Rüyada Eşek (Dişi) Görmek

Seyyid Süleyman, Kirmani demiştir ki: Rüyada dişi eşeğe binmek; bolluk ve berekete işaret eder. Dişi erkeğin hamile kalması, rüyayı gören kimsenin arzuladığı bir şeyin olacağına delalet eder.

Ayrıca bkz: Eşek Böceği, Eşek Arısı, Eşek Palanı

Rüyada dişi bir eşeği, arkasına yükleyerek istediği yere giden; maşiatı için tüm işlerinde çaba ve gayretini ortaya koyacağına işaret eder.

Rüyada malik olduğu dişi eşeğin öldüğünü görmek, rüyayı görenin hanımının öleceğine işaret eder. Dişi merkebini sattığını, üzerinden indiğini yahut eşeğinin zayıf olduğunu görmek, zarara, ziyana ve yoksulluğa delalet eder.

Bazı tabircilere göre, rüyada dişi eşek görmek, kötü huylu bir kadına ve terbiyesiz bir hademe ile tabir edilir. Kendisine eşek sütü getirildiğini ve ondan içtiğini gören hastalığa yakalanır.

Ebu Said’ül Vaaz diyor ki: Rüyasında dişi eşeğe binen, dünya evine girer. Merkebin katır yavrusu olduğunu gören kimsenin, gayrimeşru yoldan çocuk sahibi olacağına delalet eder. Malik olduğu dişi eşeğin, temiz ve kuvvetli olduğunu gören; ümit ettiği şeye kavuşur. İyilik ve mutluluğa erişir.

Rüyada siyah eşek görmek; ticarete ve kazanca, yüksek mevkilere ve sevince delalet eder. Beyaz eşek; saygınlık, mevki, güç, nimet, mutluluk ve rahata işaret eder.

Rüyada yeşil eşek görmek, takva yani dinde önde olmaya; doru eşek, ferah bir hayata, yardım ve zafere; sarı yani kula eşek, aksilik, borç, gam ve kedere delalettir.

Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, rüyada eşek görmek şunlarla tabir olunur: Kısmet açıklığı, denilenin yapılması, başkanlık, mal, kadın, cariye, kuvvet, saygınlık ve makam.

Eşek (Dişi)

“Rüyada Eşek (Dişi) Görmek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir