Rüyada Yahudi Görmek

Rüyada Yahudi görmek; düşmana, sihir ve hıyanet yapan, borcunu uzatan ve bahanelerle bunu ödemeyen, hilekar kimseye işarettir. Yahudi ile dünyalık muamele yaptığını ve sohbet ettiğini görmek, hakkı inkar etmeye, müslümanlığının sözden ibaret kalmasına; Yahudi kadın görmek, vaat edildiği halde bir türlü gerçekleşmeyen dünyalığa işarettir.

Rüyada Yahudi olduğunu görmek, günah işlemekte cesur davranmaya, başkasının üzerindeki hakkını inkar etmeye delalet eder.

Rüyada Yahudi ile konuşurken görmesi, o kimsenin dini görevlerini yerine getirmediğine, dinden çıkacağına yorumlanır. Rüyasında Yahudi olduğunu gören sapıklığa yönelip Yahudileri sever ve onların inançlarını tasdik ile dininden uzaklaşır.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyasında Yahudi olduğunu gören farzlarını terk ve ihmal ederek dünyada bundan dolayı ceza görür. Arkasında beyaz elbiseler bulunduğu halde kendisine “Ey Yahudi!”, diye hitapla seslenildiğini ve bundan üzüntü duyduğunu gören sıkıntıda olup feraha çıkmasını bekler.

Rüyada bir Yahudi topluluğunu gören, Cenab-i Hakk’a tövbe eder. Bir veya birkaç Yahudi görmek, hidayete delalet eder. Yahudiliğe girdiğini gören yakın bir akrabasından miras yer.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen Yahudi gerek genç ve gerekse yaşlı olsun, bir düşmandır. Rüyada bir Yahudi ile muamele veya sohbet ettiğini gören kimse, hakkı inkar eden ve hakkı yerine getirmekte lafla vakit geçiren bir kimseyi görür.

Rüyada görülen Yahudi, sihir ve hıyanet sahibi ve borcunu uzatan ve bahane ederek ödemeyen bir kimsedir. Yahudi müneccim ve hilekar bir adamdır. Yahudi kadın, bol bol vaat olunan ve meydana gelmeyen dünyalıktır. Bir kimse kendisinin Yahudi olduğunu görse, o kimsenin günah işlemeye cesaret göstermesine işarettir.

Bazı tabirciler, rüyada Yahudi gören kimse, amcasına varis olur, dediler. Rüyada kendisine Yahudi diye çağrıldığını ve kendisi ise bunu çirkin gördüğünü görse, üzüntü ve kederden kurtulur, Allah (C.C.)’ın rahmetine nail olur.

Rüyada görülen yaşlı Yahudi, kişinin helak olmasını arzu eden bir kişidir. Bazı tabirciler, Yahudi’yi görmek, hidayete ve halkı irşat etmeye işarettir, dediler. Rüyada görülen Yahudi, dost suretinde görünen düşmandır. Bazen de Yahudi görmek, kasap tayfasından zahmet ve meşakkat görmeye işarettir.

Bir kimse rüyada kendisinin Yahudi olduğunu görse ve kendisinin de bir davası var ise, o kimsenin üzerinde olan hakkı inkar etmesine işarettir. Bazı tabirciler bu rüya, Yahudi ile muamele yapmaya işarettir, dediler. Eğer rüyada Yahudi gören kimse borçlu ise, o kimsenin üzerinde olan bir hakkı inkar etmesine ve hak sahibine zulüm etmesine de işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Haham, Kilise ve Mabet

Yahudi

“Rüyada Yahudi Görmek” üzerine 12 yorum

  1. İki rüya gördüm. Birincisinde bir yezidi öldürdüm. Sonrasında kız kardeşiyle evlendim. Acaba yanıtlarsanız çok makbule geçer.

  2. rüyamda labirent gibi bir şeyin içindeyim, çıkış yolu arıyorum ve her çıkısın sonunda bir Yahudi erkekle karşılaşıyorum. Çok sıkıntılı bir rüyaydı. Yorum yapabilir misiniz lütfen?

  3. Yahudi tanımadığım biri kırmızı bir paket veriyor ve üstümde turkuaz renginde bir kıyafet aynı renklerde de her iki bileğimde takı. Sol elimdeki altınla karışık turkuaz rengi, sağ kolumdaki ise sadece turkuaz renkli bir bileklik. Yorumlamanızı rica ediyorum. Teşekkür.

  4. Rüyamda Yahudi bir insanı Müslüman tabutuyla defnedilirken gördüm. Acaba anlamı nedir? Artı aynı anda da müdürümün de tabutunu gördüm, onu da defnediyorlardı.

  5. Rüyamda din savaşların olduğunu gördüm. Hristiyanlar İle Müslümanlar karşı karşıya gelmişti. Hristiyanların bir büyüğü Müslümanlardan birisini esir almış, parmağını kesmeye çalışıyordu. Ben de ona engel olmak için ona bir teklifte bulunuyorum, “Gel benimle savaş, eğer yenersem canını sana bağışlarım, eğer yenersen kardeşime canım feda olsun” diyorum ve savaşa giriyoruz kılıçlarla. Sonra ben ona galip geliyorum. Onların en büyüklerinin yanına varıp kılıcımı kafasına dayayıp onları korkutuyormuşum ve “Def olup gidin buradan” diyormuşum, onlar da korkup geri çekiliyorlar. Sonra gene bir Yahudi’yi görüyormuşum o bize yalakalık yapıyormuş. Ben de onu öldürmekle tehdit ediyormuşum ve ona eziyet ediyormuşum. Biraz karışık ama yorumunu yazarsanız.

  6. Rüyamda, hamile olup yolda sancısı gelen bir kadını evime alıp doğumuna yardım ettim. Erkek bir bebek oldu siyah saçlı siyah gözleri vardı. Kadın bana minnettar olduğunu söyledi ayrıca Yahudi’ymiş, Kıbrıs’tan geliyormuş. Eğer orada yaşamaya devam edebilseymiş, çocuğunun adını Tanrı tapar koyacakmış ama artık orada değilim, çocuğumun adını sen koy diye ısrar ediyor. Bende öyle isim mi olur, Allah'a şirk gibi diye içimden geçiriyorum, ancak kadına söylemiyorum. Madem öyle çocuğunun sizdeki adı Abraham olsun, bizdeki karşılığı da İbrahim, rahim olan koruyan demek diyorum. İçimden aynı zamanda babamın adı ondan mı adıma geldi acaba diye de düşünüyorum. Sonra bayanın ablası imiş, yanında üç dört tane çocukla geliyor. Beni ablasıyla tanıştırıyor biz çok kalabalık bir aileyiz gördüğün gibi çok çocuğumuz var diyor. Bana abla kardeş teşekkür ediyorlar, bayanı ablasına teslim ediyorum. Ve yanlarından ayrılıyorum.

  7. Selamünaleyküm. Bir rüya gördüm. Hayrın karşı çıksın. Deniz kenarındayım. Körfez gibi bir tatil beldesi. Deniz gün batımında temiz hafif dalgalı. Ben geziniyorum. Onlarca yabancı turist var yiyip içiyorlar. Hatta İzmirli 2 üniversite arkadaşımı da görüyorum. Derken bu turistler çok büyük tabaklanmış derileri ucuz olduğu için götürüyorlar. Meğer o deriler yaban domuz derisiymiş, o turistler de Yahudi’ymiş. Hiçbiri ile konuşmuyorum. Ancak o kocaman derilere hayretle bakıyorum. Ne kadar büyük oldukları için. Sonra o insanlar gemilere binip gidiyorlar.

  8. Rüyamda bir yahudi gördüm. Bana bir şey uzattı birde bir şey söyledi tam olarak ne dediğini duymadım. Acaba anlamı nedir? Ben değil de rüya tabirine baktım dinden çıkmak deniyor ALLAH korusun anlamı nedir?

  9. Gündüz uykum geldi yattım. O anda rüya gördüm. Rüyamda eve giderken yaşlı bir kadın tahta kırıyordu. Bende ona yardım ettim. O ara bir araba yaklaştı bana para uzatıp marketten bir şeyler almamı istedi bende yan koltuğunda başkası oturuyor o gitsin alsın dedim. Orada evine giden bir adam “o Yahudi keşke alsaydın” dedi. Bende “yanında adam var, o alsın” dedim. Sonra yaşlı kadına yardım etmeye devam ettim.

  10. Ben rüyamda Yahudi, orta yaş ve 11 yaşlarında kadınların üzerinde altınlar olduğunu ve onlarla sohbet ettiğimi, bana misafir geldiklerini gördüm.

  11. Rüyamda Yahudi anne çocuk birbirleriyle konuşuyordu, ama bu anne çocuk çizgi film karakteri gibiydiler ve şöyle bir ses duydum, Yahudi tohumu, diye.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir