Rüyada Ferman Görmek

Seyyid Süleyman: Rüyasında bir âlimin veya zahidin kendisine dinde kurtuluş ve ahirette selametle alakalı bir ferman verdiğini gören, dünya ve ahiret hayatında mutluluğa erişir. Ancak emirin içeriğinde güzel şeyler yazılı değil ise ya da rengi siyah ise, rüya hayra delalet etmez.

Ayrıca bkz: Emir

Cabir’ül Mağribi demiştir ki: Rüyasında padişahın kendisine ahalisi dindar, içi mamur çeşitli nimetlere sahip bir belde veya vilayete hitaben yazılmış ferman verdiğini gören, onur ve mevkiye delalet eder. Eğer emir, harabe bir bölgeyi hedef alınarak yazılmış ise, aşağılanma ve hakaretle tabir edilir.

Ebu Said’ül Vaaz şöyle diyor: İmamdan bir ferman aldığını gören, eğer buna müsait ise ilbay olur. durumu müsait değilse, devlet dairesinde bir işe gireceğine delalet eder.

İbn-i Sirin’e gören: Rüyayı gören kişi fermanın gücü ve geldiği yerin önemi büyüklüğünde güç ve itibara erişir. Elindeki belgeyi yitirdiğini gören, ilbay veya başka bir memur ise, görevinden alınır. Memur değilse, güç ve saygınlığını kaybeder. Elinde bir berat olduğunu veya verildiğini gören, adalet ve hikmetle yorumlanır.

Kirmani bu rüyayı şöyle yorumluyor: Elindeki beratının yırtıldığını veya çalındığını gören, düşmanına yenilir. Padişahın kendisine berat verdiğini gören, saygınlık ve mevkiye erişir. Bir kadının (eski devirlerde hâkim vazifesi gören şahıs) berat verdiğini gören, ilim ve hikmet öğrenir.

El Salimi demiştir ki: Padişah tarafından verilen ferman saygınlık, makam ve mevkidir. Bir kimsenin rüyada devlet başkanından veya şehrin valisinden ferman aldığını görmesi, büyük kimselerden gelecek olan rızık ve çıkara işaret eder.

Ferman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir