Rüyada Kar / Kar Yağışı Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada kar görmenin altı tabiri vardır: 

1-Rızık 

2-Yaşam/geçim 

3-Fazla ve ucuz mal 

4-Kalabalık ordu 

5-Hastalık 

6-Üzüntü. 

bkz: Dolu, Çisenti, Yağmur Yağması

Rüyada yaz mevsiminde kar topladığınızı görmek, çok fazla helal yoldan mal elde edeceğinize işarettir.

Rüyada kış mevsiminde kar topladığınızı görmek, güzel geçime ve çok fazla çıkar elde edeceğinize delalettir.

Allame Meclisî: Kar; azap, kıtlık, bela ve kargaşaya işarettir. Karla karışık çiy görmek, hastalığa delalet eder.

Rüyada kar veya buz topladığınızı görmek; helal mal elde edeceğinize, uzun ömre ve güzel geçimizin olacağına delalettir.

İbn-i Sîrîn: Kar görmek; dert, keder ve azaba delalettir. Kış mevsiminde kar veya karı hiç eksik olmayan bir yer görmek, o yerde yaşayan halk için dert ve kedere delalettir.

Cabir Mağribî: Kar görmek, yenilgiye uğramış topluluğa işaret eder.

Kirmanî: Soğuk havada kar görmek, hayır ve iyilik; sıcak havada kar görmek ise üzüntü, sıkıntı ve kıtlık manasına gelir.

Çağdaş Ulema: Rüyada kar yağdığını görmek, kısa zaman sonra talihinizin açılmasına; karlı bir manzara görmek, rahat edebileceğiniz bir eve işaret eder.

Rüyada kar fırtınası (tipi) görmek, içinden güçlükle çıkacağınız konuların üstesinden geleceğinize; kartopu oynamak veya görmek, kötü işler yapmanız için başkalarının size vesvese vereceğine ve bu vesveselere kulak asmamanız gerektiğine yorulur.

Rüyada kardan adam görmek, soğukkanlı ve duygusuz bir arkadaşınız olacağına; kardan adam yapmak, bir müddet çok acımasız ve katı kalpli görünmeniz gerektiğine delalettir.

Kar / Kar Yağışı

“Rüyada Kar / Kar Yağışı Görmek” üzerine 14 yorum

  1. 22 yıl önce tanıdığım bir komutanın koşarak arkasından yetişmek istiyorum. Koştuğum yerler arazi ve köy içlerinden. Köyün içinden koşarken kadın ve çocuklar köy içinden akan suda çamaşır yıkıyorlar. Ben önlerinden koşarak geçerken yol veriyorlar. Sanki araba hızında koşuyorum. Sonra önüme birden kar yağıyor. Yollar kar dolmuş ara sıra da buz var. Biraz koştuktan sonra bir otele geliyorum. Beni 5 inci katta bir odaya alıyorlar. Yerleştikten sonra birden kar yağışı artıyor sonra yumruk büyüklüğünde aşırı yağmaya başlıyor ve karın ağırlığından otel yıkılıyor. Tüm eşyalarım ve ben kar altında kalıyor. Sonra ben eşyalarımı bulamıyorum. Otelin içerisine geldiğimde orası kalabalık, millet kahvaltı yapıyor. Anladığım kadarıyla sadece benim olduğum kat yıkılmış gerisi sapasağlam. Sonra 1 yetkili arıyorum. Bir genç beni alıp bir komutanın yanına götürüyor. Ben o komutanı tanıyorum ancak o benden kıdemsiz biri ve oranın yetkilisi. Ona benim eşyalarımın kar altında kaldığı yerde neden arama yapılmadığını soruyorum. O da bana kamerayı açıp gösteriyor. Beyaz bir iz köpeği ağzıyla kar yarıyor ve arama yapıyor. Sonra ben uyandın. Rüyamı yorumlarsanız teşekkür ederim.

  2. Ben rüyamda 4 aylık kız kardeşimi karın içine yatırmış annem, geliyorum ki karın içinde yatıyor. Annem karı deşeleyerek kız kardeşimi gösteriyor “Üşümesin diye yaptım” diyor. Kar bembeyazdı. Birde annemin dayısın oğlu geliyor, ona bir sürü reçel çeşitleri sunuyorum.

  3. Ben rüyamda gündüz olduğu halde yıldızların olduğuna ve karın yağdığını görüyordum. Yanımda arkadaşlarımda vardı. Benden başka herkes bu olayı sakin karşıladı. Ben ise bağırıyordum, anlatmaya çalışıyordum, kimse beni takmıyordu.

  4. Rüyamda sabah kalktığımda tipi şeklinde kar yağdığını görüyorum ve çok seviniyorum. “Yağmayacaktı dediler ama bak ne güzel yağıyor” diyorum. Bu ne demektir?

  5. Rüyadayken kar yağıyordu ve bana şimşek çarpmıştı. Diğer gün rüyadayken parmaklarımı sürttüğümde elimden kar yağıyordu ve yanlışlıkla parmağımı koparmıştım ve parmağım elimde suya dönüştü ve kopan parmağım eski haline geldi. Aynı şey kolumda da olmuştu. Lütfen cevaplayınız…

  6. Rüyamda kar yağıyor ince, yuvarlak. Yanımda biri var, ona diyorum “Bu kar tez erimez, sert” diye elime alıp gösteriyorum ama kim olduğunu bilmiyorum.

  7. Rüyamda kar yağdığını görüyordum sonra bir eve geçip o evin içinde kar doluydu rüyamda. Buraya nasıl kar yağdığını sordum. Bana cv verdiler. Kar yağarken evin damından evin içine sızıyor ve buraya da kar birikiyor. Acaba bu rüyanın yorumu nasıldır?

  8. Rüyamda uykudan uyandığımı ve çok susadığımı, su içmek için mutfağa gittiğimi görüyorum. Su içmeden önce camdan dışarı baktığımda herhangi bir şey olmadığını görüyorum. Bardağı doldurup suyu içtikten sonra dışarı baktığımda haziran ayında lapa lapa kar yağmaya başladığını görüyorum. Rüyamı yorumlar mısınız?

  9. Annem pazara gitmiş gece geç vakit olduğu halde gelmemiş. Camdan dışarı bakıyorum kar fırtınası var. Rüyada olsa çok korktum. Rüyamı yorumlar mısınız?

  10. Rüyamda bir pastanın içine çiçek koymak için dağın eteklerinden çiçek toplamam gerekiyordu pencereden dışarı baktığımda karın etrafı kapattığını gördüm bembeyaz kar taneleri etrafa düşüyordu. O havada dağa çıktım yine de pembe beyaz çiçekler topladım.

  11. Rüyamda arka camdan baktığımda bulutlar kapkara. Ön camdan baktığımda bembeyaz ve sulu kar yağıyordu. Normalde kar havası yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir