Rüyada Ebubekir (R.A.) Görmek

Rüyada Hz. Ebu Bekir (R.A.) görmek yaşıtları arasında yüceliğe, değerli insanlar nezdinde itibar görmeye; ehil olanlar için hilafet ve önderliğe delalet eder. Onu görmek hayır ve iyilikte öne geçmeye, cömertliğe; çocuk bekleniyorsa erkek evladına, her türlü hayrın meydana gelmesine, insanlar için hayırlı olmaya işarettir.

Rüyada Hz. Ebu Bekir (R.A.) Efendimizi sıkıntı içinde görmek bazen çocuklar cihetinden gelecek sıkıntılara yahut hak yolda çekilecek mihnet ve sıkıntılara,

Rüyada onunla oturmak, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) sünnetine uymaya, insanlara öğüt vermeye, hacca gitmeye; vazife başında ise şehit olarak ölmeye; Allah yolunda bir savaşta ise onu görmek Allah (C.C.) yolunda savaşarak galip gelmeye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Peygamberimizin Halifeleri.)

Rüyada Hz. Ebu Bekir Sıddık’ın size nasihat ettiğini (R.A.) görmek, çok iyi kalpli, çok temiz bir arkadaş edineceğinize, bol nimetlere kavuşacağınıza, çevrenizde size gösterilen inancın artacağına, vefa ve fedakârlığınızın herkes tarafından takdir edileceğine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Hz.Ebu Bekir (R.A.)’i görmek, akranı arasında yüceliğe kıymetli kişiler arasında tutulmaya işarettir. Bazen O’nu görmek, Allah yolunda malını infak etmeye ve erkek çocuğa, sadakayı muhafazaya işarettir.

Rüyada Hz. Ebu Bekir’i acı çekerken görmek; erkek veya kız evlatları tarafından şiddet görmeye, korkuya, gözden kaybolmaya ve şiddetten necat bulmaya işaret eder.

Rüyada Hz Ebu Bekir’i Allah yolunda savaşırken görmek Allah yolunda cihat yapmaya, hacca gitmeye, düşmanları üzerine galip gelip muvaffak olmaya işarettir.

Hz.Ebu Bekir’i rüyada sağ ve sakin bir halde yalnız oturur olarak gören kimse, Allah’ın kullarına karşı merhametli ve şefkatli olur. Onunla beraber oturduğunu gören kimse Hakk’a tabi olur. Sünnete intiba ederek Ümmeti Muhammed’e nasihatte bulunur.

Ebubekir (R.A.)

“Rüyada Ebubekir (R.A.) Görmek” için bir yorum

  1. Selamun aleykum. Ben rüyamda iki köklü bir ağaç gördüm ve hemen karsısında da bir nesne gördüm ama onun ne olduğunu hatırlamıyorum. Ağacın Hz. Ebu Bekir (ra)'a ait olduğu söyleniyor ve karşısında duran nesnenin de Hz. Mevlana hazretlerine ait olduğu söyleniyor. Ben de her ikisinin ortasında durmuştum… Bunu açıklarsanız sevinirim. Allah razı olsun.

     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir