sonucunda kişinin huzur ortamına kavuşabileceği şeklinde yorumlanmaktadır. 

Rüyasında ailesine taziye vermek kişilerin huzur ortamına ulaşabilmesi için girdiği kötü ortamlardan uzaklaşması gerektiğine, girdiği fitne ortamlarından ve bataklıklardan uzak durdukça kişilerin her ortam içerisinde aktif yaşam düzenine erişebileceğine ve kişi can güvenliğine ayrıca yaşam düzeni içerisine gelen düzen ile erişebileceğine ve daha rahat olarak hareket ederek mutlu olabileceği şeklinde ifade edilen bir rüyadır.

Rüyada Taziye Almak

Rüyasında ailesinden birisinin öldüğünü ve taziye aldığını gören kimse, hayatında aniden bir gelişme meydana geleceğine ve hayatında meydana gelecek durumda kişi hazırlıksız yakalanacağına delalettir. Rüyayı gören kişinin daha önceden tahmin edemeyeceği, sürpriz olarak ifade edebileceği birkaç durum meydana geleceğine, kişilerin meydana gelen olaylar karşısında şok olacağına, verilen tepkilerin aşırı olabileceğine ve dikkat edilerek aniden gelişen olaylar karşısında kişilerin yüksek düzey tepki verilmesinin mümkün olduğu şeklinde ifade edilmektedir.

Kişilerin hayatında meydana gelecek olan beklenmedik durumlar ani maddi kayıplar, aile içi kötülüklerin, kazaların, sağlık durumlarının ve birçok durumun meydana geleceğine beklenmedik durumlara karşı kişinin kendisine hazırlamasının çok daha iyi olacağı şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyasında akrabalarından birisinin öldüğünü ve taziye aldığını gören kimse, rüya başlığının tersine çok daha renkli bir anlamı olduğuna ve kişinin hayatına renk geleceğine delalettir. Rüyayı gören kişinin genel olarak sabit yaşantısı olduğuna, yaşamına sahip çıkarak, kişilerin istikrarı koruduğuna ve korunan yaşam içerisinde rüyayı gören kişilerden hayata renk katan durumlar meydana geleceğine ve heyecan içerisine girerek farklı durumları ifade eden var oluşların olacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada birisinin öldüğünü ve taziye aldığını görmek rüyayı gören kişilerin yıllarca yaşadığı düz hayattan sonra yeni ortamlar içerisine gireceğine, yeni yaşam düzeni içerisinde bolca renkli kişilikler olacağına, kişiliklerin var olması durumlara etki eden var oluşların olduğuna ve renkli kişilikler ile rüyayı gören kişinin hayatına renk geleceğine ve daha heyecanlı zamanlar geçirebileceği şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyada Taziye Kabul Etmek

Mutlu günler olacağına ve mutlu günlerin olmasına neden olacak mutlu haberleri önceden duyacağınız anlamı olanda bir rüyadır.

Rüyasında taziye kabul ettiğini gören kimse, yakınında olan birisine yardımı dokunacağına ve yardımcı olacağı kişiye durumu müjdeli bir haber şeklinde ileteceğine, ilettiği kişinin çok mutlu olacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyayı gören kişilerin yakın zaman içerisinde mutlu bir haber vermemesi durumunda kendisinin yakın zaman içerisinde çok mutlu olacağı bir haber alacağına ve kişilerin alacağı mutlu haberlerin kişiye huzur getireceğine, yaşamında huzurun aktif olması ile kişilerin daha iyi düşünebilmesine, işlerinde, okulunda ve yaşamında daha çok verimli olarak insanlara faydası olabileceğine ve analiz yetisi ile daha çok başarılı olacağı şeklinde ifade edilmektedir.

Başsağlığı Dilemek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir