Rüyada Mahzen Görmek

Rüyada mahzen görmek, kişinin annesine yahut hamile kadına; annesi sağ olan kimsenin rüyada mahzenin harap olduğunu görmesi, annesinin vefat etmesine işarettir.

Bkz: Şarap Mahzeni, Su Küpü

Rüyada mahzende bulunan gıda maddelerinin çürümesi, kıtlık ve sıkıntıya; yiyecek ve gıda dolu mahzen görmek, herkes için bolluk ve ucuzluğa; evli erkek için eşinin hamile kalmasına delalet eder.

Rüyada mahzendeki gıda maddelerinin üzerine ateş düşmesi, pahalılık ve kıtlığa; mahzene düşmek, hasta için vefata, gemi yolculuğu yapan kimse için suda boğulmaya; kara yolcuları için yolun kesilmesine, diğer durumda olanlar için şüpheli ve şaibeli evlere yahut yerlere girmeye delalet eder.

Rüyada yer altında mahzen görmek, kefil olmaya ve ödemeye işarettir. Rüyada bir mahzeni yıkılmış veya tamamiyle kapanmış görmesi, o kimsenin hasta bir annesi varsa, vefatına işarettir.

Rüyada mahzene girdiğini görmek, kendinize olan güveninizi kaybedeceğiniz anlamına gelir. Başarılı olmak istiyorsanız, güçlü olmanız ve kendinize güvenmeniz gerekiyor. Yaklaşan sıkıntı, güçlüktür. Mahzen aydınlık ise sıkıntı kolay geçer.

Rüyada mahzen görmek, hamile olan anneye işarettir. Bundan dolayı rüyada mahzenin yıkıldığını veya tamamen kapanmış oldugunu gören kimsenin hasta annesi varsa ölür veya o kimsenin yanında hamile bir kadın varsa doğum yapar. Ancak, rüyada o hamile kadının ölümünü kuvvetlendirecek bir durum da görülmüş ise, o halde mahzenin kapatılması, o kadının ölmesiyle defnedileceğine işarettir. Eğer hamile kadının ölümünü kuvvetlendirecek başka bir hal görmemiş ve rüya sahibinin uyanıkken o mahzende yiyecek ve tahılı varsa, onları satacağına işarettir.

Rüyada mahzendeki yemeğin çöp veya toprak olduğunu görürse, hububat ve yiyeceklerin fiyatı düşer. Bu sebeple de onun mal ve sermayesi gider. Mahzenin yiyecek ve hububatla dolu olduğunu gören kimse fakir ise, hanımı hamile kalır. Mahzendeki yiyecek ve hububata ateş düştüğü görülse, hububat gibi şeylerde kıtlık olur veya çekirge gibi zararlı şeylerin çıkacağından korkulur.

Rüyada bir kimse mahzende bulunan malların hurma gibi şeyler ile dolu olduğunu görmesi, mahzende bulunan hububat ve yiyeceğin fiyatı, hurma ve şekerin fiyatı gibi yüksek olur. Bilmediği bir mahzen veya çukura düştüğünü gören kimse hasta ise ölür. Gemide ise boğulur. Yolculukta ise yolu kesilir. Düşmanlık halinde ise, hapsedilir. Eğer anlatılan hallerden birisi yoksa içine girilmesi mekruh olan bir hamama veya zina yapan bir kadının evine girer.

Mahzen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir